Türkiye (Son Dakika) Güne Başlarken | 19 Mayıs 2022

Güne Başlarken | 19 Mayıs 2022

Paylaş
Güne Başlarken | 19 Mayıs 2022

Günaydın! Mottomuz belli: Gün başlarken herkes için 24 saattir!

Haberin Devamı

Sen uyurken neler oldu?

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği konusunda süreci kolaylaştırmak için Türkiye ile görüştüklerini ve "Türkiye'nin güvenlik kaygılarının karşılanabileceğini" ifade etti.

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni koronavirüs tablosu açıklandı. 18 Mayıs’ta açıklanan 24 saatlik verilere göre, bin 443 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 3 oldu.

ABD'de, siyahi George Floyd'un ölümü ile ilgili davda yargılanan eski polis memuru Thomas Lane, yaklaşık iki yıl sonra suçunu kabul etti.

Meteoroloji'nin peş peşe uyarılarının ardından İstanbul'da kuvvetli rüzgar ve sağanak yer yer etkisini göstermeye başladı. Öte yandan Ankara Valiliği'nden flaş 'kar' uyarısı geldi.

Haberin Devamı

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde kayıp ihbarı sonrası yangın söndürme göleti kenarında kıyafetleri bulunan iki kardeşin, cansız bedenlerine ulaşıldı.

Güne Dair Notlar

  • 19 Mayıs günü saat 7.35'te dolar 15,97 TL, euro ise 16,81 TL.
Hava durumu ise şöyle: 

Detaylı hava durumu için şöyle alalım: Meteoroloji

Akşam TV'de ne var?

Camdaki Kız (KANAL D)

Sinema: Tünel (STAR)

Bir Zamanlar Çukurova (ATV)

Güldür Güldür Show (SHOW)

Yerli Dizi: Mahkum (FOX)

Akşama ne yesek?

  • UN ÇORBASI
  • FIRINDA MAKARNA
  • HAVUÇ TARATOR
  • ŞERBETLİ İRMİK TATLISI 

Tarifler için tıklayın!

Sağlık için ufak bilgiler

Avokado yağının cilde faydaları

1. Cilt Nemlendirme

Avokado yağı iyi bir E vitamini, potasyum ve lesitin kaynağıdır. Bu besinler cilde uygulandığında kolayca emilirler. Yağ, cildi içeriden beslemeye başlar ve oldukça iyi nemlendirir. Doğal olarak yağın nemlendirici elementleri cildin kuru ve pürüzlü dokusunu iyileştirir. Cildin yenilenmesine de yardımcı olur.

2. Akneyi Önler

Avokado yağı iltihap önleyici özelliklere sahiptir.Akne iltihabını azaltmaya yardımcı olur ve kısa sürede tedavi eder. Ayrıca, yağı gece boyunca cildinize uygulayın ve sabah yıkayın. Herhangi bir yağ kalıntısı bırakmadan cildinize mükemmel nem sağlayacaktır. Bu şekilde akne gelişme riski çok azalır.

3. Güneş Yanığını Tedavi Eder

2011 yılında yapılan bir araştırma incelemesi, avokado yağındaki E, D vitamini, protein ve lesitinin iyileşmeyi hızlandırdığını ve bu da güneşten yanmış cildin tedavisine yardımcı olduğunu ortaya koydu. Antioksidan bakımından zengin avokado yağı, kızarıklık, cilt tahrişi gibi güneş yanığı semptomlarını hafifletir.

Haberin Devamı

4. Yaşlanma Belirtilerini Azaltır

Cilt, yaşınızı gösteren ilk organdır. Yaşlanmaya başladıkça cildinizin kolajen tabakası parçalanmaya başlar. Bazı araştırmalar avokado yağının kolajen üretimini artırdığını ve cildinizin elastikiyetini artırdığını öne sürüyor.

Ürün Geliştirme Yöneticimiz Nikita Kolhe'ye göre, "Avokado yağları, cildinizde kolajen sentezini destekleyen esansiyel yağ asitleri ve oleik asit içerir. Ancak avokado yağı alırken dikkatli olun. Yağın bozulmaması gerektiği için son kullanma tarihini kontrol ettiğinizden emin olun.”

5. Yara İyileştirme Özellikleri

Avokado yağı ayrıca anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Yara iltihabını azaltmaya ve cilt tahrişini azaltmaya yardımcı olur. 2013 yılında yapılan bir araştırma, avokado yağının yeni bağ dokularının oluşumunu destekleyen kolajen sentezine katıldığını gösteriyor.

