Türkiye (Son Dakika) Güne Başlarken | 1 Ağustos 2022

Güne Başlarken | 1 Ağustos 2022

Paylaş
Güne Başlarken | 1 Ağustos 2022

Günaydın! Mottomuz belli: Gün başlarken herkes için 24 saattir!

Haberin Devamı

Sen uyurken neler oldu?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Çalışanlarımızın asgari ücretinde yıl başında yaptığımız yüzde 50'nin üzerinde yüzde 30 zam yapmıştık, kümülatif olarak yüzde 90 üzerinde olan bu zammın enflasyon karşısındaki dayanıksızlığını bilerek konuşuyoruz. Yıl sonunda da bunu dikkate alarak yeni bir düzenleme yapacağız. Emekçilerimizi ne enflasyona ne de sermayenin baskısına karşı ezdireceğiz" dedi.

Şanlıurfa'da, Harran Devlet Hastanesi’nde sıra nedeniyle çıkan tartışmada sağlık çalışanı Süleyman Cengiz ve hemşire Hayriye Oruç'u darbettiği ileri sürülen hasta yakını Abdulkadir A., gözaltına alındı.

Bulgaristan vatandaşlarının Türkiye’ye kimlikle girebilme kararı 27 Temmuz itibariyle hayata geçti. Esnaf karardan çok memnun. Türk müşterinin azaldığını ifade eden esnaflar, 'Bunlar da gelmezse kimden kazanacağız. Eğer gelmeselerdi şimdiye çoktan kepenk kapatmıştık' diyor.

Haberin Devamı

İstanbul Kadıköy'de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, bariyerleri aşıp marmaray hattına girdi. Kazada herhangi bir yaralanma yaşanmazken marmaray seferlerini olumsuz etkilemedi.

Adana'da, 15 katlı apartmanın 14'üncü katından beton zemine düşen 16 yaşındaki B.Y., ağır yaralandı.

2022 Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası Finali'nde İngiltere, normal süresi 1-1 sona eren maçta Almanya'yı uzatma bölümünde 2-1 yenerek şampiyon oldu.

Kosova’nın kuzeyinde yer alan ve Sırpların yoğunlukta yaşadığı Mitroviça’da yükselen siren sesleri paniğe neden oldu. Kosova Başbakanı Albin Kurti, Kosova’nın kuzeyinde yaşanan gerginlikten Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç ve Sırbistan’ın Kosova Sorumlusu Petar Petkoviç'i sorumlu tuttu.

 

Güne Dair Notlar

  • 1 Ağustos günü saat 7.35'te dolar 17,93 TL, euro ise 18,35 TL.
Hava durumu ise şöyle: 

Detaylı hava durumu için şöyle alalım: Meteoroloji

Bugün ne pişirsem?

  • Yayla çorbası 
  • Hünkarbeğendi
  • Barbunya salatası
  • Panna cotta 

Tarifler için tıklayın.

Sağlık için ipuçları

Saç derisi bakımı nasıl yapılır?

  • SAÇ DERİSİNİ TEMİZ TUTUN
  • SAÇ DERİSİNE MASAJ YAPIN
  • SAÇ DERİSİNİ NEMLENDİRİN
  • UYUMADAN ÖNCE SAÇ DERİSİ BAKIMI

Detaylar için tıklayın.

Akşam TV'de ne var?

Kanal D: 20.00 Sinema: Taşıyıcı 2, STAR TV: 20.00 Sinema: Öldür Beni Sevgilim, ATV: 20.00 Sinema: Marslı

SHOW TV: 20.00 Güldür Güldür Show, TRT 1: 20.00 Sinema: Çelik Yumruklar

Haberin Devamı

Günlük burç yorumları

KOÇ: Ailenizle yaşadığınız sorunların sizi üzmesine izin vermemelisiniz. Onlarla istemeden de olsa yaşadığınız durumlarda gözden kaçırmamanız gereken; sabır ve taviz gibi iki önemli parametreyi dengede tutmak olmalıdır.

BOĞA: Bugün inatçı tavırlarınızla çevrenizi bazı konularda bezdirebilirsiniz. İnsanın her ortama adapte olabilmesi için, çevresine karşı iletişim düzeyini yüksek seviyelerde tutması gerekir. Bu konuya özen gösterin.

İKİZLER: Bugün yakın dostlarınızdan alacağınız destek, sizin için önemli bir pota oluşturacak. Öğle saatlerinden sonra işbirliği içinde olacağınız kişilerle bir araya geleceksiniz. Partnerinizle de bu konuda hemfikir olacaksınız.

YENGEÇ: Bugün maddi konularda işbirliğine ihtiyacınız olabilir. İsteklerinizi karşı tarafa aktarırken zorluk çekmeyecek ve atılımcı davranışlarınızla göz dolduracaksınız. Amacınıza uygun başarılı çalışmalarınız ses getirecek.

ASLAN: Çok canlı bir gününüzdesiniz. Gereksiz yere verdiğiniz sözlerden dolayı canınızı sıkılabilir ve bazı işlerinizi erteleyebilirsiniz. Son günlerde gereğinden fazla çalışıyorsunuz. Bugün partnerinizden yardım alabilirsiniz.

Haberin Devamı

BAŞAK: İşbirliği içinde olduğunuz kişilerin karşıt düşünce içinde olması sizi çok fazla etkilemeyecek. Girişimciliğinizi destekleyen davranışlar içindesiniz. Bugün karşınıza çıkacak olan fırsatlar olumsuzlukları unutturacak.

TERAZİ: Geçmişle ilgili nostaljik anılarınızı paylaşabileceğiniz insanların varlığı sizi mutlu ediyor. Sizin bu halinizi, aşırı olmaması şartıyla partneriniz de anlıyor. Uzun süredir haber alamadığınız kişileri özleyebilirsiniz.

AKREP: Yapmayı hedeflediğiniz işle ilgili olarak desteğini beklediğiniz kişiyi şımartabilirsiniz. Sağduyulu olmak adına üstün bir çaba sarf ediyorsunuz. Bugün fazla sorumluluk alıyor ve kendinizi gereğinden fazla zorluyorsunuz.

YAY: Kendinize olan güveniniz sizi bazen çok fazla cüretkâr yapıyor. Fakat, mantıklı olan yanınız ağır basıyor ve gereken adımı dikkatli bir şekilde atıyorsunuz. Bugün enerjinizi istediğiniz her konuda doğru kullanacaksınız.

Haberin Devamı

OĞLAK: Yaşamın her adımında bir yerlere ve her konuya kendi çabanızla hakim olmak istiyor, emek vermeden bir şeylere sahip olmak istemiyorsunuz. Her olayın arkasında farklı nedenler aramak sizde alışkanlık halini aldı.

KOVA: Hiç kimsenin sezemediği konuları hissedebiliyorsunuz. Bu da sizde sürekli bir huzursuzluk yaratıyor. Sevdiğinize karşı kesinlikle gizlilik içinde olmamalısınız. Bugün ters bir bileşke içinde olacaksınız.

BALIK: Bugün yakın arkadaşlarınızla kurduğunuz samimiyeti, iş yerinizdeki diğer ortamlara yaymalısınız. Bu sizin motivasyonunuzu daha da yükseltecek. Alışkanlıklarınıza bağlı olmanız, dost konusunda da seçici olmanıza neden oluyor.