Türkiye (Son Dakika) Güne Başlarken | 22 Temmuz 2022

Güne Başlarken | 22 Temmuz 2022

Paylaş
Güne Başlarken | 22 Temmuz 2022

Günaydın! Mottomuz belli: Gün başlarken herkes için 24 saattir!

Haberin Devamı

Sen uyurken neler oldu?

Türkiye'nin yarım asırlık hayalini gerçeğe dönüştüren Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin son ünitesinin temeli dün atıldı. 20 milyar dolara mal olacak proje, tüm ünitelerin devreye gireceği 2026’da Türkiye’nin elektrik ihtiyacının yüzde 10’unu, İstanbul’un ise yüzde 90’ını tek başına karşılayabilecek.

Antalya’nın Finike ilçesinde, yaya geçidinden yolun karşısına geçmeye çalışan 3 kadın, otomobilin çarpmasıyla yaşamını yitirdi.

Kastamonu Valisi Avni Çakır, Ağustos ayı içerisinde Kastamonu bölgesinde yine bir yağış olacağının öngörüldüğünü belirterek, "Muhtemelen Ağustos ayı içerisinde bölgemizin yine bir yağış alacağı öngörülüyor. Bu tarihe kadar tüm kanal temizliklerimizi ve yıkılan duvarlarımızın tamiratlarını yapmış olacağız" dedi.

Haberin Devamı

İletişim Başkanlığı, Ukrayna ve Rusya taraflarının katılımıyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Guterres'in hazır bulunacağı tahıl sevkiyatı anlaşması imza töreninin Dolmabahçe Ofisi'nde yapılacağını açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden, Covid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı video mesaj ile sağlık durumunun iyi olduğunu açıklayarak, "İnancınızı koruyun. Her şey yoluna girecek” dedi.

ABD’de 2013’ten bu yana ilk çocuk felci vakası New York kentinde kayıtlara geçti.

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde karısını bıçaklayarak öldüren zanlının, boşanmak istemediği için cinayeti işlediği ortaya çıktı.

 

Güne Dair Notlar

  • 22 Temmuz günü saat 7.35'te dolar 17,73 TL, euro ise 18,07 TL.
Hava durumu ise şöyle: 

Detaylı hava durumu için şöyle alalım: Meteoroloji

Bugün ne pişirsem?

  • Fasulye çorbası
  • İçli köfte
  • Körili tavuklu pilav
  • Piyaz

Tarifler için tıklayın.

Sağlık için ufak bilgiler

Gün boyu tok tutan 5 yiyecek

  • Lifli sebzeler
  • Badem, ceviz ve fındık gibi kuruyemişler
  • Patates
  • Yumurta
  • Yulaf ezmesi

Detaylar için tıklayın.

Akşam TV'de ne var?

Sinema: Çember: Kalpsiz (KANAL D)

Yerli Dizi: Ah Nerede (STAR)

Yarışma: Kim Milyoner Olmak İster? (ATV)

Yerli Dizi: Gelsin Hayat Bildiği Gibi (SHOW)

Yerli Dizi: Senden Daha Güzel (FOX)

Günlük burç yorumları

KOÇ: Bugün, yapmak istediğiniz çok şey var ve önce kendi duygularınızı ön plana çıkarmak, enerjinizi yaşama geçirmek istiyorsanız, yapacaklarınızı sistemli bir şekilde planlamalı ve acele etmemelisiniz.

Haberin Devamı

BOĞA: Çevresel ilişkilerinizin güçlü olduğu bir gün. Yaratıcı yönlerinizin desteklenmesi sizin için motivasyon kaynağı olabilir fakat başkalarının uçucu fikirlerinden yola çıkmamalı ve kendi deneyimlerinize güvenmelisiniz.

İKİZLER: Çevrenizle olumlu ilişkiler içinde olmanız, birçok avantajı da beraberinde getiriyor. Bugün, duygusal alışveriş içinde olduğunuz bazı kişilerin desteklerini üzerinizde hissedeceksiniz. Seçenekleriniz artıyor.

YENGEÇ: Arkadaşlık bağlarınızı güçlü tutmayı sevmenize rağmen, son yıllarda fazla içinize kapandınız. Önemli aşamalardan geçtiğinizi başkalarının anlamayacağını zannederek, kendinizi üzüyorsunuz. Önünüze bazı fırsatlar gelecektir.

ASLAN: Siz, güçlü bir kişi olarak tanınırsınız. Bugün, sosyal çevrenizde sizi etkileyecek kişilerle birlikte olacak ve ortak çalışmalar içine gireceksiniz. Birlikte çalıştığınız kişilerin psikolojik yapılarına dikkat etmelisiniz.

BAŞAK: Bugün, kendinizi karşı tarafa daha iyi aksettirebiliyorsunuz. Partnerinizle uyumlu bir beraberlik için uygun bir gün. Fikirlerinizi, mantık çerçevesi içinde değerlendirmek size belli bir kalite kazandırıyor.

Haberin Devamı

TERAZİ: İçtenliğe önem vermenize rağmen, bazen size hiç uymayan bir kişilik sergiliyor ve bulunduğunuz ortamlardan sır olmayı yeğliyorsunuz. Kişisel yeteneklerinizi ve yaratıcılığınızı riskleri göze alarak ortaya çıkaracaksınız.

AKREP: Bugün katıldığınız davetlerde felsefi konuşmaları ilginizi çekecek kişilerle tanışacaksınız. Üstün insanlardan hoşlandığınız için, görüşleriniz sadece size performans kazandıracak. Şansınıza her konuda güvenmelisiniz.

YAY: Evinizde huzuru sağlamak adına, bazı konularda girişimciliğinizi ön plana çıkarmalısınız. Ailenizin mutluluğu için çok şey başarmak isteyebilirsiniz. Birlikte olduğunuz kişilerle yeteneklerinizi birleştireceksiniz.

OĞLAK: Kendinizi iyi hissetmeniz için, çevrenizin desteğine ihtiyaç duyacaksınız. Bugün iletişim konusunda oldukça duyarlı davranıyorsunuz. Duygusal bir konuşma ile özlemli olduğunuz konular da beraberinde gelecek.

Haberin Devamı

KOVA: Bugün, Ay’ın bulunduğu konum iş ve çalışma hayatı ile ilgili konularını gündeme getiriyor. Kazançlar konusunda yaşadığınız sıkıntılarınızı çevrenizin desteği ile aşabilirsiniz. Şartlar ne olursa olsun, taviz vermekten hoşlanmıyorsunuz.

BALIK: Atılımlarınız için uygun bir gün. Güçlü bir şekilde ele alacağınız konuların küçük detayları canınızı sıkmasın. Olayların ayrıntıları üzerinde dururken, yapacağınız ön çalışmalar için belli bir strateji uygulamalısınız.