Türkiye (Son Dakika) Güne Başlarken | 20 Ağustos 2022

Güne Başlarken | 20 Ağustos 2022

Paylaş
Güne Başlarken | 20 Ağustos 2022

Günaydın! Mottomuz belli: Gün başlarken herkes için 24 saattir!

Haberin Devamı

Sen uyurken neler oldu?

 -Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 'Zorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliğ'inde yapılan değişiklikler, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

-Bir dizi ziyaret ve programlara katılmak için Bayburt’a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci’yi makamında ziyaret etti.

-Bakan Soylu: Cumhuriyetin 100’üncü yılında bu ülkede bir tek terörist kalmayacak
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bayburt’ta vatandaşların yoğun sevgi seliyle karşılandı. Vatandaşlara Valilik Binası önünde hitap eden Bakan Soylu, “2023 yılında Cumhuriyetin 100’üncü yılında bu ülkenin içerisinde bir tek terörist kalmayacak” dedi.

-AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, "2023'te Türkiye'de çok hayati bir seçim olacak. Milletimiz inşallah büyük bir güçle Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden Cumhurbaşkanı, AK Parti'yi de yeniden iktidar partisi olarak ortaya koyacaktır" dedi.

Haberin Devamı

-Hatay’da arıza nedeniyle yol kenarında duran hafif ticari araca otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle hafif ticari araç şarampole devrildi. Kazada 3 kişi yaralandı.

 

Güne Dair Notlar

  • 20 Ağustos günü saat 7.35'te dolar 18,09 TL, euro ise 18,16 TL.
Hava durumu ise şöyle: 

Detaylı hava durumu için şöyle alalım: Meteoroloji

Bugün ne pişirsem?

  • Közde domates çorbası
  • Beğendili kebap
  • Sebzeli bulgur pilavı
  • Çoban salata
  • Fırın sütlaç

Tarifler için tıklayın.

Sağlık için ipuçları

Cadı fındığı yağının cildinize 5 faydası

 1. Cilt gözeneklerinin görünümünü en aza indirir

Yaşla veya çevresel hasar nedeniyle cildiniz elastikiyetini kaybedebilir. Bu , cildin sarkmasına ve cilt gözeneklerinizin gerilmesine neden olur . Cadı fındığının büzücü özellikleri cildinizi sıkılaştırmaya yardımcı olabilir ve bu da cilt gözeneklerinizin geçici olarak daha küçük görünmesini sağlar. Bu nedenle alkolsüz tonerlerde tercih edilen bir bileşendir.

2. Tahriş ve iltihabı yatıştırır

Cadı fındığı, hamamelitannin, kateşinler ve gallik asitler gibi bir dizi faydalı fitokimyasallara (bitki bazlı bileşenler) sahiptir.

3. Serbest radikallerle savaşır

Çalışmalar, cadı fındığı içindeki fitokimyasalların serbest radikallerle savaştığını ve böylece cildinizi kanserli oluşumlardan koruduğunu göstermiştir.

Haberin Devamı

 3. Yağ dengesini korur ve sivilceleri azaltır

Cadı fındığı yüzünüzdeki fazla yağı temizleyebilir. Cildiniz tarafından salgılanan yağ, kir ve ölü cilt hücreleriyle birlikte cilt gözeneklerinizi tıkar. Bu, siyah noktalara, beyaz noktalara veya sivilcelere yol açabilir. Cadı ela sadece yüz cildinizi temizlemekle kalmaz, aynı zamanda iltihap ve kaşıntıyı da yatıştırır.

4. Küçük kesik ve yanıkları iyileştirir

Cadı fındığı birçok eski kültürde ilaç olarak kullanılmıştır. Araştırmalar cadı fındığı özlerinin antibakteriyel özelliklerini doğrulamıştır. Bu nedenle cadı fındığı ciltteki küçük kesikleri ve yanıkları tedavi etmek için kullanılabilir.

5. Hassas saç derisi durumlarını tedavi eder

Cadı fındığı sadece yüzünüz için değil, saç deriniz için de iyi olabilir. Araştırmalar, bu bitkisel maddeyi içeren ürünlerin hassasiyeti yatıştırdığını ve kafa derisinin kızarıklığını azalttığını göstermiştir.

