Türkiye (Son Dakika) Helal olsun! Tarhana bursu: Kazandığı tüm parayı kızına gönderiyor

Helal olsun! Tarhana bursu: Kazandığı tüm parayı kızına gönderiyor

Paylaş
Helal olsun! Tarhana bursu: Kazandığı tüm parayı kızına gönderiyor

Antalyalı Nilüfer Leylek, tarhana yapıp satıyor. Kazancını kuruşuna dokunmadan, ABD’nin saygın üniversitesi Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde (MIT) kanser üzerine tam burslu doktora yapan kızı Özen Leylek’e harçlık olarak gönderiyor.

Nilüfer Leylek (48), yıllarca ev hanımlığı yaptıktan sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle kurulan Korkuteli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne dahil olup üretim yapmak istedi. Tarhanadan turşuya, salçadan reçele el emeği gıdaları üreten kadınlarla birlikte çalışmaya başladı. İki çocuğunun büyüğü olan Özen Leylek (28), özel bir üniversitede tam burslu olarak moleküler biyoloji ve genetik bölümünü bitirdi.

Haberin Devamı
Anneden MIT'te doktora yapan kızına, 'tarhana bursu' Antalya'da Nilüfer Leylek (48), ABD'nin saygın üniversitesi Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde (MIT) kanser üzerine tam burslu doktora yapan kızı Özen Leylek'e (28), her ay sattığı tarhanadan elde ettiği paranın tamamını harçlık olarak gönderiyor. Özen Leylek, “Annemin desteğine hiçbir zaman 'az' demedim. Desteği benim için çok önemli" dedi.

DENİZDE KUM ZERRESİ

Doktorası için ABD’nin saygın üniversitesi MIT’e kabul edilen ve geçen yıl dünyada yalnızca 11 öğrenciye verilen ‘Fulbright’ bursunu kazanan Özen Leylek, şimdi mide kanseri ve tedavisi üzerine yeni bir çalışmayla ilgileniyor. Sık sık annesini cep telefonuyla görüntülü aramayı da ihmal etmiyor. Tarhana satarak elde ettiği kazancını kızına yollayan gururlu anne, “O para denizde kum zerresi ama manevi değeri büyük” dedi. 

"HİÇ AZ DEMEDİM"

Kızı Özen Leylek, “Annemin yolladığına hiçbir zaman ’az’ demedim. Desteği çok önemli” diyor.