Türkiye (Son Dakika) Güne Başlarken | 17 Mayıs 2022

Güne Başlarken | 17 Mayıs 2022

Paylaş
Güne Başlarken | 17 Mayıs 2022

Günaydın! Mottomuz belli: Gün başlarken herkes için 24 saattir!


 

Haberin Devamı

Sen uyurken neler oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun ile ikili Görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi. İki ülke arasında önemli iş birlikleri adımlar atıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun'u ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu kaydetti. Erdoğan, “Cezayir’den ülkemize 17 yıl aradan sonra Cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan tarihi ziyaretle ilişkilerimize yeni bir ivme kazandırıyoruz. Cezayir’in bağımsızlığının 60. yılını tebrik ediyorum. Vatanlarının bağımsızlığı uğruna can veren tüm kahramanları rahmetle yad ediyorum. Bu sene aynı zamanda diplomatik ilişkilerimizin kuruluşunun da 60. yılına tekabül ediyor. İki dost ve kardeş iki ülke olarak 500 yıl öncesine uzanan ortak biz maziyi paylaşıyoruz. İkili ilişkilerimizi yeni bir zemine taşıyan yüksek düzeyli iş Birliği Konseyi Kuruluşunu Cezayir'e yapığım ziyaret sırasında kararlaştırmıştık. İlk toplantımızı gerçekleştirmek bugüne nasip oldu. Bu vesileyle iş birliğimizi daha ileriye taşıma kararlığımızı karşılıklı olarak teyit ettik" dedi.

Haberin Devamı

Irak’ı sabah saatlerinden itibaren etkisi altına alan kum fırtınası nedeniyle hastanelere kaldırılanların sayısı 4 bine ulaştı.

İzmit'te Hikmet D., mobilya atölyesinde tartıştığı yeğeni Yunus D.’yi bacağından tabancayla vurarak yaraladı. Yunus D., tedaviye alınırken, amcası Hikmet D., 2 ruhsatsız tabancayla yakalandı.

Aydın'ın Efeler ilçesinde bir genç, ailesi tarafından evinde silahla başından vurulmuş halde ölü bulundu.

Bursa ile Yalova sınırında ormanda biri başından silahla vurulmuş, biri eli bileğinden kesilmiş halde 2 erkek cesedi bulundu. Cesetlerin 13 Mayıs’tan bu yana kendilerinden haber alınamayan, Yalova'da kuyumculuk yaptığı öğrenilen Ömer Sefa Sevgi (45) ile İstanbul’da akaryakıt istasyonu sahibi olan Yaşar Eti'ye (53) ait olduğu belirlendi.

Güne Dair Notlar

  • 17 Mayıs günü saat 7.35'te dolar 15,62 TL, euro ise 16,34 TL.
Hava durumu ise şöyle: 

Detaylı hava durumu için şöyle alalım: Meteoroloji

Akşam TV'de ne var?

Kanal D: 20.00 Yerli Dizi: Üç Kız Kardeş, STAR TV: 20.00 Sinema: Ay Lav Yu, ATV: 20.00 Yerli Dizi: Destan

Haberin Devamı

SHOW TV: 20.00 Yerli Dizi: Baba, TRT 1: 20.00 Yerli Dizi: Masumlar Apartmanı

Akşama ne yesek?

YAYLA ÇORBASI

PİDELİ ARNAVUT PAÇASI

ZEYTİNYAĞLI PIRASA

BROWNİE CHEESECAKE

Tarifler için tıklayın!

 

Günlük burç yorumları

KOÇ: Yaşamınızın aktif bir dönemindesiniz. Yeteneklerinizi kullanıp kendinizi ispat etmelisiniz. Bugün güçlü iş birliklerine ihtiyaç duyuyorsunuz. Partnerinizin de destek vermesini isteyebilir, kapris yapabilirsiniz.

BOĞA: Kazançlarınızda istediğiniz şartların oluşması çabalarınız sayesinde gerçekleşecek. Görüşeceğiniz kişilerin vereceği destek sizi tatmin etmeyebilir. Fırsatlar konusunda bazı aksilikler söz konusu olacak.

İKİZLER: Kendinizi ve çevrenizi sorguluyor ve detaylardan yola çıkarak kafanızda en mükemmel tabloyu oluşturmaya çalışıyorsunuz. Bugün, değişik fırsatların kombinasyonu karşısında karar verme güçlüğü yaşayabilirsiniz.

YENGEÇ: Bugün yaptığınız işlerle yetinmiyor, karakteriniz gereği sıra dışı işler yapmak istiyorsunuz. Yoğun enerjiniz sizi yorabilir. Zamanlama konusunda ölçülü olmalısınız. Hayal gücünüz mükemmel çalışıyor.

Haberin Devamı

ASLAN: Çevrenizdekileri tarzınızla etkileyecek ve biraz baskıcı bir tutum sergileyeceksiniz. Kendinize güvenmenize rağmen üstlerinizle konuşurken daha temkinli olmalısınız. Yaşantınız hareketlenecek.

BAŞAK: Tecrübelerinizi yaşama başarıyla geçireceksiniz. Bugün, sıra dışı düşüncelerinizi paylaşmak için kendinize farklı alanlar bulabilirsiniz. Sevdiklerinizi korumak için fazla sorumlu alıyor, çok zorlanıyorsunuz.

TERAZİ: Maddi konularda sezgilerinize güvenin. Çevrenizdekileri denetleme huyundan vazgeçmelisiniz. Bugün bazı fikirleri benimsemeyebilirsiniz. Bu dönem tansiyon iniş çıkışlarına karşı tedbirli olun.

AKREP: Partnerinizin sizinle aynı fikirde olması çabalarınızı daha verimli hale dönüştürebilir. Yakın iş arkadaşınızın bu konudaki sözlerine önem verin. Yaratıcılığınızı engellemeyen işler yapmayı seviyorsunuz.

YAY: Yakın çevrenizle ilgili değişim söz konusu. Ortak çalışmalar için uygun bir gün. Kardeşlerle ilgili yenilikler gündeme gelecek. Onların bazı sorunlarına yardımcı olmak isteyecek ve değişik fikirler vereceksiniz.

Haberin Devamı

OĞLAK: Kendinizi aşma ve ifade etme konusunda istediğiniz performansı gösterebileceksiniz. Partnerinizle aranızda gelişen durumlar sosyal hayatınıza olumlu yansıyacak. İkna yeteneğinizin yüksek olduğu bir gün.

KOVA: Takıntılı yönlerinizin size zaman kaybettireceğini fark etmelisiniz. Mantığınızı zorlayacak ve kendinizi sınayacak sorunlarla karşı karşıyasınız. Kardeşlerinizin yardımınıza ihtiyaçları olduğunu göreceksiniz.

BALIK: Arkadaşlarınız arasında gözünüze farklı gelen kişilerle duygusal bağlarınızı güçlendirmek için başarılı çalışmalar içindesiniz. Orijinal fikirlere her zaman açıksınız. Hareketli ve neşeli bir gün sizi bekliyor.