Türkiye (Son Dakika) Güne Başlarken | 28 Temmuz 2022

Güne Başlarken | 28 Temmuz 2022

Paylaş
Güne Başlarken | 28 Temmuz 2022

Günaydın! Mottomuz belli: Gün başlarken herkes için 24 saattir!

Haberin Devamı

Sen uyurken neler oldu?

Piyasaların merakla beklediği haber geldi. ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizinde 75 baz puan artışa gitti.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Fatma Seniha Nükhet Hotar, İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Abdurrahman Kürşat Aydoğan, İstinye Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Erkan İbiş, Özyeğin Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Feride Esra Gençtürk atandı.

Konya'da A.E.B. (16), sigara içme meselesi nedeniyle tartıştığı babası Ahmet Bıyıklı'yı (35) tabancayla vurarak öldürdü.

Siirt’in Şirvan ilçesine bağlı Yağcılar köyünde virajı alamayan Musa Sevim yönetimindeki kamyonet, baraj gölüne uçtu. Kazada 3’ü çocuk 7 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

ABD'de, siyahi George Floyd'un ölümü ile ilgili davada yargılanan eski polis memuru J. Alexander Kueng 3 yıl, eski polis memuru Tou Thao ise 3,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kueng ve Thao hakkındaki cezaların açıklanması ile Floyd cinayetine karışan 4 polis memuru da hapis cezasına çarptırılmış oldu.

Alp Dağları’nda İtalya ile İsviçre’yi ayıran buzulun erimesi iki ülke arasındaki sınırı kaydırdı.

 Güne Dair Notlar

  • 28 Temmuz günü saat 7.35'te dolar 17,87 TL, euro ise 18,29 TL.
Hava durumu ise şöyle: 

Detaylı hava durumu için şöyle alalım: Meteoroloji

Akşam TV'de ne var?

Sinema: Jurassic World: Yıkılmış Krallık (KANAL D)

Yerli Dizi: Duy Beni (STAR)

Sinema: Baba Parası (ATV)

Yerli Dizi: Gelsin Hayat Bildiği Gibi (SHOW)

Yarışma: Kazanan Restoran (FOX) 

Günlük burç yorumları

KOÇ: Üstün nitelikli kişilerden hoşlandığınız için, bugün görüştüğünüz kişilerin farklı yönleri dikkatinizi çekecek. İş yaşamınızda yeni kararlar almanızın zamanı geldi geçiyor. Çevrenizi sınayacağınız bir gün içindesiniz.

BOĞA: Kişisel yaşantınıza olumlu katkısı olacak hiçbir fırsatı kaçırmadığınız kesin. Olayları abartmadan önce, içsel sesinizin sizi yönlendirmesine izin vermelisiniz. Yapınızı bozmamalı gerekli kişilere ulaşmayı denemelisiniz.

İKİZLER: Bilinçaltınızda yoğunlaştığınız konuların sizi olumlu etkilediği gerçek. Bazı planladığınız konuların sizin tarzınıza uygun olmasına dikkat etmelisiniz. Bazen her şeyi çok fazla abartarak sorun haline getirebiliyorsunuz.

Haberin Devamı

YENGEÇ: Duygusal ilişkilerinizde, partnerinize haksızlık yapmama eğilimindesiniz. Düşüncelerinizden yola çıkarak bazı problemlerinizin üstesinden gelebileceksiniz. Bugün dostlarınızla bir arada olmak, size oldukça iyi gelecektir.

ASLAN: Çalışma hayatınızın duygusal motivasyonunuzla eş değerde olduğu bir gün. Kişisel deneyimlerinizi arkadaşlarınızın desteğiyle gerçekleştirmek isteyebilirsiniz. Paylaşım duygunuzun önemli olduğunu çevrenize hissettirmelisiniz.

BAŞAK: Bulunduğunuz ortamlarda kendinizi neşeli ve canlı hissediyorsunuz. İlginç arkadaşlıklar ve farklı kişilerle birlikte olacaksınız. Mesleğinizi kişiselliğinizle birleştirmek ve kendinizi fikirlerinizle ispat etmek istiyorsunuz.

TERAZİ: Retro Jüpiter’in sizi zorlaması karşısında bazı engellere takılabilir ve kendinizi anlatma konusunda zorluklar yaşayabilirsiniz. Beğendiğiniz konularda kendinizi daha da mükemmel yetiştirmek isteyeceksiniz. Aklınız karışık.

Haberin Devamı

AKREP: Bugün duygusal değişimleriniz yüzünden çevrenizdeki kişilerin zor anlar yaşadığını fark etmeyebilirsiniz. Kalbini kırdığınız kişilerin gönlünü almalı ve kendinizi affettirmelisiniz. Küçük seyahat planları yapacaksınız.

YAY: Finans konularının gündem kazanmasıyla satın alma duygunuz ortaya çıkıyor. Bugün, çevrenize hediye vermek isteyebilirsiniz. Yakın dostlarınızla yapacağınız telefon konuşmaları sayesinde, enerjiniz daha da olumlu etkilenecektir.

OĞLAK: Alınganlık gösterebileceğiniz bir gün. Çevre ilişkilerinizin olumsuz etkilenmesini istemiyorsanız, fiziksel enerjinizi sportif olaylarda kullanmalı ve arkadaşlarınızın kalbini kıracak konuşmalar yapmamalısınız. Her şey olabilir.

KOVA: Yakın dostlarınızın size destek vereceği, yeni konular gündeme gelecek. Ani değişimlerin size kazandıracağı hiçbir şey yok ve temkinli yapınızı her zamanki gibi ispat edeceksiniz. Bugün, yaratıcılığınız artıyor.

Haberin Devamı

BALIK: Bugün, fikir birliği içinde olduğunuz kişilerle gereksiz bir tartışma ortamı yaratmamalısınız. Duygusal anlamda çok çabuk etkileniyor ve hızlı kararlar alıyorsunuz. Herkes sizinle aynı düşüncede olmayabilir. Kimseyi kırmayın.