Türkiye (Son Dakika) Güne Başlarken | 12 Ağustos 2022

Güne Başlarken | 12 Ağustos 2022

Paylaş
Güne Başlarken | 12 Ağustos 2022

Günaydın! Mottomuz belli: Gün başlarken herkes için 24 saattir!



Haberin Devamı

Sen uyurken neler oldu?

 Ankara’da emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) ilişkin çözüm trafiği hızlandı. EYT Platformu üyelerinden oluşan bir heyet, önceki gün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile bir araya gelerek EYT’nin bu yılın sonuna kadar çözülmesi için söz aldı.

Sinop’un Boyabat ilçesinde akşam saatlerinde etkili olan yağış nedeniyle bazı mahallelerde su baskını meydana geldi, sürücüler ve vatandaşlar zor anlar yaşadı.

İstanbul'da şiddetli yağışın beklendiği ilçelerden Şile'deki Ayazma Plajı, yetkililerin uyarılarının ardından yazın en sakin günlerinden birini yaşadı.

UEFA Avrupa Ligi 3'üncü Ön Eleme Turu'nda Fenerbahçe, 3-0 kazandığı ilk maçın rövanşında Slovacko ile 1-1 berabere kalarak adını bir üst tura yazdırdı. Sarı-lacivertliler, play-off'ta Avusturya ekibi Austria Wien ile mücadele edecek.

Haberin Devamı

Kırşehir’in Kaman ilçesinde merhum bozlak ustası Neşet Ertaş’ın heykeli kimliği belirsiz kişilerce parçalandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Gelişen koşullara göre devreye aldığımız uygulamalar sayesinde üretimde, büyümede, ihracatta ve istihdamda Cumhuriyet tarihimizin rekorlarını kırmaya devam ediyoruz" dedi.

İstanbul Maltepe'de 15 yaşındaki çocuğun yaşı küçük çocukları taciz ettiği iddiası üzerine aileler arasında çıkan tartışmada iki kişi silahla vurularak yaralandı. 

Güne Dair Notlar

  • 12 Ağustos günü saat 7.35'te dolar 17,96 TL, euro ise  18,53 TL.
Hava durumu ise şöyle: 

Detaylı hava durumu için şöyle alalım: Meteoroloji

Bugün ne pişirsem?

  • Mısır çorbası
  • Şnitzel
  • Fırın makarna
  • Krem karamel

Tarifler için tıklayın.

Sağlık için ipuçları

Tatlı krizlerini önleyen baharatlar

Diyet listenize ekleyeceğiniz bazı baharatlar sayesinde daha kısa sürede zayıflayabilirsiniz.

  • TARÇIN
  • KİMYON
  • KIRMIZI BİBER
  • ÇEMEN OTU 

Detaylar için tıklayın.

Akşam TV'de ne var?

Sinema: Çember: Ölüm Bizi Ayırana Kadar (KANAL D)

Yerli Dizi: Ah Nerede (STAR)

Yarışma: Kim Milyoner Olmak İster? (ATV)

Sinema: Kapımdaki Casus(SHOW)

Yerli Dizi: Senden Daha Güzel (FOX)

 

Günlük burç yorumları

KOÇ: Yakın kan bağı olduğunuz kişilerin, bazı beklentilerine cevap vermek zorunda kalabilirsiniz. Sezgilerinizin güçlü olması ve çevrenizdeki olaylara çabuk adapte olmanız nedeniyle motivasyonunuz artacak. Prestij sizin için önemli.

Haberin Devamı

BOĞA: İlişkilerinizde sabırlı görünen yapınızı, ani ve fevri hareketlerinizle bir anda koparabilirsiniz. Yumuşak ve ılımlı yaklaştığınız bir konu üzerinde çalışırken, küçük duygusal bir takıntı bir anda değişime neden olabiliyor.

İKİZLER: Dostluk duygularının temelinde geleneksel kuralların işlevi çok önemli. Arkadaşlarınızın yanında kendinizi daha iyi hissediyor olmanız, onlarla daha sık görüşmenize neden oluyor. Bugün istediğiniz performansı yakalayacaksınız.

YENGEÇ: Birlikte çalıştığınız kişilerin üzerinde ilginç fikirleriniz, herkesin dikkatini çekecektir. Uzun süredir merak ettiğiniz konularla ilgili farklı ipuçları bulacak, çok eğleneceksiniz. Hayallerinize sınır koyamıyorsunuz.

ASLAN: Kazançlarınızı düşünerek hareket edecek ve özel zevkleriniz için para harcamak zorunda kalacaksınız. Şansınızı istediğiniz gibi kullanabileceğiniz bir gün. Temponuzun yoğun oluşu yüzünden dinlenmeye az vakit ayırıyorsunuz.

BAŞAK: Aşk konusunda oldukça çekimser davranmakla, partnerinizin hakkınızda farklı düşünmesine neden olacaksınız. Yakın dostlarınızın sizden beklediği desteği onlardan esirgememeli ve aranızdaki bağları daha da güçlendirmelisiniz.

Haberin Devamı

TERAZİ: Dış görünümünüzü sürekli disiplin altında tutmaya çalışmanız ve içsel patlamalarınızı kendi içinizde izole etmeye çalışmanız, sorunların büyümesine meydan veriyor. Hoşunuza giden biriyle ilgili kişilik savaşı veriyorsunuz.

AKREP: Bugün Ay’ın bulunduğu konum, evinizle ilgili düşüncelerin hâkim olduğu olayların gündeme geleceğini gösteriyor. Ortamınızı yenilemek isterken, duygusal yönlerinizi daha çok ortaya çıkarıyorsunuz. Bu sizi önemli hale getiriyor.

YAY: Duygusal konularda beklediğiniz somut isteklerinizi, karşı tarafa hissettirmek zorunda kalacaksınız. Düşüncelerinizden ödün vermek istememeniz nedeniyle bencillikle suçlanabilirsiniz. Enerjinizi olumlu kullanmalısınız.

OĞLAK: Olaylara mantıklı bir yorum getirerek, çevrenize örnek olacaksınız. İlişkilerinizde temkinli davranmaya yönelik davranışları benimsiyorsunuz. Bazen, sizi yanlış tanımalarına neden oluyorsunuz. İyimserliği elden bırakmayın.

Haberin Devamı

KOVA: Ay’dan aldığınız etki sizi bağımlı olduğunuz konularda daha yaratıcı yapıyor. Her şeyi detaylarıyla düşünüyor ve görüştüğünüz kişilerin tepkisini çok iyi takip ediyorsunuz. İlişkilerinizde aşırı bireysel olacağınız bir gün.

BALIK: Bugün kendinizi odaklaşmaya yönlendirmelisiniz. Bağlantı içinde olacağınız kişilere karşı cana yakın, samimi tavırlar içinde olmalısınız. Ay burcunuzda ilerliyor. Çevrenizdeki kişilerin düzenine müdahale etmek istemiyorsunuz.