Türkiye (Son Dakika) Güne Başlarken | 6 Mayıs 2022

Güne Başlarken | 6 Mayıs 2022

Paylaş
Güne Başlarken | 6 Mayıs 2022

Günaydın! Mottomuz belli: Gün başlarken herkes için 24 saattir!

Haberin Devamı

Sen uyurken neler oldu?

 Resmi rakamlara göre koronavirüs nedeniyle dünya genelinde ölenlerin sayısı 6.2 milyon. Ancak DSÖ dün yaptığı açıklamayla gerçek sayının resmi rakamlardan 2 kat fazla olduğunu duyurdu. DSÖ’nün yıllık ölümlerdeki artışa göre yaptığı hesaplama, korondan 14.9 ila 16.6 milyon kişinin öldüğünü ortaya çıkardı.

İstanbul'da kaçak göçmenlere yönelik yapılan denetimlerde polis ekipleri, Türkiye’ye kaçak yollardan girdiği tespit edilen 449 kaçak göçmen yakalandı. Kaçak göçmenlerin sınır dışı edilmesi için işlem başlatıldı.

Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i (27) boğduktan sonra varile koyup yakan Cemal Metin Avcı'ya (32) duruşma salonunda ‘Seni öldüreceğim, öldüreceğim köpek. Sen niye orada konuşuyorsun köpek’ diyerek hakarette bulunduğu gerekçesiyle acılı anne Şefika Gültekin hakkında savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, 4 yıl 4 ay hapis cezası ile cezalandırılması istendi. İddianame, mahkeme tarafından kabul edilerek, anne Gültekin hakkında kamu davası açıldı.

Haberin Devamı

 Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Trabzonspor'a 4 farklı maddeden toplam 600 bin TL, Fenerbahçe ve Galatasaray'a ise saha olayları nedeniyle 32 bin TL para cezası verdi.

Milli bayram olan 9 Mayıs’ta kutlama yapmak isteyen Rus işgalciler, Mariupol’de yüzlerce sivilin bulunduğu çelik fabrikasına girdi.

 

Güne Dair Notlar

  • 6 Mayıs günü saat 7.35'te dolar 14,86 TL, euro ise 15,66TL.
Hava durumu ise şöyle: 

Detaylı hava durumu için şöyle alalım: Meteoroloji

Akşam TV'de ne var?

20.00 Arka Sokaklar (KANAL D)

20.00 Yerli Dizi: Kaderimin Oyunu (STAR)

20.00 Yerli Dizi: Yalnız Kurt (ATV)

20.00 Yerli Dizi: Aziz (SHOW)

20.00 Yerli Dizi: İyilik (FOX)

 

Günlük burç yorumları

KOÇ: Yaratıcılığınıza çok güveniyorsunuz. Çevre baskısının sizi olumsuz etkilemesine izin vermemelisiniz. Yapmak istediğiniz birçok işin listesini yapın ve aceleye getirmeden işlerinizi toparlamaya çalışın.

BOĞA: Alışkanlıklarınız konusunda ısrarcı bir tavır takınmanız sayesinde bazı meseleleri kökten çözümleyebilirsiniz. Bugün harcamalar konusunda aklınıza gelmeyen masraflar çıkabilir. Özellikle tartışmalardan uzak kalmalısınız.

Haberin Devamı

İKİZLER: İş yerinizdekileri çabuk ikna etme gücüne sahipsiniz. Önem vermediğiniz kişilerin sizi etkilemesi güç. Bugün, farklı görüşlerin oluştuğu ortamlarda olayların değişik yorumlanmasına izin vermemelisiniz.

YENGEÇ: Ailenizin tepki vermesini istemiyorsanız onların fikirlerini almalısınız. Bugün bireysel davranıyorsunuz. İşlerinizle ilgili plan yapmalısınız. Daha sonra da duygusal yaşantınızla ilgilenmelisiniz.

ASLAN: Elinizdeki olanaklarla yetinmek istemiyorsunuz. Araştırmacı yapınızı kişisel ilişkilerinizde de ön plana çıkarıyorsunuz. Maddi konularda biraz rahatlamak istiyorsanız daha farklı dallarda da çalışmalısınız.

BAŞAK: Mantığınızın sizi yanıltmasına izin vermiyorsunuz. Bu durum hep olumlu olmayabilir. Çok derin düşünen ve olayları ayrıntıları ile inceleyenler de hata yapabilir. Araştırmaya yönelik işler peşinde koşacaksınız.

TERAZİ: Bugün, işinizle ilgili çalışmalarda güçlü bir motivasyona ihtiyacınız var. Kalabalık ortamlarda bile çevrenizden kopabilir ve yalnız kalmak isteyebilirsiniz. Karşı cins üzerinde çekiciliğiniz mükemmel.

Haberin Devamı

AKREP: Maddi konularda yaşadığınız sıkıntıların bir süre daha devam etme olasılığına rağmen sınırları zorluyorsunuz. Karşı cinsle ilişkinizde şüphecisiniz. Yaşadığınız olumsuzlukları unutmalısınız.

YAY: Siz her anlamda tatmin sağlayacak işlerden hoşlanmanıza rağmen, olaylara hareket kazandırmak için zamana ihtiyacınız var. Olabilecek sorunları önleme için mola vermeli ve her şeyi daha ayrıntılı düşünmelisiniz.

OĞLAK: Maddi konularla ilgili araştırmalarınızı yönlendireceksiniz. Yakın ilişki içinde olduğunuz kişilerle fikir alışverişi içindesiniz. Ama son sözü hep siz söylemek istiyorsunuz. Bu da sizi çok yoruyor.

KOVA: Köklü düşüncelerinizin sizi yönlendireceği konularda başarılı çalışmalar yapmak istiyorsunuz. Ama baş edebileceğinizden fazla sorumluluk aldığınız için gerçeklerden kaçıyorsunuz.

BALIK: Savaşçı Mars içinizdekileri ortaya çıkarıyor. Sıra dışı konular ilginizi çekecek. Ama sınırlarınızı öyle güzel çizeceksiniz ki kimsenin size zarar vermesine izin vermeyeceksiniz. Duygular atakta, sakin kalmalısınız.

Haberin Devamı