Türkiye (Son Dakika) Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saraçhane'den seslenecek: Tüm vatandaşlarımı davet ediyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saraçhane'den seslenecek: Tüm vatandaşlarımı davet ediyorum

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saraçhane'den seslenecek: Tüm vatandaşlarımı davet ediyorum

Türkiye bugün 15 Temmuz’u yurt çapında etkinliklerle anacak. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde İstanbul’da Saraçhane Meydanı’nda halka seslenecek. Erdoğan “Tüm vatandaşlarımı davet ediyorum” diye açıklama yaptı.

15 Temmuz darbe girişiminin 6’ncı yıldönümünde yurt genelinde anma programları düzenlenecek.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugün darbe girişiminde FETÖ’cülerin onlarca kişiyi şehit ettiği İstanbul’da olacak. Erdoğan, saat 17.30’da 15 Temmuz ruhunu yaşatmak için Saraçhane Meydanı’nda, şehit yakınları ve gazilerin de olduğu 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı’na katılarak halka seslenecek. Cumhurbaşkanı dün sosyal medya hesabından “Darbe girişiminden büyük bir destana tebdil ettiğimiz, vatanımıza uzanan habis elleri boşa çıkardığımız 15 Temmuz’un yıldönümünde İstanbul Saraçhane Meydanı’nda olacağız. Şanlı mücadelemizi ve aziz şehitlerimizi yâd edeceğimiz buluşmamıza tüm vatandaşlarımı davet ediyorum” diye açıklama yaptı.

BAHÇELİ DE VAR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de bugün Saraçhane’deki anmaya katılacak. MHP’den yapılan yazılı açıklamada, “Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle İstanbul Saraçhane Meydanı’nda düzenlenecek olan 15 Temmuz 6’ncı yıldönümü törenlerine katılacaklardır” denildi.

Haberin Devamı

NÖBET TUTULACAK

İstanbul'da Saraçhane, Beşiktaş, Üsküdar ve İstanbul Havalimanı’nda, Ankara’da Ulus Meydanı, Kentpark AVM önü, Kızılay Meydanı, İzmir’de Konak Meydanı’nda led ekranlarda bugün 15 Temmuz gösterimleri yapılacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın koordinatörlüğünde gençler akşam ‘Demokrasi Nöbeti’ tutacak. Yurt genelinde açık hava mecralarında ve dijital mecralarda 15 Temmuz temalı iletişim faaliyetleri gerçekleştirilecek. İstanbul’da Saraçhane, Beşiktaş, Üsküdar ve İstanbul Havalimanı’nda, Ankara’da Ulus Meydanı, Kızılay Meydanı, İzmir’de Konak Meydanı’nda led ekranlarda 15 Temmuz gösterimleri yapılacak.

15 Temmuz Şehitleri anısına 8 saatlik yürüyüş 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Gününde bir vatandaş şehitlerin anısına Esenyurt Recep Tayyip Erdoğan Parkından 15 Temmuz Şehitler Köprüsüne yürüdü. Elinde Türk Bayrağı ile yürüyen vatandaş, “Recep Tayyip Erdoğan Parkından çıktım. Çünkü darbe girişimi Recep Tayyip Erdoğan’a yapılmıştı. Devlete yapılmıştı. Vatana yapılmıştı” dedi.