Türkiye (Son Dakika) Güne Başlarken | 12 Mayıs 2022

Güne Başlarken | 12 Mayıs 2022

Paylaş
Güne Başlarken | 12 Mayıs 2022

Günaydın! Mottomuz belli: Gün başlarken herkes için 24 saattir!

Haberin Devamı

Sen uyurken neler oldu?

İçişleri Bakanlığı, Siirt'in Baykan ilçesinde kayalıklar arasındaki bidon içinde ele geçirilen, teröristlere ait silah ve mühimmatların imha edildiğini açıkladı.

Gaziantep'te 9 ay önce yapılan bir düğünde havaya ateş açarak 2 vatandaşın yaralanmasına neden olan 5 şüpheli şahsa kişi başı 48 bin 275 TL, toplam da ise 289 bin 650 TL'lik idari para cezası uygulandı.

Ukrayna Başsavcılığı, Ukrayna’nın Sumi kentinde 62 yaşındaki sivil adamı öldürdüğü gerekçesiyle hakkında iddianame hazırlanan 21 yaşındaki Rus asker Vadim Shishimarin’in yargılanmasına başlanacağını duyurdu. Shishimarin, Ukrayna’da sivil ölümler nedeniyle yargılanan ilk Rus asker olacak.

Eskişehir'de, 2 yıl önce kendisini ziyarete gelen Vefa Sosyal Destek Grubu’ndaki jandarma ekiplerini bahçesinde yetişecek olan üzümleri yemeye davet ettiği anlar sosyal medyada yoğun ilgi gören Tevhide Yalçın (86), vefat etti.

Haberin Devamı

Bursa'da 6 yıl önce Ulu Camii önünde, kadın canlı bombanın intihar saldırısı sonucu 13 kişinin yaralandığı terör saldırısıyla alakalı 3'ü tutuklu 6 sanığın yargılandığı davanın, Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden görülmesine başlandı. 3 sanığın yeniden hakim karşısına çıktığı duruşmada mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı, sanıkların 5 ayrı suçtan cezalandırılmasını talep etti.

Sultangazi'de hastane otoparkında teşhircilik yapan şüpheliyi kadının çektiği video kaydı yakalattı. Kadının teşhirciye tepki gösterdiği anlar cep telefonu kamerasına yansırken, gözaltına alınan şüpheli adliyeye sevk edildi.  

Güne Dair Notlar

  • 12 Mayıs günü saat 7.35'te dolar 15,29 TL, euro ise 16,17 TL.
Hava durumu ise şöyle: 

Detaylı hava durumu için şöyle alalım: Meteoroloji

Akşam TV'de ne var?

Camdaki Kız (KANAL D)

Sinema: Bizans Oyunları (STAR)

Bir Zamanlar Çukurova (ATV)

Güldür Güldür Show (SHOW)

Yerli Dizi: Mahkum (FOX)

Akşama ne yesek?

  • DOMATES ÇORBASI
  • İMAMBAYILDI
  • SADE BULGUR PİLAVI
  • İSTİRİDYE TATLISI

Tarifler için tıklayın!

Sağlık için ufak bilgiler

Dümdüz bir karın için bu besinlere dikkat!

  • HAZIR ÇORBALAR VE NOODLE
  • SAKIZ
  • ARMUT 
  • FASULYE 
  • MERCİMEK ÇORBASI
  • SOĞAN VE SARIMSAK
  • BAZI PROBİYOTİKLER

Detaylar için tıklayın.

Günlük burç yorumları

KOÇ: Kendinizi ifade edemediğinizde kaprisli oluyorsunuz. Sabırsız ama kendinize güvenen tavırlarınızla başarıyı kucaklayacaksınız. Sizi seven arkadaşlarınızın destekleri sayesinde canlanma söz konusu.

Haberin Devamı

BOĞA: Değerlerinizin farkındasınız ama bu özelliğinizi karşı tarafa aktarmakta güçlük çekebilirsiniz. Bugün inatçı yapınızı vurgulayıcı tavırlarla karşınızdaki kişiyi üzebilir ve onu zor durumda bırakabilirsiniz.

İKİZLER: Düşüncelerinizi gizleme gereği içindesiniz. Bazı olayları takibe alıp sessiz kalabilirsiniz. Yeni ve radikal düşünceler içindesiniz. Kendinizi daha kolay ifade etmenin yollarını bulmalısınız.

YENGEÇ: Bugün, olaylar karşısında soğukkanlı davranın. Sizi zorlayan nedenler üzerinde fazla durmamalısınız. Yaşama geçirmeyi düşündüğünüz istekleriniz karşısında sabırlı olmalı ve atılım yapmadan düşünmelisiniz.

ASLAN: Eski sorunları kafanızdan atarak bazı düşüncelerinizi temizlemenin zamanı geldi. Geçmişe teslim olmamalısınız. Gücünüzü artırma yolunda yeni bir döneme giriyorsunuz. Şartları yeniden gözden geçirmelisiniz.

BAŞAK: Sezgilerinizin güçlü olduğu bir gün. Sıra dışı düşüncelerinizi çılgınlık olarak yorumlamayın. Karşıt görüşte olan insanları ikna etmeniz kolay olacak. Bazı düşünceleriniz gittikçe daha da netleşiyor.

Haberin Devamı

TERAZİ: Kaygıları bırakmalı ve başaracağınız işlerden kaçmamalısınız. Sorumluluklarınızın bilincindesiniz. Çevrenizden gelecek iş tekliflerine karşı hazırlıklı olmalısınız. Bazı konularda seçici davranıyorsunuz.

AKREP: Partnerinizle işbirliği içindesiniz. Kazançlarınızla ilgili ortak kararlar alacaksınız. Yaşamınızı kendi istekleriniz dahilinde yönlendirmek isteyebilir ve bu konuda yaratıcılığınızı kullanabilirsiniz.

YAY: Değişiklik için fırsatı kaçırmıyorsunuz. Meraklı yapınızı öne çıkarıyor, fırsatları değerlendiriyorsunuz. Birlikte olduğunuz kişilerle felsefi konuşmalar yaparak bilgi dağarcığınızı dolduracaksınız.

OĞLAK: Üstün nitelikli kişilerden alacağınız destek sizin için önemli ve işinizi olumlu şekilde etkiliyor. Bazı bağlantılarınızı doğru bir şekilde yönlendirecek, takıldığınız konularda ısrarcı davranacaksınız.

KOVA: Evinizle ilgili yapacağınız değişimleri ortaya çıkarmadan önce başkalarının da fikirlerini alma ihtiyacı içinde olabilirsiniz. Çevrenize şüpheli bir şekilde yaklaşmanız mümkün. Aile içinde oluşan durumlara tepkilisiniz.

Haberin Devamı

BALIK: Bugün, değişik düşünceler içindesiniz. Çevre ilişkilerinizi amacınıza uygun bir şekilde kullanacaksınız. Önünüzün açılması nedeniyle hedeflerinizi istediğiniz aşamaya getireceksiniz. Sabırlı olmak olumlu yönünüz.