Türkiye (Son Dakika) Güne Başlarken | 7 Mayıs 2022

Güne Başlarken | 7 Mayıs 2022

Paylaş
Güne Başlarken | 7 Mayıs 2022

Günaydın! Mottomuz belli: Gün başlarken herkes için 24 saattir!

Haberin Devamı

Sen uyurken neler oldu?

Türkiye'ye yasa dışı yollardan giren ve İstanbul'da yakalanan Afgan uyruklu 192 düzensiz göçmen, sınır dışı edilerek İstanbul Havalimanı'ndan uçakla ülkelerine gönderildi.

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, "Uzun süredir çalışmaları devam eden, 1 milyon Suriyelinin gönüllü geri dönüşünü sağlayacak olan çalışmalar son aşamaya gelmiştir" dedi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Hatayspor maçının ardından yaptığı açıklamada, şampiyonluğu garantiledikten sonraki müsabakaların her zaman zor olduğunu söyledi.

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde annesinin kullandığı ilacı içmesinin ardından fenalaşan 11 aylık bebek, hastanede tedavi altına alındı.

İçişleri Bakanlığı, 7-13 Mayıs Trafik Haftası dolayısıyla 81 il valiliğine genelge gönderdi. Genelgede her yıl mayıs ayının ilk cumartesi gününün “Karayolu Trafik Güvenliği Günü”, takip eden haftanın ise “Karayolu Trafik Haftası” olduğu belirtilerek, emniyet kemeri kullanımı başta olmak üzere trafik güvenliği konusunda halkı bilinçlendirmek için çalışmalar yapılacağı kaydedildi.

Haberin Devamı

İzmir'in Seferihisar açıklarında meydana gelen ve 117 kişinin hayatını kaybettiği 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından, TÜBİTAK MAM Araştırma Gemisi'yle Kuşadası Körfezi'nde yürütülen 'Körfez İçindeki Fayların Depremselliğinin ve Aktif Tektonik Özelliklerinin Yüksek Çözünürlüklü Deniz Tabanı Ölçümleri ile Belirlenmesi Projesi'nin 2'nci sefer araştırma çalışmalarında 1'inci ayak çalışmaları tamamlandı. 1'inci ayakta Kuşadası Körfezi'ni kesen tüm fayların görüntülendiği akustik deniz tabanı ölçümleri tamamlandığı ve 1000 kilometrelik veri toplandığı bildirildi.İzmir'in Seferihisar açıklarında meydana gelen ve 117 kişinin hayatını kaybettiği 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından, TÜBİTAK MAM Araştırma Gemisi'yle Kuşadası Körfezi'nde yürütülen 'Körfez İçindeki Fayların Depremselliğinin ve Aktif Tektonik Özelliklerinin Yüksek Çözünürlüklü Deniz Tabanı Ölçümleri ile Belirlenmesi Projesi'nin 2'nci sefer araştırma çalışmalarında 1'inci ayak çalışmaları tamamlandı. 1'inci ayakta Kuşadası Körfezi'ni kesen tüm fayların görüntülendiği akustik deniz tabanı ölçümleri tamamlandığı ve 1000 kilometrelik veri toplandığı bildirildi.

Haberin Devamı

Güne Dair Notlar

  • 7 Mayıs günü saat 7.35'te dolar 14,95 TL, euro ise 15,77 TL.
Hava durumu ise şöyle: 

Detaylı hava durumu için şöyle alalım: Meteoroloji

Akşam TV'de ne var?

Şarkılar Bizi Söyler (KANAL D)

Sinema: Ali Baba ve 7 Cüceler (STAR)

Yerli Dizi: Kardeşlerim (ATV)

Güldür Güldür Show (SHOW)

Yerli Dizi: Gülümse Kaderine (FOX) 

Akşama ne yesek?

  • FASULYE ÇORBASI
  • ISPANAK NAZİK
  • HAVUÇ VE PANCAR TARATOR
  • MUHALLEBİLİ FISTIKLI BAKLAVA

Tarifler için tıklayın!

