Türkiye (Son Dakika) Isparta'da elektrik kesintisi bitti, kırsal bölgelerde çalışmalar sürüyor

Isparta'da elektrik kesintisi bitti, kırsal bölgelerde çalışmalar sürüyor

Paylaş
Isparta'da elektrik kesintisi bitti, kırsal bölgelerde çalışmalar sürüyor

Isparta'da kar yağışı sonucu direklerin devrilmesi ve buzlanma nedeniyle kent genelinde uzun süre elektrik verilemedi. Kent karanlığa gömülürken, elektrik kesintileri sosyal medyada gündem oldu. Yağış nedeniyle okullar beş gün tatil edildi. Isparta kent merkezi ve ilçelerinde dün itibarıyla tüm abonelere elektrik enerjisi sağlandı. Ekipler, beşinci günde henüz elektrik verilemeyen kırsal bölgelerdeki çalışmalarını sürdürüyor.

Isparta kent merkezi ve ilçelerinde dün itibarıyla tüm abonelere elektrik enerjisi sağlandı. Ekipler, beşinci günde henüz elektrik verilemeyen kırsal bölgelerdeki çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

ENERJİ NAKİL HATLARI ONARILDI

Kente 3 Şubat'ta 11 saat boyunca aralıksız yağan kar, hayatı felç etti. Yüksek gerilim hatlarını taşıyan direklerin devrilmesi ve buzlanma nedeniyle kent genelinde uzun süre elektrik verilemedi. Kent karanlığa gömülürken, elektrik kesintileri sosyal medyada gündem oldu. Yağış nedeniyle okullar beş gün tatil edildi. Kar kalınlığının 45 santimetreyi aştığı kentte yollar açılarak enerji nakil hatları onarılmaya başlandı.

DÜN KIRSAL BÖLGELERDE YOĞUNLAŞTIRILDI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de kente gelerek kriz merkezi oluşturup, süreci yönetti. 5 Şubat'ta abonelerin yüzde 93'üne elektrik enerjisi sağlandı. Çalışmalar sürerken, Bakan Dönmez önceki gün gece yeni bir açıklama daha yaptı. Dönmez, hem Isparta merkezinde hem de ilçe merkezlerinde abonelerin tamamına elektrik enerjisinin sağlandığını, dün de kırsal bölgelerde yoğunlaşıldığını söyledi. Dönmez, kıraathaneleri ziyaret edip vatandaşların sorunlarını dinledi, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bu arada kriz merkezinden kamyonlarla vatandaşlara jeneratör gönderildi.

Haberin Devamı