Türkiye (Son Dakika) Güne Başlarken | 16 Ağustos 2022

Güne Başlarken | 16 Ağustos 2022

Paylaş
Güne Başlarken | 16 Ağustos 2022

Günaydın! Mottomuz belli: Gün başlarken herkes için 24 saattir!

 

Haberin Devamı

Sen uyurken neler oldu?

 -İki yıldır pandemi nedeniyle oldukça zorlu bir süreçten geçen kahvehane-kıraathane esnafı, son dönemde giderek artan maliyetler nedeniyle de sorun yaşıyor. Zaten küçük sermayesiyle ayakta kalmaya çalışan esnaf, yükselen fiyatlar sonucu bir yandan müşteri kaybı yaşarken bir yandan da kirasını ödemekte zorlanıyor.

-Sağlık Bakanlığı tarafından haftalık koronavirüs tablosu açıklandı. Koronavirüs tablosuna göre vaka sayısı 232 bin 253 olurken, 380 kişi koronavirüsten hayatını kaybetti. 25 Temmuz- 1 Ağustos tarihleri arasında; 406 bin 322 vaka tespit edilmiş, 337 hayatını kaybetmişti.

-Meksika’da bir minibüsün su kanalına düşmesi sonucu 7 kişi yaralandı.

-İzmir'in Urla ilçesi açıklarında 192 kaçak göçmen ile 5 organizatör yakalanırken, Çeşme ve Dikili ilçesi açıklarında ise Yunan unsurlarınca Türk karasularına itilen 65 kaçak göçmen kurtarıldı.

Haberin Devamı

-Mersin'in Erdemli ilçesinde denize girip, dalgalara kapılan iki arkadaştan Özgür G.'nin (43) kayalıklarda cesedi bulundu, boğulma tehlikesi geçiren ve vatandaşlarca kurtarılan Celal A. (47) ise yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı.

Güne Dair Notlar

  • 16 Ağustos günü saat 7.35'te dolar 17,96 TL, euro ise  18,24 TL.
Hava durumu ise şöyle: 

Detaylı hava durumu için şöyle alalım: Meteoroloji

Bugün ne pişirsem?

  • Mısır çorbası
  • Şnitzel
  • Fırın makarna
  • Krem karamel

Tarifler için tıklayın.

Sağlık için ipuçları

Tatlı krizlerini önleyen baharatlar

Diyet listenize ekleyeceğiniz bazı baharatlar sayesinde daha kısa sürede zayıflayabilirsiniz.

  • TARÇIN
  • KİMYON
  • KIRMIZI BİBER
  • ÇEMEN OTU 

Detaylar için tıklayın.

Akşam TV'de ne var?

Kanal D: 20.00 Sinema: Aşk Tesadüfleri Sever 2, STAR TV: 20.00 Sinema: Müzede Bir Gece, ATV: 20.00 Sinema: Ajan

SHOW TV: 20.00 Güldür Güldür Show, TRT 1: 20.00 Alparslan: Yerli Dizi: Balkan Ninnisi

Günlük burç yorumları

KOÇ: Gereksiz masraflarınıza dikkat etmeniz gerekecek. Severek aldığınız şeyleri sonradan kullanmak istemeyeceksiniz. Cazibeniz oldukça yüksek seyrediyor. Bugün, bulunduğunuz ortamları arzuladığınız gibi etkileyeceksiniz.

BOĞA: Araştırmacı yönünüzü körükleyen aktiviteler içinde bulunurken, detaylar üzerinde yoğunlaşarak başarıyı yakalayacaksınız. İsteklerinizi coşkulu enerjinizle donatmayı biliyor ve uyumlu bir kombinasyonu yaratabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

İKİZLER: Düşüncelerinizde ısrarcı bir tavır takınarak sosyal yaşantınızda farklı konumlar elde edecek, dayatmacı bir tavır sergileyeceksiniz. Bugün çevrenizden beklemediğiniz avantajlar elde edebilirsiniz. Sabırlı olmayı bilmiyorsunuz.

