Türkiye (Son Dakika) Güne Başlarken | 13 Mayıs 2022

Güne Başlarken | 13 Mayıs 2022

Paylaş
Güne Başlarken | 13 Mayıs 2022

Günaydın! Mottomuz belli: Gün başlarken herkes için 24 saattir!

Haberin Devamı

Sen uyurken neler oldu?

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sığınmacı tartışmalarına ilişkin, ”Arkadan gelen katliam makinesi karşısında Türkiye sınırı kapatsaydı milyonlarca insanın ölümünden sorumlu olacaktı. Sonsuza kadar kalmayacaklar. Vatandaşımız emin olsunlar Türkiye’nin buraya sığınmış insanları bir gün kendi ülkelerine güvenli ve onurlu şekilde gönderecek politikası vardır. Türkiye’nin demografik güvenliği konusunda hassasiyeti yüksektir” dedi.

Milli Savunma Bakanlığı, Köprübatı Hudut Karakolu'na yapılan hain saldırıda bir askerin şehit olduğunu açıkladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Gaziantep'in Karkamış ilçesine ve Köprü Batı Karakolu'na yapılan hain saldırı sonrası terör hedeflerini yoğun topçu atışları ile imha etti. Saldırılarda ilk belirlemelere göre 6 terörist etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı

Bitlis’in Güroymak ilçesine bağlı Gölbaşı beldesinde bulunan tescilli “Hazır Baba Türbesi” bakımsızlık ve tahribatlar nedeniyle yok olma tehlikesi yaşıyor.

Kadına karşı şiddette cezaların arttırılmasına ilişkin düzenlemeleri içeren Türk Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Meksika’da bir kişi, evindeki kanepede uyuduğu sırada zeminin çökmesi sonucu çukura düştü. Olayın ardından evin altında uyuşturucu kaçakçıları tarafından açılan bir yeraltı tüneli olduğu ortaya çıktı.

Güne Dair Notlar

  • 13 Mayıs günü saat 7.35'te dolar 15,41 TL, euro ise 16,02 TL.
Hava durumu ise şöyle: 

Detaylı hava durumu için şöyle alalım: Meteoroloji

Akşam TV'de ne var?

Arka Sokaklar (KANAL D)

Yerli Dizi: Kaderimin Oyunu (STAR)

Yerli Dizi: Yalnız Kurt (ATV)

Yerli Dizi: Aziz (SHOW)

Yerli Dizi: İyilik (FOX) 

Akşama ne yesek?

  • YAYLA ÇORBASI
  • PATLICAN MUSAKKA
  • TEL ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI
  • MUZLU MAGNOLİA

Tarifler için tıklayın!

Sağlık için ufak bilgiler

  • SİNDİRİM SİSTEMİNİ DENGELER
  • KASLARI GÜÇLENDİRİR
  • KEMİK SAĞLIĞINI DESTEKLER
  • KAN BASINCINI DENGELER 

Maden suyunda sıklıkla bulunan mineraller şunlardır:

  • kalsiyum
  • magnezyum
  • potasyum
  • sodyum
  • bikarbonat
  • demir
  • çinko

Günlük burç yorumları

KOÇ: Olaylara pratik bir şekilde yaklaşıyor ve somut çözümler arıyorsunuz. Enerjiniz sayesinde birlikte çalıştığınız kişileri ikna edebiliyorsunuz. Hatasız işler başarmak istiyor, paylaşımlara önem veriyorsunuz.

BOĞA: Düşüncelerinizi tartarak yaşamı farklı yönlerinden görmeniz bugün işe yarayacak. Bulunacağınız ortamlarda çevrenizi etkilemek için olaylara pratik çözümler getirmeniz sayesinde işlerin akışı değişebilir.

Haberin Devamı

İKİZLER: Her atılımda çevresel faktörleri lehinize rahatlıkla kullanacaksınız. İstediğiniz performansı sağlama konusunda biraz daha zamana ihtiyacınız var. Bugün çekimser davranışlar sergileyebilirsiniz.

YENGEÇ: Karşı cinsi kolayca etkiliyorsunuz. Zevklerinizde aşırıya kaçmak istemiyorsanız arzularınıza gem vurun. Partnerinizle aranızda önlemeyen bir heyecan fırtınası oluşacak. Sosyal yaşamınız canlanıyor.

ASLAN: Maddi güven ihtiyacı içinde olsanız bile çevrenize bu duyguları hissettirmek istemiyorsunuz. Bugün, fırsatlar konusunda ısrarcı olmamalı ve karşınızdaki kişilerin düşüncelerine saygı göstermeyi bilmelisiniz.

BAŞAK: Duygularınızda çekimserlik söz konusu. Karşılaşacağınız kişilerin fikirlerini kabul etme konusunda bocalayabilirsiniz. Sizi ikna etmeleri zor. Düşünceleriniz değiştirme konusunda sabit olacaksınız.

TERAZİ: Partnerinizle ortak organizasyonlar yapacaksınız. Kendi duygularınızdan çok onun hissettikleri önemli olacak. Enerjinizi daha rahat kullanacağınız ortamları seçmeniz çevrenizde yanlış yorumlara neden olabiliyor.

Haberin Devamı

AKREP: Toplumsal hedefleriniz yüksek seyrediyor. Birçok işin altına imza atacaksınız. Hırslarınızı gizleme gereği duyabilirsiniz. Detayların ön plana çıkacağı bir gün. Çevrenizi ve kendinizi sorguluyorsunuz.

YAY: Finans konularında girişimciliğinizi akıllıca kullanmak istiyor ama yeniliklere karşı çekimser kalıyorsunuz. İnatçı tavırlarınızla bazı çevreleri karşınıza alabilirsiniz. Güvensizlikten nefret ediyorsunuz.

OĞLAK: Çevrenizde gelişen olaylara karşı tepkili davranmak istemeyebilirsiniz. Size yanlış geleni kabul etmek istemiyorsunuz. Çıkarlarınızı düşünerek düşüncelerinizi gizleme gereği duyabilirsiniz.

KOVA: Koşullarınızı değiştirme konusunda acele etmiyor ve yeni projelere açık olmanıza rağmen, bugün çekimser davranıyorsunuz. Finans konularında yatırımcı yönlerinizi çevre koşullarıyla birleştirmek iyi sonuç verebilir.

BALIK: Davranışlarınız yüzünden birçok iş fırsatını kaçırabilirsiniz. Size önerilen işler içinde farklı renkler yakalayabilir ve kendinizi mutlu edebilirsiniz. Bulunduğunuz şartları sürekli eleştirerek bir yere varamazsınız.

Haberin Devamı