Sağlık için ufak bilgiler

Yetersiz beslenme nedeniyle ortaya çıkan bazı vitaminlerin eksikliği saç dökülmesi nedenlerinin başında gelir. Beslenemeyen saç telleri zamanla güçsüzleşir ve dökülme döngüsü hızlanır. Uzmanlar, saç dökülmesiyle başa çıkabilmek için besinlerin şifalı gücünden faydalanmak gerektiğini belirtiyor. Peki, hangi besinler saç dökülmesini durduruyor?

Saç büyümesini %15 hızlandıran ve saç tellerini kalınlaştıran besinler için tıklayın.

Günlük burç yorumları

KOÇ: Maddi konularda yaratıcılığınızı kullanmak için güce ihtiyacınız var. Kendinize olan güveniniz sizi bazen cüretkar yapıyor. Ama mantıklı olan yanınız ağır basıyor ve gereken adımı dikkatli bir şekilde atıyorsunuz.

Haberin Devamı

BOĞA: Maddi konularla ilgili düşüncelerinizde abartıya kaçmayın. Duygusal güvene ihtiyacınız var. Sıra dışı olayların sizi rahatsız etmesine izin vermemeli ve olayların dışında kalmayı başarmalısınız.

İKİZLER: Yönetici gezegeniniz iletişimden sorumlu Merkür, ilişkilerinizde ikna edici bir tablo çiziyor. Bugün, sizi ikna ederken yorulabilirler. Çevreniz için zor biri olarak tanınabilirsiniz. Akıl ve yeteneğinize güveniyorsunuz.

YENGEÇ: Hiç kimsenin sezemediği işle ilgili konuları hissedebiliyorsunuz. Bu da sizin huzursuz yaşamanıza neden oluyor. Hassas anlar yaşayabileceğiniz bir gün. Böyle durumlarda gergin oluyorsunuz.

ASLAN: Aktif yönlerinizin takdir edilmesiyle sosyal hayatınız canlanıyor. Bugün birçok aktivite gerektiren olaylarda öne çıkmayı başarıyorsunuz. Sizinle aynı görüşü paylaşan arkadaşlarınızla önemli konuşmalar yapacaksınız.

Haberin Devamı

BAŞAK: İçinizde biriken enerjiyi bir yerlere kanalize etmelisiniz. Bugün, aşırı uçlarda davranışlar sergileyebilirsiniz. Arkadaşlarınızı eleştirmeden önce iyi düşünmeli ve isteklerinizi yeniden gözden geçirmelisiniz.

TERAZİ: Geçmişle ilgili anılarınızı paylaşacağınız kişilerin varlığı sizi mutlu ediyor. Bu halinizi, herkesle paylaşıyorsunuz. Bugün bulunduğunuz ortamlarda cazibenizle çevrenizi etkiliyorsunuz.

AKREP: Birlikte hareket edeceğiniz kişilerin duygusal yönlerinden etkilenecek ve düşüncelerinize yeni bir bakış açısı getireceksiniz. Derin düşünmekten sıkıldığınızda tecrübelerinizi örnek almalı ve korkmamalısınız.

YAY: Sezgilerinizi doğru kullanacağınız bir gün. Maddi kaygılarınızı yenmek istiyorsanız, bütçenizi gözden geçirin ve unutulmuş gelirlerinizi hesaplayın. Kazançlarınızı artıracak yeni bir işin hazırlığı içindesiniz.

OĞLAK: Aşk yaşantınızda değişim yaşamaktan hoşlanıyor ve partnerinizin durgun yapısından sıkılıyorsunuz. Bugün, karşıt Ay, size olumlu bir motivasyon sağlıyor. İstediğiniz konuma gelmek istiyorsanız sabırlı olmalısınız.

KOVA: Duygu dolu bir gün sizi bekliyor. Karşılaştığınız olaylara alıngan şekilde yaklaşabilirsiniz. Duygusal konularda fazla derin olacağınız bugün, büyük olaylar için biraz daha beklemeniz doğru olacak.

BALIK: Duygusal ilişkilerinizi yargılamaktan vazgeçin. Her olayı farklı boyutlara taşıyor ve sonunda üzülen siz oluyorsunuz. Karşınızdakilerin ne diyeceklerini hissedebiliyorsunuz. Kinci yönlerinizi törpüleyin.