Türkiye (Son Dakika) İstanbul için yeni kar tedbirleri! Vali Yerlikaya duyurdu

İstanbul için yeni kar tedbirleri! Vali Yerlikaya duyurdu

Paylaş
İstanbul için yeni kar tedbirleri! Vali Yerlikaya duyurdu

İstanbul’da gece saatlerinde etkili olan kar yağışı sabah saatlerinde de etkisini devam ettiriyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle kente TIR ve kamyon girişleri durduruldu. Esenler ve Harem otogarından otobüs çıkışları da durduruldu.

İstanbul'da sabah saatlerinde bir çok ilçede lapa lapa yağan kar etkisini sürdürüyor. Kar yağışı altında mesaiye gitmek için erken saatlerde yola çıkanlar, duraklarda otobüs bekledi. Yolların karla kaplı olması nedeniyle trafiğe çıkan bazı otomobillerin güçlükle ilerlediği görüldü. Kar yağışı bazı ilçelerde etkisini sürdürüyor.

Haberin Devamı

TIR VE KAMYONLARIN İSTANBUL'A GİRİŞİ DURDURULDU

İstanbul'da etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle kente TIR ve kamyon girişleri durduruldu. Açıklamayı İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Twitter hesabından yaptı. Yerlikaya açıklamasında," Kuvvetli kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Anadolu ve Trakya istikametlerinden İstanbul’a seyahat eden TIR ve kamyonların ilimize girişi durdurulmuştur" dedi.

OTOBÜTLERİN ÇIKIŞI DA DURDURULDU

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yaptığı ikinci duyuruda, yoğun kar yağışı nedeniyle bir sonraki duyuruya kadar Esenler, Harem ve tüm cep otogarlarındaki otobüslerin çıkışlarının durdurulduğunu bildirdi.

TRAFİĞE ÇIKMAYIN

Vali Yerlikaya ayrıca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Yoğun kar yağışı nedeniyle zorunlu olmadıkça lütfen trafiğe çıkmayalım. Ulaşımda toplu taşıma araçlarını tercih edelim. Araçlarınızda mutlaka kış lastiği olsun. 112 Acil Çağrı Merkezimiz 7/24 sizlerin hizmetinizde." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul için yapılan uyarıda, karın etkisini arttırdığı ve önümüzdeki günlerde, karın sağanak şekilde yağmasına karşı vatandaşlara tedbirli olunması konusunda uyarılarda bulunmuştu.