Türkiye (Son Dakika) Çaldıkları karavanı satarken yakalandılar!

Çaldıkları karavanı satarken yakalandılar!

Paylaş
Çaldıkları karavanı satarken yakalandılar!

Saros Körfezi'nde sahilden çaldıkları çekme karavanı internetten satmaya çalışan çift yakalandı. Kübra Bostancı (20) ile eşi Süleyman Bostancı (29), alıcı gibi davranıp kendileriyle iletişime geçen jandarma tarafından yakalandı. Bostancı çifti, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Olay, Keşan’a bağlı Erikli köyünde meydana geldi. Kübra ve Süleyman Bostancı çifti, sahilde Fatih B.'ye ait çekme karavanı araçlarına bağlayıp çaldı, oturdukları Tekirdağ’ın Çorlu ilçesine götürdü. Durumu fark eden Fatih B., jandarmaya giderek şikayetçi oldu.

Haberin Devamı

Olayla ilgili soruşturma başlatan Erikli Jandarma Karakol Komutanlığı ile Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, karavanın bir internet sitesine verilen ilanla 90 bin lira bedelle satışa çıkarıldığını belirledi.

Ekipler, açtıkları hesapta sahte isim kullanan Bostancı çiftiyle iletişime geçip, kendilerini öğretmen olarak tanıttı. Kübra ve Süleyman Bostancı ile karavanı 85 bin lira karşılığında alma konusunda anlaşan jandarma ekipleri buluşma noktası olan Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki sanayi sitesinde bir araya geldi. Burada çevresi kapalı açık bir parkta tutulan karavanı jandarmaya satmak isteyen çift, yakalanıp, gözaltına alındı.

Keşan’a getirilen Kübra ve Süleyman Bostancı çifti, jandarmadaki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak, cezaevine konuldu. Süleyman Bostancı'nın daha önceden hırsızlık, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, basit yaralama ve göçmen kaçakçılığı suçlarından kaydı olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Çekme karavan ise sahibi Fatih B.'ye teslim edildi.

Ünsal YÜCEL/KEŞAN (Edirne), (DHA)