Türkiye (Son Dakika) Güne Başlarken | 8 Nisan 2022

Güne Başlarken | 8 Nisan 2022

Paylaş
Güne Başlarken | 8 Nisan 2022

Günaydın! Mottomuz belli: Gün başlarken herkes için 24 saattir!

Haberin Devamı

Sen uyurken neler oldu?

 -Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı paylaşımda, "Uzmanlık eğitimini Sağlık Bakanlığı kadrosuyla Tıp Fakültesinde yapanların mecburi hizmet süresi, diğer uzman arkadaşlarımızın mecburi hizmet süresi düzeyine iniyor" ifadelerini kullandı.

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Dostluğu, barışı, sevgiyi hep birlikte bu güzel ülkeye getirmek isteriz. Her evde bereketin olmasını, her evde huzurun olmasını, kucaklaşmayı arzu ediyoruz. Ve bu arzumuzu da hep birlikte inşallah hayata geçireceğiz" dedi.

-TBMM Genel Kurulu’nda, muhtar maaşlarını asgari ücretin altında olmayacak şekilde düzenlemeyi de içeren, Vergi ve Ekonomi Paketine ilişkin yasa teklifi AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti'nin oyları ile kabul edildi.

Haberin Devamı

-Nobel ödüllü Rus gazeteci Dmitriy Muratov’a trenle seyahat ettiği sırada boyalı saldırı yapıldı.

-Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sokak atık toplayıcılarının çalışma koşullarına ilişkin, "Çekçekleriyle dünyanın hem yükünü hem geleceğini omuzlarında taşıyan kardeşlerimizin, daha iyi şartlarda çalışabilmeleri için gerekli düzenlemeleri yapıyoruz. Daha sağlıklı koşullarda işinizi yapmanız için sizin mesleki statünüzü ve itibarınızı artırmak için gerekli olan her şeyi düşünüyoruz. Çok yakında da uygulamaya geçiyoruz" dedi.

Güne Dair Notlar

  • 8 Nisan günü saat 7.35'te dolar 14,74 TL, euro ise 16,01 TL.
Hava durumu ise şöyle: 
İstanbul, 9°C, 17°C Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
Antalya, 16°C, 21°C Parçalı ve çok bulutlu
Ankara, 9°C, 15°C Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor
Trabzon, 9°C, 16°C Gök gürültülü sağanak yağışlı
Diyarbakır, 10°C, 22°C Parçalı zamanla çok bulutlu

Detaylı hava durumu için şöyle alalım: Meteoroloji

Akşam TV'de ne var?

Kanal D: 20.00 Arka Sokaklar, STAR TV: 20.00 Yerli Dizi: Kaderimin Oyunu, ATV: 20.00 Yerli Dizi: Yalnız Kurt

FOX: 20.00 Yerli Dizi: Yalnız Kurt. TRT 1: 20.00 Yerli Dizi: Kasaba Doktoru, TV8: 20.00 Survivor All Star 2022

Zaman geçirmek için öneriler:

Film: 7. Koğuştaki Mucize - 2019

Dizi:50 m² - Netflix

Kitap: Galip Tekin - Tuhaf Öyküler Serisi

Mobil oyun: Dooors

İftarda ne yesek?

  • TERBİYELİ PIRASA ÇORBASI
  • MANİSA KEBABI
  • FAS USULÜ KUSKUS
  • PORTAKAL KABUKLU REVANİ

Tarifler için tıklayın!

Sahurda ne yesek?

  • 1 kase sebze çorbası
  • 1 dilim ekmek
  • 1 küçük tabak kıymalı makarna
  • 1 kase yoğurt
  • Domates-salatalık
  • 1 porsiyon meyve
  • 2-3 bardak su.

Ramazan ayına özel ufak bilgiler!


Reyhan şerbeti tarifi ve yapılışı

  • 1 demet reyhan
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 çay kaşığı limon tuzu
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 4 diş karanfil

Tarif:

Reyhan şerbeti ülkemizde sevilerek tüketilen bir şerbettir. Bu nedenle tarifi ve nasıl yapıldığı sıklıkla araştırılmaktadır. Özellikle sindirim sistemini düzenlemesi ve kan şekerini dengelemesi sayesinde birçok kişi tarafından tüketilir.

