Türkiye (Son Dakika) Aşılamada son dakika gelişmesi! 12 yaş ve üstüne aşı randevusu açıldı

Aşılamada son dakika gelişmesi! 12 yaş ve üstüne aşı randevusu açıldı

Paylaş
Aşılamada son dakika gelişmesi! 12 yaş ve üstüne aşı randevusu açıldı

Son dakika haberine göre, 12 yaş ve üstüne koronavirüs aşı randevuları sisteme tanımlandı. Bakan Koca son yapılan Bilim Kurulu toplantısının ardından "12 yaş üstü kronik hasta olanlar için ayrıca tanımlama yaptık. 12 yaş üzeri zorunlu değil, tercihe bırakılması gerektiği kanaatindeyiz." diye açıklama yapmıştı.

Koronavirüsle mücadele kapsamında aşılama takvimi hızla ilerlerken, 12 yaş ve üstüne koronavirüs aşı randevuları sisteme tanımlandı. 12 yaş ve üstündeki tüm çocuklara kronik rahatsızlıklarına bakılmaksızın aşı hakkı tanımlandı. Bu yaştaki çocuklar eğer velileri isterse veli onayıyla beraber aşılarını olabilecekler.

Haberin Devamı

OKULLAR BUGÜN BAŞLIYOR

6 Eylül'den itibaren, okullarda yüz yüze eğitimin başlamasıyla, aşı olmamış öğretmen ve personelin haftada en az 2 kez PCR testi yaptırması, koronavirüs aşısı yaptırmamış veya hastalığı geçirmemiş kişilerin toplu ulaşım araçlarıyla yapacakları şehirlerarası seyahatlerde negatif sonuçlu PCR testi belgesi ibraz etmesi gerekecek. "Kovid-19 Salgınında Okullarda Alınması Gereken Önlemler Rehberi"ne göre, öğretmen ve okul çalışanlarının aşı olmamaları durumunda haftada iki kez PCR testi ile taranmaları istenecek. Okul içerisinde, ortak alanlarda, sınıflarda, öğretmen odalarındaki maske atık kutularının günlük boşaltılması sağlanacak. Tüm okullarda yeterli sayıda maske Milli Eğitim Bakanlığı tarafından temin edilecek.

Haberin Devamı

Öte yandan okulun rutin temizliğinin sıklaştırılması, çocukların, öğretmenlerin ve diğer okul çalışanlarının el hijyeni için su ve sabun ile el yıkama olanakları sağlanacak. Ayrıca okullardaki ortak alanlara uygun sayıda el antiseptikleri de konuldu.