Haberin Devamı

6. Egzama ve Sedef Hastalığı ile Başa Çıkmaya Yardımcı Olur

Antioksidan bakımından zengin ve vitaminlerle dolu olan avokado yağı, kuru ve pul pul dökülen ciltler için son derece faydalı olabilir. Egzama ve sedef hastalığı cildinizi tahriş eder, kaşındırır ve pul pul döker. Avokado yağı tahriş olmuş cildi yatıştırır, nemlendirir ve bu cilt koşullarının semptomlarını azaltır.

7. Tırnakları ve Saç Derisini İyileştirir

Avokado yağı kırılgan ve kuru tırnakları iyileştirir. Tırnaklarınızın etrafındaki cildi yumuşak tutar ve tırnak kırılmasını önler. Maske olarak kullanıldığında kepek sorunlarına da yardımcı olabilir. Avokado maskesi uygulamasından sonra saç deriniz nemlenmiş ve iyi beslenmiş hisseder.

Günlük burç yorumları

KOÇ: Hedeflerinizle ilgili isteklerinizde değişim yapabilirsiniz. Para kazanma konusunda iddialı bir tutum izlemeniz sizi şanslı kılacak. Bir bakıma kendi şansınızı yaratacaksınız. Risk almaya artık hazırsınız.

BOĞA: Aile bireylerinin bazı konulardaki istekleri fazla olabilir. Onların duygusal problemlerine çare bulmak size düşebilir. Arabuluculuk size yakışacak. İletişim konusunda olumlu bir imaj çiziyorsunuz.

Haberin Devamı

İKİZLER: İş anlaşması yapmak istiyorsanız güzel bir fırsat doğuyor. Kendinizi denetleme gereği duyacak ve aşamalar kaydedeceksiniz. Yaşama yeni bir tablo ile bakmak isteyecek ve deneyimlerinizi genişleteceksiniz.

YENGEÇ: Kariyerinizdeki gecikmeyi abartmayın. Maddi fırsatlar arkadaşlarınızın yardımı veya çalıştığınız şirketin aracılığıyla gelecek. Hedefleriniz ile ilgili değişimleri yapmaya kalkmayın.

ASLAN: Yollardan beklediğiniz haberlerin gecikmesi canınızın sıkılmasına neden olacak. Duygusal ilişkilerinizi gözden geçirmeniz gerektiğini unutmayın. Şimdiye kadar fark etmediğiniz detaylar önem kazanacak.

BAŞAK: Onaylanmayan bir konu üzerinde ısrar etmeyin. Duygusal yönlerinizi öne çıkarmadan geçmişle ilgili konularınızı gözden geçirmelisiniz. Güç birliği içinde olacağınız yeni bir çalışma sizi bekliyor.

TERAZİ: İnatçı tavırlarınız kişiliğinizi olumsuz etkileyebilir. Yapacağınız tek şey; sabrınızı ön plana çıkartmak olmalı. Huzursuzluğunuzu yenmelisiniz. Yalnız kendi sorun ve isteklerinizi düşünmek zorunda kalabilirsiniz.

AKREP: Planlarınız uygularken ısrarcı davranacaksınız. Bugün çevrenizde size karşı çıkanlara da yumuşak bir şekilde karşı koyacaksınız. Aile toplantılarında bulunmaya daha fazla özen göstereceksiniz.

YAY: Değişim içinde olduğunuzun farkındasınız ve olaylara kendinizi teslim etme konusunda çekimser davranabilirsiniz. Çevrenizden etkilenmek istemiyorsanız daha temkinli davranmalısınız.

OĞLAK: İlişkilerinizde dikkatli olmalı ve sözlerinize özen göstermelisiniz. Sert çıkışlardan uzak kalın. Sizin için duygusal tatmin önemli. Çevrenizle uyum sizi farklı kılıyor. İlişkilerinizden iyi etkiler alıyorsunuz.

KOVA: Bulunduğunuz ortamlarda cazibe rüzgarı estireceksiniz. Sürprizlere hazır olun. Sevilme duygunuzun yoğun olması sizi olumsuz bir aşka sürükleyebilir. Gücü sevdiğiniz için aşkta da güç arıyorsunuz.

BALIK: İşyerinde çalışanlar arasında bazı değişimler söz konusu. Çevrenizdeki kişilerin sorunlarını sizin de başınızı ağrıtabilir. İşlerinizle ilgili yapmanız gereken işlemlere dikkat etmelisiniz. Dengeniz bozulabilir.