Gündem Son Dakika... Türkiye erken seçime gidiyor! İYİ Parti seçime girebilecek mi? Meral Akşener açıkladı

Son Dakika... Türkiye erken seçime gidiyor! İYİ Parti seçime girebilecek mi? Meral Akşener açıkladı

Paylaş
Son Dakika... Türkiye erken seçime gidiyor! İYİ Parti seçime girebilecek mi? Meral Akşener açıkladı

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin erken seçim çağrısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimleri 24 Haziran 2018'de yapma kararı aldıklarını açıkladı. Bu açıklamanın ardından İYİ Parti'nin seçimlere girip giremeyeceği soruları akıllara geldi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener konuyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Akşener, "İYİ Parti 10 Haziran itibariyle seçime girmeye hazırdır. Herkes ayağını denk alsın" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün partisinin grup toplantısında erken seçim çağrısı yapmıştı. Bu çağrının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli Beştepe'de bir araya gelmiş ve yarım saatlik bir görüşme gerçekleştirmişti. Görüşmenin ardından Erdoğan, ülkenin içinde bulunduğu durumlardan ötürü seçimleri erkene almanın gerekliliğine işaret etti, seçim tarihini 24 Haziran 2018 olara açıkladı.


AKŞENER'DEN FLAŞ AÇIKLAMA


Bu açıklamanın ardından 10 Aralık'ta kongresini gerçekleştiren İYİ Parti'nin seçimlere girip giremeyeceği tartışılmaya başlandı. Genel Başkan Meral Akşener basın mensuplarına konuya ilişkin açıklama yaptı, "İYİ Parti 10 Haziran itibariyle seçime girmeye hazırdır. Herkes ayağını denk alsın. İYİ Parti seçime girecek ve alacak" dedi.



İşte Akşener'in açıklamalarından satır başları...

Biz birinci olağan kongremizi 10 Aralık'ta yaptık. 68 il ve ilçede teşkilatlanmamızı tamamladık. O günden itibaren saydığınızda İYİ Parti 10 Haziran itibariyle seçime girmeye hazırdır. Herkes ayağını denk alsın. İYİ Parti seçime girecek ve alacak. Abilerin de bu kadar korkmuş olduğunu gördük ve üzüldüm. İYİ Parti tüm kadrolarıyla seçime hazırdır, yorgun değildir.

Bu seçimin bizim açımızdan herhangi bir problemi yok. İYİ Parti bu seçimin bir an önce olmasını arzu etti. An itibariyle seçim çalışmalarına başlıyoruz. Burada dikkat edeceğimiz en önemli konu seçim ve sandıkların güvenliğini sağlamaktır. Ben cumhurbaşkanlığına adayım. Yüzbin imzayla aday olacağım. Hangi kanunu çıkarırlarsa çıkarsınlar siyaset simsarlarına şunu söylemek istiyorum; Korkunun ecele faydası yok. Bir an önce seçime giderek paçayı kurtarmaya çalışıyorlar ama paçayı sudan çıkartamayacaklar.