Türkiye (Son Dakika) Bakan Koca, gece 03.43'te paylaştığı bu görüntüye isyan etti

Bakan Koca, gece 03.43'te paylaştığı bu görüntüye isyan etti

Paylaş
Bakan Koca, gece 03.43'te paylaştığı bu görüntüye isyan etti

Türkiye, kontrollü sosyal hayata geçiş yaparken insanların sosyal mesafe kurallarına uygun davranmaması Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı tedirgin ediyor. Gece 03.43'te Caddebostan Sahili'nden görüntü paylaşan Bakan Koca "Çok fazla normalleşmeyelim" diyerek uyarılarda bulundu.

Kadıköy Moda ve Caddebostan sahillerine akın eden vatandaşlar, corona virüs salgınına aldırmadan eğlendi. Müzik eşliğinde göbek atan eden vatandaşlar, sosyal mesafeyi hiçe saydı maske takmayı unuttu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, görüntülere tepki gösterdi.

Haberin Devamı

İstanbul'un da aralarında bulunduğu 15 ilde hafta sonu uygulanması planlanan sokağa çıkma kısıtlamasının iptal edilmesinin ardından gece saatlerinde yüzlerce genç, Kadıköy Sahillerine akın etti.

Corona virüs salgınına aldırmadan müzik eşliğinde dans eden gençler, sosyal mesafe kuralını hiçe saydı, maske takmayı unuttu. Bazı gençler, sahile masa kurarak çeşitli oyunlar oynadı.

"Bazı insanlarda maske yok"

Arkadaşlarıyla Caddebostan Sahili'ne vakit geçiren Burak Oltulu, "Haddinden fazla kalabalık var. Eğer virüs bulaşacaksa her türlü bulaşır. Bu hafta sokağa çıkma yasağı olabilirdi ama insanlar da çok sıkıldı. Motive olma açısından iyi oldu diye düşünüyorum. Normal şartlarda yasak devam etse daha iyi olurdu. Şuanda ortamda gençler var. Akşamdan beri buradalar. Ben geleli yarım saat oldu. Bazı insanlarda maske yok. Caddede birkaç görevli memur gördüm denetim yapıyorlar ama yetersiz kaldıklarını gözlemledim" dedi. Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmamalıydı, esnaf zor durumdaydı ama denetimler de yapılmalıydı. Zaten işe gidiyoruz. Kurala uysak da uymasak da bir şekilde virüse yaklaşacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Bakan Koca'dan tepki: Çok fazla normalleşmeyelim

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kadıköy Moda Sahili'nde göbek atarak eğlenen vatandaşların sosyal mesafe kuralını ihlal etmesini ve maske takmamasına tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından o anlara ilişkin görüntü paylaşan Bakan Koca, "Son vakanın tedavi edildiği, salgınla mücadelenin geride risk kalmayacak şekilde başarıya ulaştığı haberini alan vatandaşlarımız kutlamalara başladı. Bu habere daha var. Çok fazla normalleşmeyelim. maske + mesafe kuralına moda olarak uyalım" dedi.