Türkiye (Son Dakika) Güne Başlarken | 14 Nisan 2022

Güne Başlarken | 14 Nisan 2022

Paylaş
Güne Başlarken | 14 Nisan 2022

Günaydın! Mottomuz belli: Gün başlarken herkes için 24 saattir!

Haberin Devamı

Sen uyurken neler oldu?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, merakla beklenen yeni hava durum raporunu yayımladı. Yayımlanan son rapora göre yağışların yeniden etkili olacağı belirtildi. Öte yandan Orta Karadeniz’de rüzgarın, 14 Nisan Perşembe günü ilk saatlerden itibaren batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bu sene hacca gidecek kişi sayısına ilişkin, "En son hacca götürdüğümüz miktarın hiç olmazsa yarısı kadar olur diye tahmin ediyorum ama bu benim arzum. Hazır bekleyen şu anda 84 bin kardeşimiz var. Diyelim ki 30 bin, 40 bin kişi (kontejan) geldi. Bu 84 binden, ilk 30 bini ya da ilk 40 bini hacca gönderme imkanı bulmuş olacağız" dedi.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Kronik bir hastalık olan Diyabette hayati öneme sahip İnsülin’in yerli üretimi için harekete geçtik." açıklamasında bulundu.

Bodrum Belediyesi Özel Kalem Müdürü S.A., belediye personeli M.A.'yı bir restoranda taciz ve darp ettiği iddiasıyla görevinden uzaklaştırıldı. S.A. hakkında adli ve idari işlem başlatıldı.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rusya topraklarında Ukrayna’nın sabotaj ve saldırı girişimleri olduğunu öne sürerek, “Sabotajlar devam ederse Kiev de dahil olmak üzere Rus ordusunun şimdiye kadar uzak durduğu karar alma merkezleri vurulacak” dedi.

Ukrayna, Rusya Donanması’na ait Moskova isimli kruvazör gemisini vurduğunu açıkladı.

Güne Dair Notlar

  • 14 Nisan günü saat 7.35'te dolar 14,60 TL, euro ise 15,94 TL.
Hava durumu ise şöyle: 
İstanbul, 5°C, 15°C Parçalı bulutlu
Antalya, 10°C, 21°C Az bulutlu ve açık
Ankara, 1°C, 14°C Parçalı bulutlu
Diyarbakır, 2°C, 16°C Az bulutlu ve açık

Detaylı hava durumu için şöyle alalım: Meteoroloji

Akşam TV'de ne var?

 Kanal D: 20.00 Camdaki Kız, STAR TV: 20.00 Sinema: Yedinci Hayat, ATV: 20.10 Bir Zamanlar Çukurova, FOX: 20.30 Yerli Dizi: Mahkum

İftarda ne yesek?

  • ŞEHRİYELİ YOĞURT ÇORBASI
  • GÜVEÇTE KURU FASULYE
  • OSMANLI PİLAVI
  • GOFRET KURABİYE

Tarifler için tıklayın!

Sahurda ne yesek?

  • Patatesli gözleme
  • Krem peynir
  • Süzme peynir
  • Kavurma
  • Kekikli ve pulbiberli domates
  • Yeşil çay

Ramazan ayına özel ufak bilgiler!

 Ramazan Ayı’nın gelmesiyle birlikte 14 saati bulan oruç süreleri beslenme şekillerini ve düzenlerini de etkileyecek. Bu uzun sürelerden oruç tutanların etkilenmemesi için ise beslenmeye dikkat etmek en başta geliyor. Peki iftar ve sahurda neler yenmeli? Ramazan'da kilo vermek mümkün mü? Sahurda yediğiniz zaman tok tutan yiyecekler neler? Hepsi ve daha fazlasını Yrd. Doç. Dr. Gamze Şanlı Ak ile konuştuk.

Haberin Devamı

Günlük burç yorumları

KOÇ: Düşüncelerinizden taviz vermek istemiyorsunuz. Size sunulacak teklifler karşısında bocalamanız mümkün. Olayları her yönden incelediğiniz için hata kaybını en aza indirebiliyorsunuz.

BOĞA: Çevre koşullarını irdeleme ihtiyacı içindesiniz. Güven duygunuzun pekişmesi biraz da sizin tutumunuzla ilgili gelişiyor. Yaşadığınız olaylara isteksiz bir şekilde yaklaşıyorsunuz. İç sesinize güvenebilirsiniz.

İKİZLER: Toplumsal konularda sezgilerinizin güçlü olduğu bir gün. İlişkilerinizde yaşadığınız olayların birçoğu sizin özgün ve değişik bakış açınızdan ileri geliyor. Bugün, partnerinizin fikirlerinden olumlu etkileneceksiniz.

YENGEÇ: Bugün Ay’ın bulunduğu konum, ilişkinizle ilgili kendinizi tanıma fırsatı veriyor. Geçmiş olaylarla ilgili sorgulamalar yapabilirsiniz. Geleneksel yönlerinizin size zaman kaybettirebileceğini fark etmelisiniz.

ASLAN: Zihinsel yoğunluk yaşadığınız bildiğiniz halde sorumluluk almaya devam ediyorsunuz. İş potansiyelinizin mükemmel olduğunu görüyor ve son günlerde gereğinden fazla kendinize yükleniyorsunuz.

Haberin Devamı

BAŞAK: Yakın dostlarınızın size destek vereceği yeni konular gündemde. Ani değişimlerin size kazandıracağı hiçbir şey yok ve temkinli yapınızı her zamanki gibi ispat edeceksiniz. Kendinize güvenmeyi sürdürmelisiniz.

TERAZİ: Alınganlık gösterebileceğiniz bir gün. Çevreyle ilişkilerinizin olumsuz etkilenmesini istemiyorsanız fiziksel enerjinizi sportif olaylarda kullanmalı ve arkadaşlarınızın kalbini kıracak konuşmalar yapmamalısınız.

AKREP: Bugün, partnerinizle işbirliği içinde olmanız kazançlarınızla ilgili ortak kararlar almanızı sağlayacak. Yaşamınızı istekleriniz dahilinde yönlendirmek isteyebilir ve yaratıcılığınızı kullanabilirsiniz.

YAY: Bugün güçlü bir mantık içindesiniz. Kolay iletişim kurabileceğimiz kişilerle birlikte olacaksınız. Düşüncelerinizin yeniliklerle pekişeceği bir gün. Bir akrabanızın sorunlarıyla ilgilenmek zorunda kalabilirsiniz.

Haberin Devamı

OĞLAK: Canlı ve neşeli bir gündesiniz. İsteklerinizde bazı uçukluklar var. Kan bağı içinde olduğunuz kişilerle ortak aktiviteler yapabilirsiniz. Riskler ve ilginç ortamlar ilginizi çekiyor, macera yaşama isteğiniz beliriyor.

KOVA: Entelektüel çalışmalara önem vermeniz enerjinizin güçlenmesini sağlıyor. Siz, alkışlarla yaşamaktan hoşlandığınız için bugün şartlarınızı en güzel şekilde kullanacaksınız. İşinizle mutlu olduğunuz bir gün.

BALIK: Karşı cinsin ilgisini üzerinize çekecek ortamlarda bulunacaksınız. Bugün, duygusal konularda yaratıcılığınız artıyor ve paylaşımlarınızda olumlu davranacaksınız. Kalbi boş olanlar için her an her şey olabilir.