Eğitim - Kariyer Son dakika! YGS ve LYS'de önemli düzenlemeler

Son dakika! YGS ve LYS'de önemli düzenlemeler

Paylaş
Son dakika! YGS ve LYS'de önemli düzenlemeler

ÖSYM, Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) kısa cevaplı sorular yer alacağını; bunlarda '4 yanlış 1 doğruyu götürür' kuralının uygulanmayacağını açıkladı. ÖSYM ayrıca, YGS ve LYS’ye gireceklerin binalara alımının sınav başlama saatinden 15 dakika önce sonlandırılmasını kararlaştırdı.

Ölçme ve Seçme Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), tarafından 2017 ÖSYS kılavuzu yayımlandı. Buna göre, LYS-1 Matematik testinde 3 soru, LYS-2'de Fizik, Kimya, Biyoloji testlerinin her birinde 1'er soru, LYS-3'te Türk Dili ve Edebiyatı testinde 2 soru, Coğrafya-1 testinde 1 soru, LYS-4'te Tarih testi ve Coğrafya-2 testinin her birinde 1'er soru, Felsefe grubu ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi testinde tüm adaylar için ortak olan 1 soru "kısa cevaplı" olacak.

KISA CEVAPLILARDA, 4 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRMEYECEK


LYS'de kısa cevaplı soruların değerlendirilmesinde '4 yanlış 1 doğruyu götürür' kuralının uygulanmayacağını açıkladı.


YGS VE LYS'DE BİNAYA GİRİŞ SAATLERİ ERKENE ALINDI


Bu arada, ÖSYM yetkililerinden alınan bilgiye göre, başvuruları 4 Ocak’ta başlayacak ve 18 Ocak'ta sona erecek Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve haziranda yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavı’yla (LYS) ilgili önemli bir karar alındı.

GEÇ GELENLER DİĞERLERİNİN DİKKATİNİ DAĞITIYOR


ÖSYM sınavlarında, başlama saatinden sonra sınav salonuna alınan adayların, diğerlerinin dikkatini dağıtacak şekilde gürültü yapması, sınav kurallarının iş ve işlem takip formunun okunmasından sonra salona geldikleri için yasaklı eşya ve diğer kurallar ile ilgili son hatırlatmaları duymaması ve salonda düzenin bozulmasına yol açmaları sebebiyle, sınav binalarına giriş saatleri yeniden düzenlendi.

EN SON, SINAVA 15 DAKİKA KALA BİNAYA GİRİŞ YAPILABİLECEK


Buna göre, adayların sınav binasına alınma işleminin başlama saatinden 15 dakika önce sonlandırılmasına karar verildi. Adaylar, YGS'de ve LYS'nin sabah oturumlarında sınav binalarına en son saat 09.45'te giriş yapabilecek. LYS'nin öğleden sonraki oturumlarında ise adaylar en geç saat 14.15'te sınav binalarına alınacak. Bu saatlerden sonra gelen adaylar sınav binalarına alınmayacak.

2017 ÖSYS'DE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER:


- Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından ön lisans programlarına sınavsız geçişle yerleştirme işlemi kaldırıldığından mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olanlar, ön lisans programlarına ek puanları ile yerleştirilecek.

- Adaylar, saat 10.00’da başlayan sınavlarda saat 09.45’ten sonra; saat 14.30’da başlayan sınavlarda saat 14.15’ten sonra sınav binalarına alınmayacak.

- LYS'lerde kısa cevaplı sorular yer alacak.

- LYS-1’de (Matematik Sınavı) Matematik Testi yer alacak.

- Açıköğretim önlisans/lisans programlarına da puan türü konulmuş olup puan türü programın örgün programdaki puan türü ile aynı.

- Öğretmenlik programlarında baraj puan 240 bin olarak belirlendi.

- Öğretmenlik programlarının tamamı ve İlahiyat programı LYS ile öğrenci alacak.


2017 YGS BAŞVURULARI YARIN BAŞLIYOR


Öte yandan ÖSYM, 12 Mart 2017 tarihinde uygulanacak YGS için başvuruların 4-18 Ocak 2017 tarihleri arasında yapılacağını duyurdu. ÖSYM’den yapılan duyuruda, internet aracılığıyla yapılacak bireysel başvurunun 18 Ocak 2017 tarihinde, saat 23.59’da sona ereceği belirtilerek, ücret ödeme için son günün ise 19 Ocak 2017 olduğu kaydedildi.

Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) başvuruları ise 4-17 Nisan 2017 tarihleri arasında yapılacak. Ücret ödeme için son günün ise 18 Nisan 2017 olduğu kaydedildi. 2017-ÖSYS Kılavuzuna, Başvuru Merkezleri Listesine ve 2017-ÖSYS Kılavuzunda yer alan değişikliklere ÖSYM’nin internet sitesindeki duyurular kısmından ulaşılabilecek.

Ajanslar

Haberin Devamı