Türkiye (Son Dakika) Güne Başlarken | 30 Haziran 2022

Güne Başlarken | 30 Haziran 2022

Paylaş
Güne Başlarken | 30 Haziran 2022

Günaydın! Mottomuz belli: Gün başlarken herkes için 24 saattir!

Haberin Devamı

Sen uyurken neler oldu?

 -TBMM Genel Kurulu'nda yapılan oylamayla seçilen Sayıştay üyelerinin isimleri Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

-Yunanistan, F-35 savaş uçağı satın alınmasına ilişkin resmi talep mektubunu imzalayarak ABD makamlarına iletti.

-NATO'nun mayın harbine yönelik deniz harekat ve eğitim faaliyetlerinden sorumlu NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Deniz Görev Grubu-2'nin (SNMCMG-2) komutası, bir yıl süreyle Türkiye'ye devredildi.

-3600 ek göstergenin tüm detayları. Öğretmen, hemşire, polis, din görevlisi, sağlık ve teknik hizmetler dahil milyonlarca memur ve memur emeklisinin maaşında 1300 lirayı ve ikramiyesinde 50 bin lirayı aşan artışlar sağlayacak 3600 ek gösterge yasa teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif metniyle birlikte hangi memur için ne kadar ek gösterge artışı sağlanacağı da ortaya çıktı. Ayrıca ilk kez ek gösterge alacak memurlar da listede yer aldı.

Haberin Devamı

-Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla ikinci el piyasasına ilgi arttı. Araç almak için bütçesi olmayanlar da kiralık araçlara yöneldi. MASFED Başkanı Aydın Erkoç, 'Şu an piyasada araç bulmakta zorlanıyoruz. O yüzden vatandaşlarımıza otomobil ihtiyaçları varsa bir an önce karşılamalarını tavsiye ediyoruz.' dedi. Kurban Bayramı dolayısıyla araç kiralamak isteyenlerin sayısı da bir hayli arttı.

 Güne Dair Notlar

  • 30 Haziran günü saat 7.35'te dolar 16, 62 TL, euro ise 17,38 TL.
Hava durumu ise şöyle: 

Detaylı hava durumu için şöyle alalım: Meteoroloji

Akşam TV'de ne var?

Kanal D: 20.00 Sinema: Örümcek Adam 2, STAR TV: 20.00 Sinema: Eyyvah Eyvah 3, ATV: 20.00 Yerli Dizi: İçimizdeki Ateş

SHOW TV: 20.00 Güldür Güldür Show, TRT 1: 20.00 Yerli Dizi: Seni Kalbime Sakladım

Günlük burç yorumları

KOÇ: Müdahaleci yönlerinizi kullanmalı ve yanlış giden işlerinizi hızla düzeltmelisiniz. Çalışma hayatınızda baskıya gelemiyor, özgürlüğünüzü kısıtlayacak hareketlere tahammül edemiyorsunuz. Sabırlı olun.

BOĞA: Siz, zor savaşların insanı olduğunuz için bugünkü sorunların üstesinden kolaylıkla geleceksiniz. Rakiplerinize dikkat etmelisiniz. Sevdiğiniz kişinin sosyal ve aile yaşantısını kıskanmakla hata ediyorsunuz.

Haberin Devamı

İKİZLER: İş yaşantınızda ortaya çıkan pürüzler canınızı sıksa da dostlarınızın desteğiyle bu durumu kolayca atlatacaksınız. Randevularınızı ertelememeli, elde edeceğiniz fırsatları anında değerlendirmelisiniz.

YENGEÇ: Sevdiğiniz kişi ile yaşadığınız duygusal problemlere artık son vermelisiniz. Kıskançlığınızı farklı bir şekilde ifade etmelisiniz. Çevrenizdeki olaylara çok fazla kafanızı taktığınız için yanlış anlaşılıyorsunuz.

ASLAN: Duygularınızda derinlik arayışı içindesiniz. Sorguladığınız konuların cevapları sizi tatmin etmeyebilir. Ailenizin ve sevdiklerinizin sizinle birlikte olmasını arzuladığınız bir gün. Sosyal yaşamınız canlanıyor.

BAŞAK: Çevrenizle iletişim konusunda yoğun bir gün. Duygu ve akıl karmaşası yaşayabilirsiniz. Bugün, sizden beklentileri olan kişilerle karşılaşabilirsiniz. Onlara kendinizi ispat etmek için ikna kabiliyetinizi kullanmalısınız.

TERAZİ: Bugün, bir takım özel konumlarınız gündeme gelebilir. İşinizle ilgili yenilikler peşindesiniz ve imkanlarınızı kendi tarzınıza göre değerlendirmek isteyeceksiniz. Ölçülü davranışlarınız, sizi her konuda farklı kılıyor.

Haberin Devamı

AKREP: Duygusal yönleriniz ortaya çıktığında arkadaşlarınızı şaşırtıyorsunuz. Hayatınızda bazı değişiklikler olabilir. Planlarınızı yaparken, partnerinizin de fikirini almalısınız. Fakat sizin düşünceniz daha baskın.

YAY: Bugün, sadece sorumluluklarınızla ilgilenin. Hayal gücünüz yüksek ve rüyalardan çok etkileniyorsunuz. Biraz düşünürseniz, kafanızı meşgul ettiğiniz konuları ne yapsanız silemediğinizi göreceksiniz.

OĞLAK: Çevrenizde düşüncelerinizi sakınmadan konuşuyor ve yapıcı tavırlarınızla, karşı tarafa isteklerinizi aktarabiliyorsunuz. Hedeflerinize ulaşmayı bir kariyer meselesi haline getirdiniz. Bugün ön planda olacaksınız.

KOVA: Bir konuda yapacağınız değerlendirmelerinizle çevrenizi etkileyeceksiniz. Yerinizde duramıyorsunuz. İşinizle ilgili baş eğmek zorunda kaldığınız konularda çevrenize de sorumluluk yüklemeyi öğrenmelisiniz.

BALIK: Ele aldığınız konularda yenilgiye tahammülünüz yok. Sevdiğiniz işleri yapmaktan hoşlanıyor ve pes etmiyorsunuz. Maddi konularda ilginç fikirlere açıksınız. Paylaşımlarınız sayesinde kârlı bir kazanç tablosu ortaya çıkıyor.

Haberin Devamı