Türkiye (Son Dakika) Güne Başlarken | 30 Temmuz 2022

Güne Başlarken | 30 Temmuz 2022

Paylaş
Güne Başlarken | 30 Temmuz 2022

Günaydın! Mottomuz belli: Gün başlarken herkes için 24 saattir!

Haberin Devamı

Sen uyurken neler oldu?

 Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Türkiye’de iç hukuk yolu tüketilmeden bir karar alıyorsa, özellikle de bunu İstanbul Sözleşmesi'ni iptal ettiği için Türkiye diye bir atmosfer oluşuyor çerçevesinde yapıyorlarsa o zaman bu siyasi bir karar olur. Bu kadar karar uygulanmazken, bunları Yunanistan’a hatırlatmazken niye Osman Kavala konusunu sürekli olarak gündeme getiriyorsunuz. Çünkü Osman Kavala’yı Türkiye aleyhine kullanıyorsunuz, fonluyorsunuz” dedi.

Karaman'da bir apartmanın önünde karnından bıçaklanmış, kanlar içinde bulunan Habibe Y., ambulansla hastaneye kaldırıldı. Habibe Y., ilk ifadesinde bıçağın üzerine düşmesi sonucu yaralandığını söyledi.

Haberin Devamı

Diyarbakır’da annesini silahla sırtından vurduktan sonra kendini vuran genç tedavi gördüğü hastanede 5 günlük yaşam savaşını kaybetti. Annesinin ise hastanede tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Tohumluk fiyatları makarnalık ve ekmeklik buğday için kilo başına 10,5 TL, tritikale için kilo başına 9,5 TL ve arpa için kilo başına 9 TL olarak belirlenmiştir” dedi.

Güne Dair Notlar

  • 30 Temmuz günü saat 7.35'te dolar 17,91 TL, euro ise 18,32 TL.
Hava durumu ise şöyle: 

Detaylı hava durumu için şöyle alalım: Meteoroloji

Bugün ne pişirsem?

  • Havuç çorbası
  • Sebzeli tencere kebabı
  • Maş fasulyesi salatası
  • Çiroz

Tarifler için tıklayın.

Sağlık için ipuçları

Şişmiş gözlerinizi sakinleştirmeye yardımcı olabilecek tonlarca ev ilacı vardır. En yaygın ve etkili ev ilaçlarından bazıları şunlardır:

  • Soğuk kompres: Göz bölgenize soğuk kompres uygulamak şişkinliği azaltmaya ve herhangi bir rahatsızlığı hafifletmeye yardımcı olabilir. 
  • Çay poşetleri: İster inanın ister inanmayın, kafein şişmiş gözleri azaltmaya yardımcı olabilir. Kafein, kan damarlarının daralmasına yardımcı olduğu düşünüldüğü için göz kremlerinde yaygın bir bileşendir. 
  • Soğutulmuş salatalık: Soğuk komprese benzer şekilde, soğutulmuş salatalık göz şişliğini azaltmaya yardımcı olabilir. Her göze soğuk, dilimlenmiş salatalık sürerek spa hissini evinizde yaşayın.
  • Göz masajı: Göz bölgesine nazikçe masaj yapmak mükemmel bir seçenek olabilir. Masaj yapmak kan akışını uyarır, bu da şişmiş veya yorgun gözlerinize fayda sağlayabilir. 
  • Soğutulmuş göz serumu: Göz bölgesini soğutmak, şişkinliği azaltmaya ve kan akışını idealize etmeye yardımcı olabilir . Rahatlatıcı bir serinlik hissi için nemlendiricinizi veya göz serumunuzu kullanmadan önce buzdolabına koyabilirsiniz.

Akşam TV'de ne var?

