Türkiye (Son Dakika) Güne Başlarken | 5 Temmuz 2022

Güne Başlarken | 5 Temmuz 2022

Paylaş
Güne Başlarken | 5 Temmuz 2022

Günaydın! Mottomuz belli: Gün başlarken herkes için 24 saattir!

Haberin Devamı

Sen uyurken neler oldu?

 Üsküdar'da inşaat alanına ait istinat duvarı çöktü. Duvarın yıkılması ile birlikte yolda da toprak kayması meydana geldi. Olayın ardından inşaatın çevresinde bulunan 3 bina tedbir amaçlı tahliye edildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından haftalık koronavirüs vaka sayısı yayınlandı. Türkiye'de son 1 haftada 57 bin 113 vaka sayısı açıklanırken koronavirüsten 25 kişi hayatını kaybetti. Tabloda bir önceki haftaya göre vakaların artmaya devam ettiği görüldü

Manisa'da, taksici sürücüsü Ali Hallaç (47), tartıştığı alkollü müşterisi Alparslan Türkeş D. (34) tarafından ısırılarak, darbedildi. Daha sonra taksinin direksiyonuna geçen Alparslan Türkeş D., araçla kaldırıma çıkarak ağaca çarptı.

Haberin Devamı

ABD’nin Illinois eyaletindeki Bağımsızlık Günü kutlamaları sırasında düzenlenen silahlı saldırıda can kaybının 6’ya yükseldiği, yaralı sayısının ise 20’den fazla olduğu aktarıldı.

Ankara merkezli 29 ilde gerçekleştirilen 'Demir Yumruk' operasyonunda gözaltına alınan, aralarında suç örgütü lideri Erol Evcil'in (Eşrefoğlu) de bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

Güne Dair Notlar

  • 5 Temmuz günü saat 7.35'te dolar 16,84 TL, euro ise 17,57TL.
Hava durumu ise şöyle: 

Detaylı hava durumu için şöyle alalım: Meteoroloji

Akşam TV'de ne var?

Kanal D: 20.00 Sinema: Düş Peşine, STAR TV: 20.00 Sinema: Eyyvah Eyvah 2, ATV: 20.00 Sinema: Alfa Kurt

SHOW TV: 20.00 Güldür Güldür Show, TRT 1: 20.00 Yerli Dizi: Balkan Ninnisi

Akşama ne yesek?

  • YAYLA ÇORBASI
  • BEZELYE YEMEĞİ
  • ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI
  • TAHİNLİ KURU BAKLAVA

Tarifler için tıklayın!

 

Günlük burç yorumları

KOÇ: Bir konuyu kesinlikle aklınızdan çıkarmayın; sevdiğiniz kişi de bir insan ve herkes gibi onun da hata yapma hakkı var. Böyle anlarda, onun onurunu kırmanın ne kadar kötü bir davranış şekli olduğunu unutmayın.

BOĞA: İki eliniz kanda olsa, eğlenceyi ihmal etmiyorsunuz. Her şeyi kararında bırakmalısınız. Sanki, hayatın sonu gelmiş gibi eğlence saatlerinizin dinlenme zamanlarını almasına da izin veriyorsunuz.

İKİZLER: Arkadaşınızın başarısını gördüğünüz halde tebrik etmiyorsunuz. Siz duygulara değil akılcılığa önem veren birisiniz. Çevrenizdeki yanlışları gördüğünüzde eleştiriyorsanız, olumlu işleri de alkışlamalısınız.

Haberin Devamı

YENGEÇ: Sevme ve sevilme isteği sizi rahat bırakmıyor. Kusur arama huyunuz ve zor beğenmeniz nedeniyle huzursuzluk çıkarıyorsunuz. Kronik hastalığı olan bir tanıdığınıza ilginiz onu mutlu ediyor.

ASLAN: Yaşamdan olduğu gibi iş ortamınızdan da zevk alabilmeniz için iş yerinizin düzenli ve kullandığınız eşyaların da uyumlu olması gerekiyor. Bu işleri önemsemeyenlere bu yapınız ters geliyor olabilir.

BAŞAK: Gittiğiniz eğlence yerinde ortam kalabalıklaşıp gürültü artınca sevdiğiniz kişiyle bir kenara çekilip karşıdan olanları izliyorsunuz. İnsanları incelerken eleştirel bir gözle bakmazsanız iyi olur.

TERAZİ: Kaba davranışı olan arkadaşlarınızın hareketlerini mizahi yönden ele alsanız da, ciddi bir şekilde sinirleriniz bozuluyor, farkındasınız. Kendinizi huzursuz etmemek için bir arada olmamaya gayret gösterin.

AKREP: Keskin zekanızın yardımıyla gizli olan şeyleri ortaya çıkarmakta üstünüze yok. Ama olayları büyütmeyin. Tespit ettiğiniz konuyla ilgili almanız gereken bir önlem varsa, hiç kimsenin haberi olmadan gerekeni yapın.

Haberin Devamı

YAY: Skandal aramayı seviyorsunuz. Sevdiğinizin en masum davranışından anlam çıkartıyor, tepki veriyorsunuz. Adeta, ona karşı bahane arıyorsunuz. Onunla sorun yaşamak size zevk veriyor gibi davranıyorsunuz.

OĞLAK: Size karşı sert tavırlarda bulunan kişilere karşı kinci halinizi her ortamda gösteriyorsunuz. Bazen gizlemeye ve bastırmaya çalıştığınız bu duygularınız sizi yorgun düşürüyor ve huzursuz oluyorsunuz.

KOVA: Yeni yerler ve kişiler gördüğünüz zaman kendinizi büyük bir neşe ve özgürlük havasında buluyorsunuz. Takıntı düzeyinde kafanıza taktığınız ve önem arz etmeyen konular, yaşamınızı kaplıyor, yıpranıyorsunuz.

BALIK: Sevdiğiniz insanın karşısında her zaman belli bir seviyeyi tutturmak için temkinli davranışlar içindesiniz. Oysa, yaşamınızı paylaştığınız insana karşı bu kadar kontrollü davranmanız anlamsız. Daha içten olun.