Detaylar için tıklayın.

Akşam TV'de ne var?

Çok Güzel Hareketler 2 (KANAL D)

Eğlence: İbo Show (STAR)

Haberin Devamı

Sinema: Kaos Yürüyüşü (ATV)

Güldür Güldür Show (SHOW)

Sinema: Postacı (FOX)

Günlük burç yorumları

KOÇ: Bugün parasal değerlerinizi gözden geçirmek isteyeceksiniz. İçinizdeki kuşkular yüzünden yaptığınız işten zevk almayabilirsiniz. Güven kelimesine her şeyden çok ihtiyacınız var. İş hayatınızla ilgili gelişmeler önemli.

BOĞA: Çevrenizin isteklerini güçlü bir şekilde algıladığınız için, sorumluluk duygunuzu zorlayacak çalışmaları kendinize seçerek, çevrenizi olumlu bir şekilde etkiliyorsunuz. Bugün olaylara kısa yoldan çözüm getireceksiniz.

İKİZLER: Ay, içsel düşüncelerinizi olumlu etkilerken; girişimciliğinizin destek ve takdir görmesi, gururunuzu okşayabilir. Yakın dostlarınızın ilgisine ihtiyaç duyabilirsiniz. Partnerinizin olumlu yaklaşımlarına iyimser bakmalısınız.

YENGEÇ: Bugün duygularınızı rahat bir şekilde kullanmak isteyeceksiniz. Bulunduğunuz ortamlarda kendinizi kolay şekilde ifade ettiğiniz için, çevreniz oldukça kalabalık olacak. Güçlü bağların pekişeceği bir gün. Kendinize güvenin.

Haberin Devamı

ASLAN: Düşüncelerinizi yaşama geçirmek konusunda; deneyimlerinizi ve bilgilerinizi kullanmak için fırsatlar söz konusu. Bugün iletişim konusunda zorluk çekmeyecek, görüşmek istediğiniz kişilere hızlı bir şekilde ulaşacaksınız.

BAŞAK: Bugün yakın dostlarınızın sizden beklediği desteği onlardan esirgememeli ve aranızdaki bağları daha da güçlendirmelisiniz. Uzun zamandır görmediğiniz arkadaşlarınızla birlikte olabileceksiniz. Takdir ediliyorsunuz.

TERAZİ: Harcamalarınızı denetlemek zorundasınız. Bugün sıra dışı düşünceler içinde olacak ve partnerinizin gözüne girmek için, bütçe dengenizi bozacaksınız. İsteklerinizde bir aşırılık gözleniyor. Karşı cins üzerinde etkiniz önemli.

AKREP: Bugün çevrenizle iş birliği içinde çalışmak istemenize rağmen, arzuladığınız şartlar gelişmeyebilir. Karşı tarafın düşüncelerini öğrenmeden planlarınızı ortaya koymamalı ve fikirlerinizi hiç kimseyle paylaşmamalısınız.

YAY: Maddi konularda yaratıcılığınızı kullanarak şartları akıllıca değerlendireceksiniz. Duygusal davranmamalı ve yaklaşımlarınız mantıksal olmalıdır. Arkadaşlarınızdan alacağınız teklifleri düşünmeli ve hızlı karar vermemelisiniz.

OĞLAK: Bugün iletişim konusunda zorluk çekmeyecek, görüşmek istediğiniz kişilere hızlı bir şekilde ulaşacaksınız. İş birliği içinde olduğunuz kişilerin sizden farklı düşünceleri, sizde motivasyon yarattığı için mutlu oluyorsunuz.

KOVA: Ay, karşıt burcunuzda ilerliyor ve isteklerinizi erken saatlerde yaşama geçirme konusunda hızlı fırsatlar sunuyor. Çevre bağlantılarınızı sistemli bir şekilde yürütmekten yanasınız. Karşıt düşünceler gelişebilir.

BALIK: Maddi konularınızı yeniden gözden geçirmelisiniz. Birikimlerinizi değerlendirmek isteyebilirsiniz. Hayat kalitenizde tiraj yükselmesi yaşayacak, yaşamınızda değişiklikler yapmak için gerekli atılımları sağlayacaksınız.