Türkiye (Son Dakika) Güne Başlarken | 22 Nisan 2022

Güne Başlarken | 22 Nisan 2022

Paylaş
Güne Başlarken | 22 Nisan 2022

Günaydın! Mottomuz belli: Gün başlarken herkes için 24 saattir!

Haberin Devamı

Sen uyurken neler oldu?

Kadınların görüntülerini gizlice çekerek TikTok hesaplarından paylaşan Pakistanlıların ardından bu kez de Pakistanlı Salman Khan'ın paylaştığı bu görüntüler tepki çekmişti. Salman Khan gözaltına alındı.

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 'Günlük Kovid- 19 Tablosu' verilerine göre; son 24 saatte yapılan 153 bin 733 testte 3 bin 354 vaka tespit edildi. Koronavirüs nedeniyle 17 kişi hayatını kaybederken, 18 bin 964 kişinin de tedavisi ve karantinası sona erdi. 18 yaş ve üzeri nüfusun aşılanması verilerinde 1'inci doz Türkiye ortalaması yüzde 93,14, 2'nci doz ortalaması yüzde 85,42 olarak belirlendi. Ayrıca 1'inci dozda 57 milyon 810 bin 12, 2'nci dozda 53 milyon 22 bin 686 ve 3'üncü dozda 27 milyon 726 bin 445 olmak üzere 147 milyon 402 bin 858 aşı uygulandı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde sağlık çalışanlarıyla bir araya geldiği iftar programında konuştu. Erdoğan, "Sağlık çalışanları dışında da önemli bir kesimi ilgilendiren 3600 ek gösterge meselesini yıl bitmeden neticelendirmekte kararlıyız." diye konuştu.

Şanlıurfa'da sulama kanalına devrilen otomobildeki şahıslardan biri kendi imkanlarıyla kurulurken 3 kişinin cesedine ulaşan ekipler, 2 kişiyi arama çalışmalarını ise sürdürüyor.

Emre Yıldır, bir dönem evlerinde kalan akrabası Vedat Tarhan tarafından 9 yaşından beri defalarca cinsel istismara maruz kaldı. Yaşadıklarını askere gidene kadar kimseye anlatamayan Emre 23 yaşında intihar etti. Emre'nin ailesi gelen tahliye haberiyle yıkıldı.

Güne Dair Notlar

  • 22 Nisan günü saat 7.35'te dolar 14,70 TL, euro ise 15,95 TL.
Hava durumu ise şöyle: 
İstanbul, 8°C, 23°C Parçalı ve az bulutlu
Antalya, 15°C, 22°C Parçalı ve az bulutlu
Ankara, 6°C, 21°C Parçalı ve az bulutlu
Trabzon, 8°C, 15°C Akşam saatlerinde yağmurlu
Diyarbakır, 9°C, 28°C Parçalı ve az bulutlu

Detaylı hava durumu için şöyle alalım: Meteoroloji

Akşam TV'de ne var?

Kanal D: 20.00 Arka Sokaklar, STAR TV: 20.00 Yerli Dizi: Kaderimin Oyunu, ATV: 20.10 Yerli Dizi: Yalnız Kurt

FOX: 20.30 Yerli Dizi: Aşk Mantık İntikam

İftarda ne yesek?

  • ANALI KIZLI ÇORBA
  • KİRDE KEBABI
  • MOR SULTAN SALATASI
  • GÜLLAÇ

Tarifler için tıklayın!

Sahurda ne yesek?

  • Patates tava
  • Zeytin
  • Domates
  • Salatalık
  • Yeşil biber
  • Süzme peynir
  • İncir reçeli

Ramazan ayına özel ufak bilgiler!

Yağ yakan kür

Güçlü baharatların etkisini artırmak, metabolizmanızı hızlandırarak gece boyu yağ yakımı sağlamak ve göbek eritmek için 21 gün boyunca sağlıklı ve hafif bir beslenme planı ile birlikte uygulayacağınız bu kür sayesinde daha ince bir bel çevresine sahip olabilirsiniz.

Haberin Devamı

1 cam kase içerisine,

1 yemek kaşığı zencefil
1 yemek kaşığı acı pul biber
1 yemek kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı hardal tohumunu ekleyerek karıştırın. Ağzını kapalı olarak karanlık bir yerde saklayın.

