Türkiye (Son Dakika) Güne Başlarken | 26 Nisan 2022

Güne Başlarken | 26 Nisan 2022

Paylaş
Güne Başlarken | 26 Nisan 2022

Günaydın! Mottomuz belli: Gün başlarken herkes için 24 saattir!

Haberin Devamı

Sen uyurken neler oldu?

 

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 'Günlük Kovid- 19 Tablosu' verilerine göre; son 24 saatte yapılan 134 bin 346 testte 2 bin 604 vaka tespit edildi. Koronavirüs nedeniyle 15 kişi hayatını kaybederken, 18 bin 573 kişinin de tedavisi ve karantinası sona erdi. 18 yaş ve üzeri nüfusun aşılanması verilerinde 1'inci doz Türkiye ortalaması yüzde 93,14, 2'nci doz ortalaması yüzde 85,43 olarak belirlendi. Ayrıca 1'inci dozda 57 milyon 813 bin 302, 2'nci dozda 53 milyon 27 bin 406 ve 3'üncü dozda 27 milyon 735 bin 204 olmak üzere 147 milyon 441 bin 608 aşı uygulandı.

 Bursa’da tek motorlu uçak, sokak arasına düştü. Olayda uçaktaki 2 kişinin yaşamını yitirdiği belirtilirken, alev alan 5 araç hasar gördü. Vali Yakup Canbolat ile Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş açıklama yaptı. Vali Canbolat, “2 ev ve araçlar zarar gördü. 2 pilot hayatını kaybetti. Teknik sebeplerle olduğunu düşünmekteyiz. Bu sivil eğitim uçağı. Sadece pilotlarımız vefat etti. Mahallede yaralanan yok. Sadece 2 ev ve araçlarda hasar oluştu. Başımız sağ olsun” dedi. Hayatını kaybeden pilot Furkan Otkum'un uçuş öncesi son paylaşımı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Ramazan Bayramı'nda otoyolların, köprülerin ve toplu taşıma araçlarının ücretsiz olmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dün yaptığı telefon görüşmesinde Rusya ile müzakere sürecini ele aldıklarını aktardı.

Pandemi nedeniyle 2 yıldır ara verilen İstanbul Sofya Expres seferlerine yeniden başlandı. İlk tren seferinin yola çıkması nedeniyle tören düzenlendi.

Güne Dair Notlar

  • 26 Nisan günü saat 7.35'te dolar 14,78 TL, euro ise 15,86 TL.
Hava durumu ise şöyle: 
İstanbul, 11°C, 24°C Parçalı bulutlu
Antalya, 15°C, 23°C Az bulutlu
Ankara, 11°C, 26°C Parçalı ve az bulutlu
Trabzon, 13°C, 18°C Yer yer puslu ve sisli
Diyarbakır, 13°C, 27°C Parçalı ve az bulutlu

Detaylı hava durumu için şöyle alalım: Meteoroloji

Akşam TV'de ne var?

Kanal D: 20.00 Üç Kız Kardeş, ATV: 20.10 Yerli Dizi: Destan, SHOW TV: 20.00 Yerli Dizi: Baba, FOX: 20.30 Evlilik Hakkında Her Şey

İftarda ne yesek?

  • EZOGELİN ÇORBASI
  • İZMİR KÖFTE
  • PİYAZ
  • KIBRIS TATLISI

Tarifler için tıklayın!

Sahurda ne yesek?

  • Domates çorbası
  • Zeytin
  • Domates
  • Salatalık
  • Kapya biber
  • Ezine peynir
  • Çilek reçeli

Ramazan ayına özel ufak bilgiler!

Diyet yapmadan zayıflatan 5 altın öneri

1-UYKU DÜZENİNİZE DİKKAT EDİN
2-ÇOK FAZLA AÇ KALMAYIN
3-GÜNDE 8-10 BARDAK SU İÇİN
4-HER GÜN YÜRÜYÜŞ YAPIN
5-SAĞLIKSIZ ATIŞTIRMALIKLARDAN UZAK DURUN! 

Haberin Devamı

Günlük burç yorumları

KOÇ: Sıra dışı arkadaşlarınızın yapacağı tekliflere hazır olmalısınız. Gününüzü renklendirecek ve iş imkanlarınızı daha da rahatlatacak cazip öneriler alabilirsiniz. Enerjinizi çevrenizdeki önemli kişilerle besleyebilirsiniz.

BOĞA: Yakın dostlarınızla bir araya gelecek ve ortak çalışmalar içine gireceksiniz. Bugün, derin konuşmalar yapacaksınız. Ani gelişmelere hazır olmalısınız. Çalışma alanlarınızın kısıtlamasına izin vermemelisiniz.

İKİZLER: Duyguları özgür bırakmaktan hoşlanmanıza rağmen insiyatif başkasına geçer diye korkuyorsunuz. Oto kontrolünüzün sağlam olması sizi farklı kılarken, çevrenizde daha fazla merak konusu haline getiriyor.

YENGEÇ: Çevrenizle farklı bir iletişim içindesiniz. Olaylara şüpheli yaklaşmıyor ve sevecen davranıyorsunuz. Aile ile ilgili yaratıcılığınızı kullanabilirsiniz. Formunuzu bozmanız an meselesi.

ASLAN: Yoğun çalışma temponuz sayesinde birçok başarı size gelecek. İdeallerinizden emin olarak ilerliyorsunuz. Kendinizi odaklanmaya yönlendirin. Bağlantıda olacağınız kişilere yakın davranın.

Haberin Devamı

BAŞAK: Duygusal konularda bazı fanatik düşüncelerin esiri olabilir ve eskiye özlem duyabilirsiniz. Yollarla ilgili fırsatların söz konusu olması yeni olayları beraberinde getirecek. Bazı isteklerinizden vazgeçmemelisiniz.

TERAZİ: Kendinize göre büyük çabalar sonucu gerçekleştirdiğiniz organizasyonu sahiplenmek yakın arkadaşlarınızın tepkisini çekiyor. Özellikle bugün karşılıklı görüşmelerde imalı sözcüklerden kaçınmalısınız.

AKREP: İşinizdeki çevre sorunları size zor anlar yaşatıyor. Onları istediğiniz potaya çekebilirsiniz. Yeni yerler ve kişiler gördüğünüz zaman kendinizi özgür hissediyorsunuz. Artık felsefenizi değiştirmelisiniz.

YAY: Çevrenizde kuşatan akıllı kişilerden faydalanmasını bilin. Dostlarınızın iyi niyetle yaklaşımlarına gereken karşılığı vereceksiniz. Ailenizle aranızda ilişkiler çok önemli. Damar sorunlarına dikkat.

OĞLAK: Bugün ailenizle yaşadığınız sorunların sizi üzmesine izin vermeyin. Onlarla istemeden yaşadığınız durumlarda gözden kaçırmamaya çalışacağınız tek nokta; sabır ve taviz. İki önemli duyguyu dengede tutmalısınız.

Haberin Devamı

KOVA: Yaşamın her adımında bir konuya kendi çabanızın hakim olmasını istiyor, emek vermeden bir şeylere sahip olmak istemiyorsunuz. Her olayın arkasında farklı nedenler aramak sizde alışkanlık halini aldı.

BALIK: Güvensizliğinizi yendiğinizde daha başarılı oluyorsunuz. Çevrenin etkilerinden uzak kalmaya çalışın. Kendi bildiğiniz gibi yaşamak istiyor ve sevdiğiniz kişinin kendisini ifade etmesine izin vermiyorsunuz.