Spor Son dakika: UEFA'dan 2 tarihi değişiklik! Bir dönem kapanıyor...

Son dakika: UEFA'dan 2 tarihi değişiklik! Bir dönem kapanıyor...

Paylaş
Son dakika: UEFA'dan 2 tarihi değişiklik! Bir dönem kapanıyor...

Son dakika açıklamasına göre UEFA, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi kurallarında değişikliğe gitti. UEFA, uzatmaya giden maçlarda 4. oyuncu değişikliğin onaylandığını duyurdu.

UEFA, gelecek sezondan itibaren Avrupa kupalarında, uzatmaya giden maçlarda 4. oyuncu değişikliği uygulamasının yürürlüğe gireceğini açıkladı.

21:45 EFSANESİ SON ERDİ


UEFA, Avrupa Ligi ve şampiyonlar Ligi'nde gelecek sezon yürürlüğe girecek düzenlemeleri açıkladı.

UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Süper Kupası için uygulanacak değişiklikler şöyle;

1-) 2018-2019 sezonundan itibaren uzatmalara giden maçlarda maç sayfasında listelenen dördüncü bir yedek oyuncu oyuna alınabilecek.

2-) UEFA Şampiyonlar Ligi finali, UEFA Avrupa Ligi finali ve UEFA Süper Kupası için 23 oyuncu da maç listesinde yer alabilecek. 12 futbolcu, yedek kulübesinde oturabilecek.

3-)UEFA Şampiyonlar Ligi play-off'ları, grup maçları, son 16 turu, çeyrek final, yarı final ve final karşılaşmaları Avrupa saati ile 18.55 ve 21.00 saatlerinde oynanacak.

Avrupa saatine göre 18.55 ve 21.00 olarak belirlenen saatler ise Türkiye’ye şu şekilde şansıyacak. Halen Avrupa'da da yaz saati uygulaması devam ettiği için aradaki fark 1 saate inmiş durumda. Bu nedenle Avrupa saati 18.55 maçları TSİ 19.55'te, 21.00 maçları ise TSİ 22.00'de oynanacak.

28 EKİM'DEN SONRA...


28 Ekim 2018'den sonra ise Avrupa Yaz saati uygulaması nedeniyle saatlerini geri alacağı için saat farkı 2'ye çıkacak ve Şampiyonlar Ligi maçları Türkiye'de 20.55 ve 23.00'te yayınlanacak

Bir diğer değişiklik de devre arası transfer dönemlerini ilgilendirdi. Artık kulüpler kış transfer döneminde 3 yeni oyuncuyu kadrolarına kuralsız ve rahat bir şekilde ekleyebilecek. Geçmişte Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi’nde başka bir kulüpte oynama sınırlaması vardı.

FİNAL KADROLARI 23'E YÜKSELDİ


Bir önemli değişiklik de kadroların sayısında gerçekleşti. UEFA Şampiyonlar Ligi finali, UEFA Avrupa Ligi finali ve UEFA Süper Kupası maçında 18 olan kadro sayısı 23'e yükseltildi.


Haberin Devamı