YENGEÇ: Aynı düşünceye sahip olmadığınız grupların size cephe aldığını göreceksiniz. Bugün aşk yaşantınızda olan aksilikleri gözünüzde büyütebilir, yeni başlayan bir ilişkinin olamayacağını görerek bitirmek isteyebilirsiniz.

ASLAN: Sözleriniz baskıcı olabilir fakat siz taviz vermeyen tavırlarınızla kendinizi karşı tarafa kabul ettireceksiniz. Yaratıcı kişilerle birlikte olacak ve sizi destekleyen güçlü kişilerin arkadaşlığını tercih edeceksiniz.

BAŞAK: Bugün sosyal aktivitelerde bireylerin davranışlarını analizci bir gözle izlemeniz nedeniyle, çelişkili bir izlenimci tavır içinde olabilirsiniz. Bu tür bir ruh durumu şansın yanında problemleri de beraberinde getirebilir.

TERAZİ: Bugün bildiğiniz konuları ne pahasına olursa olsun gerçekleştirmeye çalışmalısınız. Jüpiter’in geri gidişiyle işinizle ilgili kendinizi yetiştirmeniz gereken konularda kurs ve seminer gibi aktivitelere katılacaksınız.

Haberin Devamı

AKREP: İş hayatınızda arkadaş gruplarınız birlikte kaynaşacaktır. Mesleki anlamda size yardımcı olabilecek ve istediğiniz kapıları açabilecek güçlü dostluklar kuracaksınız. Bugün aşk ve iş ilişkilerinizde gücü tercih edeceksiniz.

YAY: Kendi işinizi yapıyorsanız, Satürn geri giderken dikkatli olmalı ve risklere girme konusunda tedbiri elden bırakmamalısınız. Aileden kalma bir işiniz varsa, yeni yöntemler yerine eski şartları sürdürmeye devam etmelisiniz.

OĞLAK: Satürn finans evinizde geri gitmeye devam ediyor. Bu günler çok önemli. Üretim yapan bir firmada çalışıyorsanız; piyasaya yeni mallar sürmek yerine eski ürünlerinizi iyileştirme ve daha iyi sunma projeleri geliştirmelisiniz.

KOVA: Satürn geri gitmeye devam ediyor. Tüm bunlar şartlarınızın değişime uğrayacağı sinyallerini vermektedir. Yollarla ilgili beklediğiniz projeler gündeme gelecektir. Bugün değişen şartlar nedeniyle oldukça zorlanıyorsunuz.

Haberin Devamı

BALIK: Aile içinde sorumluluk duygunuz artacak ve düzenli hareket etmeyi yeğleyeceksiniz. Önemli kişilerle görüşecek, birçoğunuz başarılı pozisyonlara geçecek. Kendinizden yaşça büyük kişilerin önemli desteğini alacaksınız.

Günün kitabı: Sevginin Kökleri/ Svagito R. Liebermeister

Sorunlarımızın ne kadarı gerçekten bize ait?
Elinizde tuttuğunuz bu kitap, son yıllarda adını giderek daha sık duymaya başladığımız güçlü bir terapi çeşidi olan Aile Dizimi yöntemiyle bu soruya çok çarpıcı cevaplar veriyor. Hayatlarımız boyunca deneyimlediğimiz, aklımıza gelebilecek her türlü sorunun kaynağında, atalarımızın çözülmemiş meselelerinin yattığı fikrini temel alan Aile Dizimi, basit ama etkili adımlarla aile sistemlerinde yıllarca gizli kalmış kilitleri tek tek bulup çözerek içsel huzura giden yolu aydınlatıyor. Üstelik küskünlükler yerini karşılıklı saygıya, acı anlayışa bırakırken köklerimizde var olan gerçek sevgiyi deneyimlememize de olanak sağlıyor.
Sade ve anlaşılır diliyle Sevginin Kökleri sadece bu terapi sisteminin uygulayıcısı olmak isteyenler için değil, aynı zamanda Aile Dizimi sitemini, aile dinamiklerinin temelini anlayıp öğrenmek isteyen herkes için tam anlamıyla bir kılavuz niteliğinde.