Türkiye (Son Dakika) Güne Başlarken | 30 Nisan 2022

Güne Başlarken | 30 Nisan 2022

Paylaş
Güne Başlarken | 30 Nisan 2022

Günaydın! Mottomuz belli: Gün başlarken herkes için 24 saattir!

Haberin Devamı

Sen uyurken neler oldu?

Koronavirüs salgınında 2 yıl geride kalırken Sağlık Bakanı Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda vefat sayılarının 24 Mart 2020'den sonra ilk kez bugün 10'un altına düştüğünü açıkladı. Bakan Koca, "Bugün 1.924 olan vaka sayısında da düşüş devam ediyor. Daha sevindirici haberler, inanıyoruz ki çok yakın" dedi.

Ulaşımda 43 ilin geçiş güzergahındaki "kilit kavşak" Kırıkkale'de, Ramazan Bayramı öncesi tatilcilerin oluşturduğu trafik yoğunluğu gece yarısına kadar sürdü. Kara yolunda oluşan trafik, "dron" ile havadan görüntülendi.

Kayseri'de polis ekipleri emniyet kemerine dikkat etmek amacıyla kemerini takan sürücülere fidan hediye etti. Kontrolde kemerini takmayan çift ise, simülasyon aracında takla atan otomobili canlandıran araca binince neye uğradıklarını şaşırarak, "Emniyet kemeri kesinlikle takılmalıdır" dedi.

Haberin Devamı

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 6 Ocak Kongre Baskını sonrasında Twitter yönetimi tarafından hesabının askıya alınmasının ardından kurduğu sosyal medya platformu Truth Social'dan ilk mesajını paylaştı. Trump'ın bu ilk paylaşımını 40 dakikada 40 bin kişi beğendi. 

Galatasaray'da 30 Nisan'da yapılacak seçim istinaf mahkemesi tarafından iptal edildi. Burak Elmas saat 17.00'de kameralar karşısına geçecek. 

Cezaevinden kaçan ve 10 yıl boyunca sahte kimlikle dolaşan Şevki Berber, yurt dışına gitmek üzere geldiği İstanbul Havalimanı'nda yakalandı. Şevki Berber mahkemeye sevk edilmesinin ardından cezaevine gönderildi.

Güne Dair Notlar

  • 30 Nisan günü saat 7.35'te dolar 14,85 TL, euro ise 15,66 TL.
Hava durumu ise şöyle: 

Detaylı hava durumu için şöyle alalım: Meteoroloji

Akşam TV'de ne var?

Şarkılar Bizi Söyler (KANAL D)

Sinema: Zor Ölüm 3 (STAR)

Yerli Dizi: Kardeşlerim (ATV)

Güldür Güldür Show (SHOW)

Yerli Dizi: Gülümse Kaderine (FOX)

 

İftarda ne yesek?

  • ERİŞTE ÇORBASI
  • HÜNKAR BEĞENDİ
  • PATLICAN SALATASI
  • BATON KEK

Tarifler için tıklayın!

Sahurda ne yesek?

  • Ballı kek
  • Siyah zeytin
  • Domates
  • Salatalık
  • Beyaz peynir

Ramazan ayına özel ufak bilgiler!

Uzmanından Ramazan Bayramı'nı sağlıklı geçirmek için öneriler

  • GÜN İÇİNDE TÜKETTİĞİNİZ ÇAY VE KAHVE MİKTARINA DİKKAT EDİN
  • TATLILARDA KONTROLLÜ OLUN
  • FİZİKSEL AKTİVİTE YAPMAYI İHMAL ETMEYİN
  • POSA TÜKETİMİNİ ARTTIRIN

Detaylar için tıklayın.

Günlük burç yorumları

KOÇ: İş disiplininiz mükemmel. Bugün çevrenizdeki kişileri tarzınızla etkileyecek ve baskıcı bir tutum sergileyeceksiniz. Kendinize güvenmenize rağmen üstlerinizle konuşurken temkinli olmalısınız.

Haberin Devamı

BOĞA: Bugün iletişim konusunda başarılı bir tablo çizmenize rağmen, çevrenin koşulları yüzünden isteklerinizin gerçekleşmesi uzayabilir. Ödün vermeden başarınızı artırmanın kolay olmadığını fark ediyorsunuz.

İKİZLER: Ortaklıklar konusunda beklemenizde yarar var. Dostlarınızın sizden destek beklediğini görecek ve yardım etmek isteyeceksiniz. Atılımcı ruhunuzu ortaya koyarken size kazandıracağı avantajları da düşünmelisiniz.

YENGEÇ: Hedeflerinizde ilerlemek ve işinizde gelişmek istiyorsanız, güçlü dostların yardımına ihtiyacınız olacak. Zorlandığınız konularda yardım almalı ve duygusal düşünmekten bir an önce vazgeçmelisiniz.

ASLAN: Olaylara duygusal yaklaşıyorsunuz. Hayal kırıklığına uğramak istemiyorsanız sizden saklanan gerçekler konusunda fevri davranmak yerine beklemeyi yeğlemelisiniz. Güvensizlik duygunuzu yenmelisiniz.

BAŞAK: Düşüncelerinizin sınırlanmasından hoşlanmadığınız bir gerçek. Siz, kendi disiplininizin uygulayıcısısınız. Karşılaştığınız sorunlar karşısında bireysel düşündüğünüz için yanlış anlaşılma olasılığınız çok yüksek.

Haberin Devamı

TERAZİ: Yeniliklere açık olmanıza rağmen eski alışkanlıkların etkisinde kalabilirsiniz. Geleneksel kişilerle geçmişi konuşmaktan zevk alacaksınız. Sürpriz haberler karşısında keyifli anlar yaşayabilirsiniz.

AKREP: Enerjinizin gücünü sosyal ilişkilerinize rahatça yansıtacaksınız. Bugün, sıradışı düşüncelerinizi paylaşmak için kendinizi farklı alanlar bulabilirsiniz. Mantığınızı zorlayacak sorunlarla karşı karşıya kalabilirsiniz.

YAY: Maddi konulara takıntılı olmak istemiyorsunuz. Güvenliğiniz için problemlerle uğraşmak canınızı sıkabilir. Kuşkucu yönlerinizden kurtulun. Yeni iş olanakları konusunda görüşmeler yapabilirsiniz.

OĞLAK: Olumsuz etkilenmeye açık bir gündesiniz. Mantık ve duygularınız arasında denge kurmaya çalışırken baskı altında hissedebilirsiniz. İkili ilişkilerinizde yaşadığınız çelişkiler sizi zor durumda bırakacak.

KOVA: Amaçlarınıza uygun hareket etmeyi yeğlediğiniz bir gün. İş arkadaşlarınızla güçlü birliktelik oluşturabilirsiniz. Önünüze çıkan engeller yüzünden kendinizi kısıtlanmış gibi hissedebilirsiniz.

Haberin Devamı

BALIK: Çevrenizdeki mantıklı kişilerin desteği size prestij kazandıracak. İşbirliğine önem vereceğiniz bir gün. Değerlerinizin farkındasınız ve bugün, gizliliklere gereksinim duyabilirsiniz. Gizemli olmayı tercih ediyorsunuz.