Türkiye (Son Dakika) İstanbul'a son dakika kar uyarısı! Saat verildi, Vali yasak ve uyarıları peş peşe sıraladı

İstanbul'a son dakika kar uyarısı! Saat verildi, Vali yasak ve uyarıları peş peşe sıraladı

Paylaş
İstanbul'a son dakika kar uyarısı! Saat verildi, Vali yasak ve uyarıları peş peşe sıraladı

İstanbul için kar alarmı. Meteoroloji ve AKOM'dan gelen uyarıların ardında İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan da son dakika uyarısı geldi. Okulların da tatil edildiği İstanbul için kar yağışının etkisini artıracağı saat verildi. Kuvvetli kar sağanakları beklenen İstanbul'da Vali Ali Yerlikaya; zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım, dışarıdaysak evlerimize dönelim ve toplu taşıma araçlarını tercih edelim gibi 3 uyarıyı arka arkaya sıraladı. Öte yandan motosiklet, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkışlarına bugün saat 17.30'dan itibaren izin verilmeyecek. İşte İstanbul'da kuvvetli kar sağanaklarının başlayacağı saat...

Geçtiğimiz hafta İstanbul'da kar yağışı etkili olmuştu. Okulların tatil edilmesi, vatandaşların toplu taşımaya yönelmesi gibi önlemlerle birlikte ocak ayı sonunda yaşanan kötü manzaralar tekrarlanmamıştı. Ancak Meteoroloji yeni bir kar yağışlı sistemin İstanbul'a geldiğini açıkladı. Meteoroloji, AKOM ve valilik üst üste uyarılarla en çok dikkat edilmesi gereken günün yarın olacağını duyurdular.

Haberin Devamı
Kar yağışı İstanbul'da başladı İstanbul'da bazı bölgelerde kar yağmaya başladı. Meteorolojinin açıklamasının ardından beklenen kar yağışı başladı. İstanbul'un bazı gölgelerinde kar etkisini gösteriyor.

İSTANBUL'DA KAR BAŞLADI

İstanbul'da bazı bölgelerde kar yağmaya başladı. Meteorolojinin açıklamasının ardından beklenen kar yağışı başladı. İstanbul'un bazı gölgelerinde kar aralıklarla etkisini gösteriyor.


İSTANBUL'DA KAR KAÇ GÜN SÜRECEK?

Meteoroloji'nin son hava durumu raporuna göre İstanbul'da bugün, yarın ve pazar günü yoğun kar yağışı etkili olacak. Pazartesi günü sıcaklığın biraz yükselmesiyle yağış karla karışık yağmura dönecek. İstanbul'da salı günü yağış beklenmiyor.

VALİ YERLİKAYA SAAT VERDİ

Kar yağışıyla ilgili İstanbul Valisi'nden de yeni bir uyarı geldi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada saat verdi. İstanbul Valisi Yerlikaya'nın açıklamasında, "Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün son verilerine göre İstanbul’da bugün: 18.00-24.00 arası kuvvetli kar sağanakları bekleniyor. Lütfen, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım. Dışarıdaysak evlerimize dönelim Toplu taşıma araçlarını tercih edelim" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

MOTOKURYELERİN TRAFİĞE ÇIKIŞLARI YASAKLANDI

Öte yandan Vali Ali Yerlikaya, beklenen kuvvetli kar yağışı nedeniyle trafik seyir ve can güvenliği için, bir sonraki duyuruya kadar, bugün saat 17.30'dan itibaren motosiklet, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkışlarına izin verilmeyeceğini açıkladı.

AKOM DA UYARDI

Afet Koordinasyon Merkezi de (AKOM) İstanbul için son dakika uyarısında bulundu. 5 günlük hava haritasını paylaşan kurum özellikle cumartesi günü yoğun kar yağışı beklendiğini duyurdu. AKOM'a göre de İstanbul'daki kar yağışı pazartesi karla karışık yağmura dönecek ve salı günü şehri terk edecek.

KUVVETLİ RÜZGAR DA BEKLENİYOR

Rüzgârın; Marmara, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'de kuzeyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına(40-70 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.