Türkiye (Son Dakika) AKINCI'dan yeni irtifa rekoru! Selçuk Bayraktar paylaştı

AKINCI'dan yeni irtifa rekoru! Selçuk Bayraktar paylaştı

Paylaş
AKINCI'dan yeni irtifa rekoru! Selçuk Bayraktar paylaştı

Baykar Teknoloji Lideri (CTO) Selçuk Bayraktar, AKINCI'nın kendisine ait olan irtifa rekorunu kırdığını duyurdu.

Test uçuşlarına devam eden Bayraktar AKINCI B TİHA bugün gerçekleşen test uçuşunda rekora uçtu. AKINCI, 40.170 feet yüksekliğe çıkarak milli havacılık tarihimizin irtifa rekorunu kırdı.

Haberin Devamı

REKORA UÇTU

Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen AKINCI projesi kapsamında Baykar tarafından yerli ve milli imkânlarla geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHAnın (Taarruzi İnsansız Hava Aracı) B modeli geçtiğimiz hafta gökyüzü ile buluşmuştu. Bayraktar AKINCI TİHAnın 2 X 750 HP olmak üzere toplam 1500 HPye sahip olan B modeli devam eden test uçuşlarında milli havacılık tarihimizin irtifa rekorunu kırmayı başardı.

40 BİN 170 FEETE ÇIKTI

Kar, kış demeden Çorluda test uçuşlarına devam eden Bayraktar AKINCI B, farklı irtifalarda gerçekleştirdiği testlerin ardından 40 bin 170 feet yüksekliğe çıktı. Bayraktar AKINCI B, böylece yerli ve milli bir hava aracının çıktığı en yüksek irtifaya ulaşmış oldu.

Haberin Devamı

Sosyal medyadan paylaşım yapan Selçuk Bayraktar, "AKINCI 40. 100 ft'te! AKINCI B kendisine ait olan irtifa rekorunu az önce kırdı. Milli ve özgün tasarım bir hava aracıyla çıkılmış en yüksek irtifaya çıktı. Vatanımıza, milletimize hayırlı ve uğurlu olsun." notunu düştü.

DHA