Türkiye (Son Dakika) Son dakika... Türkiye'de ikinci koronavirüs vakası

Son dakika... Türkiye'de ikinci koronavirüs vakası

Paylaş
Son dakika... Türkiye'de ikinci koronavirüs vakası

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün akşam bir hastanın daha koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı. Koca, "Sorunun üstesinden birlikte geleceğiz" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir hastanın daha koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı. Böylelikle Türkiye'deki koronavirüs vakası 2'ye yükseldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

Haberin Devamı

Dün akşam sonuçlanan test, üzücü bir öngörüyü doğruladı. Bir hastamız daha var. İlk hastamızın, tanı konur konmaz takibe alınan çevresindendir. Virüsün olası yayılımını bu sınırlar içinde tutabilmek için gerekli tedbirlere başvurduk. Sorunun üstesinden birlikte geleceğiz.

Türkiye'de ilk koronavirüs vakası 10 mart gecesi açıklanmıştı. İlk, orta ve lise okulları 16 Mart'tan itibaren bir hafta tatil edilecek. 23 Mart itibarıyla da uzaktan eğitim yöntemi ile internetten ve televizyon kanallarından eğitime devam edilecek. Üniversiteler de 16 Mart'tan itibaren 3 hafta tatil edildi. Öte yandan spor müsabakalarının nisan sonuna kadar seyircisiz oynanmasına karar verildi.