Türkiye (Son Dakika) Güne Başlarken | 11 Nisan 2022

Güne Başlarken | 11 Nisan 2022

Paylaş
Güne Başlarken | 11 Nisan 2022

Günaydın! Mottomuz belli: Gün başlarken herkes için 24 saattir!

Haberin Devamı

Sen uyurken neler oldu?

Hava sıcaklıklarının 11 Nisan pazartesi gününden itibaren azalması bekleniyor. Salı günü birçok ilde ise kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji tarafından yapılan son açıklamada, "Hava sıcaklıklarının Pazartesi günü batı kesimlerde, Salı günü iç ve doğu bölgelerde hissedilir derecede azalacağı ve ülkemiz genelinde mevsim normalleri altına düşeceği ancak Çarşamba gününden itibaren batı kesimlerde artacağı ve mevsim normallerine çıkacağı tahmin ediliyor." ifadelerine yer verildi. İşte hava durumuna dair detaylar..

İstanbul Arnavutköy'de Boğazköy yolu üzerindeki ormanlık alanda başından vurulmuş halde 38 günlük olduğu değerlendirilen ceset bulundu.

Ukrayna'nın Donetsk Bölge Valisi Pavlo Kyrylenko, Ukrayna’nın Kramatorsk kentinde tren istasyonuna düzenlenen saldırıda can kaybının 57’ye yükseldiğini duyurdu.

Haberin Devamı

Adana'da cezaevinden izinli olarak çıktığı belirlenen Murat Göbelek, boşanma aşamasındaki eşi Elif Göbelek'i, kucağında yeğeni olduğu halde defalarca bıçakladı. Aldığı bıçak darbeleriyle ağır yaralanan Elif Göbelek, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, olaydan sonra kaçan Murat Göbelek'in yakalanması için polis çalışma başlatıldı.

Güne Dair Notlar

  • 11 Nisan günü saat 7.35'te dolar 14,74  TL, euro ise 16,05 TL.
Hava durumu ise şöyle: 
İstanbul, 9°C, 11°C Aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı
Antalya, 15°C, 17°C Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor
Ankara, 8°C, 14°C Sağanak yağışlı
Trabzon, 14°C, 23°C Parçalı ve çok bulutlu
Diyarbakır, 9°C, 26°C Parçalı ve az bulutlu

Detaylı hava durumu için şöyle alalım: Meteoroloji

Akşam TV'de ne var?

Kanal D: 20.00 Sinema: Recep İvedik 2, STAR TV: 20.00 Sinema: Görümce, ATV: 20.10 Yerli Dizi: Hakim

SHOW TV: 20.00 Yerli Dizi: Üç Kuruş, TRT1: 20.00 Yerli Dizi: Alparslan: Büyük Selçuklu

İftarda ne yesek?

  • YAYLA ÇORBASI
  • YEŞİL MERCİMEK
  • ÇANAK SALATA
  • ŞERBETLİ BADEM TATLISI

Tarifler için tıklayın!

Sahurda ne yesek?

  • Açma kete tarifi
  • Ilık süt
  • Haşlanmış yumurta
  • Reçel
  • Az tuzlu zeytin
  • Domates, salatalık salatası
  • Kuru kayısı

Ramazan ayına özel ufak bilgiler!

Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilara Koçak, uzun süre tokluk sağlamak ve ramazanı daha sağlıklı geçirmek için bazı besinleri sofranızdan eksik etmemeniz gerektiğini belirtiyor ve bunları şu şekilde sıralıyor:

Çorba, süt, peynir, ayran, kefir, yoğurt, hoşaf ve komposto, az yağlı sebze, zeytinyağlı yemekler, tuzsuz peynir, haşlanmış yumurta, yağsız omlet, menemen, domates, salatalık, maydanoz gibi mevsime göre taze sebzeler tüketin. Ceviz, kuru kayısı, incir, erik ve hurmayla birlikte mutlaka bol su için.

Haberin Devamı

Günlük burç yorumları

KOÇ: Bugün partnerinizle olan ilişkinize farklı gözle bakabilirsiniz. Hem kendinizi hem de onu sorgulayarak zaman kaybediyorsunuz. Olaylara değişik bir felsefe ile yaklaşıyorsunuz. Olmadığı zaman canınız sıkılıyor.

BOĞA: Sosyal ilişkilerinizde duygusal ihtiyaçlarınızı ortak çalışmalar yaptığınız arkadaşlarınız karşılayacak. Onların tekliflerine kayıtsız kalamayacaksınız. Bugün, çevrenizin kalabalık olmasına canınız sıkılabilir.

İKİZLER: Ele avuca sığmaz kişiliğinizin altında güçlü bir mantık yatıyor. Hayalleriniz ve hedefleriniz herkese göre farklı. Bulunduğunuz şartların öneminden çok asıl yapmak istediğiniz şeylere odaklanacaksınız. Unutmayın.

YENGEÇ: İş planlarınızı yollardan gelecek habere göre düzenlemeniz gerektiği için, beklemenin zorluğunu kimse sizin kadar anlayamaz. Hata yapmaktan hoşlanmıyorsunuz. Yoğun bir döneme giriyorsunuz.

ASLAN: Yapacağınız işlerde kendinize geniş süreler tanıyor ve araştırmalarınızı bu yönde genişletiyorsunuz. Akılcı yaklaşımlarınız birçok kişiye ters gelebilir. Olaylara farklı mantıkla yaklaştığınız için anlaşılmıyorsunuz.

Haberin Devamı

BAŞAK: İlişkilerinizde sabırlı görünen yapınızı fevri hareketlerinizle bir anda koparabilirsiniz. Yumuşak ve ılımlı yaklaştığınız bir konu üzerinde çalışırken, küçük, duygusal bir takıntı değişime neden olabiliyor.

TERAZİ: Yaşama pratik şekilde bakıyorsunuz. Gücünüzün farkındasınız ve başlangıçlar için cesarete sahipsiniz. Maddi konularla ilgili fırsatlar gündeme gelecek. Yaşam kalitenizi artıracak, projeler peşindesiniz.

AKREP: Entelektüel konularda kendinizi aktif ve başarılı hissediyorsunuz. Çevrenizdeki dostlarınızın fikirlerine karşı ilgisiz davranabilir ve kendi düşünceleriniz doğrultusunda hareket etmek isteyebilirsiniz.

YAY: Sınırsız özgürlüğün size zarar verebileceğini düşünerek seçimleriniz konusunda dikkatli olmalısınız. Yapacağınız atılımlar için ön yargısız yaklaşım tarzınız karşınızdaki kişileri olumlu etkiliyor.

OĞLAK: Bugün arzularınızın belirginleşmesi partnerinizin istekleri karşısında yoğun duygular yaşamanıza ve aklınızın karışmasına neden olabilir. Kişisel çabalarınız ve ilişkileriniz çevre koşullarıyla birlikte şekilleniyor.

Haberin Devamı

KOVA: Savaşçı gezegen Mars sizi olumlu etkiliyor. İş çevrenizde kariyerinize yardım edecek kişilerle bağlantıda olacaksınız. Gücünüzü harcamak istemiyor, beklemeyi tercih ediyor ve hedeflerinizi belirliyorsunuz.

BALIK: Çevrenize karşı farklı davranıyorsunuz. Duygusal konulara uzak görünmeniz farklı yorumlara neden oluyor. İyi niyetli girişimciliğiniz her zamanki gibi ses getirecek. İhmal ettiğiniz dostlarınız sizden haber bekliyor.