Haberin Devamı

Kilo vermeye yardımcı olması da ülkemizde sıkça tüketilmesi sebepleri arasındadır. Reyhan şerbeti reyhandan yapılmaktadır. Şerbeti yapmak için öncelikle 1 demet reyhanı sapından koparmak ve yıkayarak temizlemek gerekir. Sonrasında bir tencere ayarlamak ve içerisine bir demet reyhan, 4 diş karanfil, 2 adet çubuk tarçın, 1,5 çay kaşığı limon tuzu, 1 su bardağı şeker ve üzerine de 6 su bardağı kaynar suyu koyarak şeker eriyene kadar karıştırmak gerekir.

Şeker eridikten sonra şerbetin demlenmesi için bir süre beklemek ve bu sırada reyhanın da renginin çıkmasını sağlamak gerekir. Daha sonra şerbeti süzerek bir sürahiye koymak ve dolaba koyarak soğumaya bırakmak gerekir. Soğuduktan ve kıvamını aldıktan sonra şerbeti istediğiniz gibi rahatlıkla tüketebilirsiniz.

Günlük burç yorumları

KOÇ: Dostlarınızın fikirlerine karşı ilgisiz davranabilir ve kendi düşünceleriniz doğrultusunda hareket etmek isteyebilirsiniz. Etrafınızdaki kişilerin sizi olan davranış şekillerinden anlamlar çıkarmanız mümkün.

Haberin Devamı

BOĞA: Kendinizi aşma konusunda başarılı çalışmalar içindesiniz. İş anlamında sezgilerinizi ustaca kullandığınız için takdir topluyorsunuz. Ailenizle ilgili yapıcı davranışlar sergilemenize rağmen yorgunsunuz.

İKİZLER: Duygusal yaşantınız hareketleniyor. Bulunduğunuz ortamlarda duygusal etkilenmeler yaşamanız mümkün. Yeni tanışacağınız kişilerle farklı bir elektrik yakalayabilirsiniz. Egonuzun yüksek olduğu bir gün.

YENGEÇ: Disiplininizi güçlü tutacağımız bugün olayları sakin şekilde izleyeceksiniz. Seyirci kalmayı başarabilir ve kendinizi denetleyebilirseniz olayların seyri istediğiniz boyuta gelecektir. Sabırlı olun.

ASLAN: Duygularınızı açıklamakta cesur davranıyorsunuz. Bugün, hayal gücünüzü kullanabileceğiniz alanları tespit ederek enerjinizi olumlu bir şekilde kullanacaksınız. Disiplininiz mükemmel, hızla ilerliyorsunuz.

BAŞAK: Birlikte çalıştığınız kişilerin yaratıcı ve renkli fikirlerinden etkilenmemeniz mümkün değil. Bugün onlarla ortak proje üretebilirsiniz. Geleneksel yapınızı zorlayacak olaylardan uzak kalmaya çalışmalısınız.

Haberin Devamı

TERAZİ: İş yaşantınızda farklı düşüncelere sahip olsanız bile pratik davranışlarınız sayesinde işinizde istediğiniz disiplini kuracaksınız. Duygusal konularda daha esnek ve yumuşak davranmayı yeğlemelisiniz.

AKREP: Yakın ilişkilerinizde belli bir mesafeyi koruma taraftarısınız. Bugün maddi konularla ilgili geniş bir araştırma ve seçim yelpazesine sahip olabilirsiniz. Mesleki anlamda kendinize disiplin kazandırma çabası içindesiniz.

YAY: Duygusal konuların sizi etkilemesine izin verdiğiniz müddetçe herkesin sorunlarından etkileneceksiniz. Bugün dostlarınızın sizden beklediği birtakım destekleri kendi imkanlarınız dahilinde vermek isteyebilirsiniz.

OĞLAK: Çevrenizdeki olayların size sağlayacağı olanakların farkındasınız. Girişimci yönlerinizi özgürce kullanmak isteyeceksiniz. Olumlu düşünmeniz sayesinde başarılı oluyorsunuz. Yakın çevrenizle fikir birliği içindesiniz.

KOVA: Duygularınız sizi olumlu etkiliyor. Arkadaşlarınızla güçlü bağlar oluşturacaksınız. Başarıyı elde etmek için gücünüzü ortaya koyacaksınız. Bunun için detayları sağlamalı ve adımlarınızı sıkı atmalısınız.

BALIK: Sevdiklerinize her konuda destek vermekten yanasınız. Ailenizin kadınlarıyla ilgili duygusal olaylar gündeme gelecek. Güven duygusuyla önemli aşamalar kaydedeceksiniz. Birçok paylaşım söz konusu olacak.