Baharatların organik ve taze olmasına dikkat edin.

21 gün boyunca her gece yatmadan 2-3 saat önce 1 kase (4-5 yemek kaşığı) yoğurt üzerine bir yemek kaşığı baharat karışımından ekleyin ve tüketin.

Göbek eritmeyi kolaylaştırmak için üzerine bir bardak su tüketin.

Kronik bir rahatsızlığı olan kişilerin doktoruna danışması önerilir.

Günlük burç yorumları

KOÇ: Düşüncelerinizde sürekli bir genişleme söz konusu. Bugün, birçok işi bir arada yapmayı tasarlıyorsunuz. Sezgilerinizi kişisel özelliklerinizle birleştirerek birçok başarılı çalışmanın altına imza atacaksınız.

BOĞA: İşinizle ilgili açılımlara ihtiyacınız var. Düşündüğünüz şeyleri yaşama geçirme konusunda kararsızlık çekebilirsiniz. Hırslarınızı canlı tutamıyor ve değişen şartlara hemen uyum sağlıyorsunuz.

Haberin Devamı

İKİZLER: Sıra dışı arkadaşlarınızın yapacağı tekliflere hazır olmalısınız. Gününüzü renklendirecek ve iş imkanlarınızı daha da rahatlatacak cazip öneriler alabilirsiniz. Enerjinizi çevrenizdeki önemli kişilerle besleyebilirsiniz.

YENGEÇ: Kendinizi ve özgürlüğünüzü sorgulayarak, adımlarınızı sağlam şekilde atmaktan yanasınız. Araştırmalarınızı derinleştirebilir ve çok daha farklı konular üzerine yoğunlaşabilirsiniz.

ASLAN: Yaptığınız işin karşılığını almak ve bu konuda kimseye taviz vermek istemiyorsunuz. İş disiplininiz mükemmel. Maddi menfaatlerinizi korumak zorundasınız. Hırslarınızı ön plana çıkaracaksınız.

BAŞAK: İş yaşantınızda özgür çalışmaya ihtiyacınız var. İş imkanlarınız genişleyebilir. Duygusal yönlerinizi yaratıcılığınızla birleştirecek, kendinizi daha verimli hissedeceksiniz. İlginç ve farklı fırsatlar sizi bekliyor.

TERAZİ: Gücünüzün üzerinde verim sergileyeceğiniz bir gün. Güneş karşıt burcunuzda ilerlerken birçok aktivitenin içinde olacaksınız. Duygularınızı ortaya koyabileceğiniz iş sizi bekliyor. Başarı size gelecek.

Haberin Devamı

AKREP: İletişim konusunda başarılı çalışmalar içindesiniz. Gelişen duygusal konulara kafanızı takarak aktivitenizin hızını düşürmemelisiniz. Yakın dostlarınızın size vereceği destek motivasyonunuzu artırıyor.

YAY: Yaratıcılıkta rakip tanımıyor ve ödün vermekten hoşlanmıyorsunuz. Bugün, birtakım varsayımlar üzerinde fazla düşünerek zaman kaybetmemeli ve bir an önce harekete geçmelisiniz. Sağlığınıza dikkat etmelisiniz.

OĞLAK: Sürekli değişim içindesiniz. Gün içinde birtakım kararsızlıklar yaşamanız mümkün. Bugün, partnerinize içten ve samimi davranıyorsunuz. Fakat bağımsızlık isteğinizde biraz çılgınlık öne çıkıyor. Dikkatli olmalısınız.

KOVA: Daha hareketli ve aktif olacaksınız. Her şeyi herkesle paylaşmak istiyorsunuz. Uzak yollarla ilgili planlarınız olacak. Düşüncelerinizde müthiş bir aksiyon var. Fikirlerinizi kabul ettirmek zorunda değilsiniz.

BALIK: Yalnız kaldığınızda çok daha verimli olduğunuzu bildiğiniz halde kalabalık ortamlardan kopamıyorsunuz. Sakin bir gün sizi bekliyor ve gücünüzü daha iyi fark ettiğinizi göreceksiniz. Karamsarlığınızı bir kenara koyun.