Şarkılar Bizi Söyler (KANAL D)

Sinema: Deliha (STAR)

Trabzonspor-Sivasspor Krş. (ATV)

Güldür Güldür Show (SHOW)

Yarışma: Kazanan Restoran (FOX)

Günlük burç yorumları

KOÇ: Arkadaş çevrenizde yardımsever duygularınızın ön plana çıkmasıyla ortamınız renkleniyor. Sosyal ilişkileriniz canlanıyor. Yolculuklar gündeme gelebilir. İlginç insanlarla tanışmaktan zevk alacağınız bir gün.

BOĞA: Duygusal iniş ve çıkışlar yaşıyorsunuz. Toplumsal çalışmalarınızı hızlandırmak isteyeceksiniz. Birlikte çalıştığınız kadın arkadaşlarınızın fikirleri doğrultusunda hareket ediyorsunuz. Olayların tarzı sizin için önemli.

İKİZLER: Duygusal yaşamınıza derin bir anlam katmak isteyebilirsiniz. Hisleriniz çok güçlü. Bugün özellikle ön plana çıkacak davranış biçimlerini sergilemekten yanasınız. Kıskançlık duygusundan uzak kalmalısınız.

Haberin Devamı

YENGEÇ: Sezgilerinizin yoğun olduğu bir gün. Değişken bir ruh hali içindesiniz. İmajınızla ilgili değişimler içinde olmanıza rağmen, kişiliğinizi ön plana çıkarmaktan korkmamalısınız. Başkaları için zor bir kişilik sergiliyorsunuz.

ASLAN: Duygusal konuların ön plana çıkmasıyla birçok konuda derin ve anlamlı düşünceler içinde olacaksınız. Aşkın gücüne inanıyor ve duygusal yaşamınızda karşılaştığınız problemleri gözünüzde çok fazla büyütüyorsunuz.

BAŞAK: Düşüncelerinize akıcılık kazandırmak istiyor ve olayları kendi tarzınıza göre yorumluyorsunuz. Bugün arkadaşlarınızın size önerecekleri fikirlerden yola çıkarak, çevrenizin sizden beklediği yardımlaşmayı sağlayacaksınız.

TERAZİ: Aşk yaşantınızda eğlenceli ve ilgi çekici olaylar gündeme gelecek. Birlikte çalıştığınız kişilerin duygusal yaklaşımlarına ihtiyaç duyacaksınız. Sosyal aktiviteleriniz gündem kazanacak. Enerjinizi bölmeden yoğunlaşmalısınız.

Haberin Devamı

AKREP: Ani tepkileriniz yüzünden yorgun düşebilirsiniz. Duygusal konularda yakınlarınızın sorunlarıyla ilgilenmek zorundasınız. Gerçekleşebilecek olaylara farklı bir şekilde yaklaşıyorsunuz. Aşırı çalışmanız gerekebilir.

YAY: Arkadaş çevrenizde sanatsal olayların gündem kazanacağı bir gün. Kişisel çabalarınızı işinize rahat bir şekilde aktarabileceksiniz. Bugün, çevrenize karşı temkinli ve duyarlı davranıyorsunuz. Size olan ilgileri oldukça yüksek.

OĞLAK: Duygularınızı yoğun yaşadığınız bir gün. Yaratıcılığınız hız kazanıyor. Bugün, arkadaşlarınızla sağlam ilişkiler içinde olacaksınız. Karşılıklı fikirlerin paslaştığı yeni fikirlere açıksınız. Hatalarınızı büyütmemelisiniz.

KOVA: Yaşamla ilgili ilginç fikirleriniz var ve olayları kendi çabanızla yönlendirmek, idealleriniz doğrultusunda karar vermek istiyorsunuz. Yapacağınız yolculukların size kazandıracağı aktivite ve enerji çok önemli.

Haberin Devamı

BALIK: Görüşeceğiniz kişilerin sizden farklı beklentileri olabilir. Kendinize disiplin getirmek istiyorsunuz. Bugün her zamankinden çok daha fazla çalışmak zorunda kalabilirsiniz. Partnerinizin desteğine ihtiyaç duyacaksınız.