Türkiye (Son Dakika) İstanbul'da tarihi gece! AFAD, Meteoroloji, AKOM... Hepsi uyardı: Sayıları 7 bini buldu!

İstanbul'da tarihi gece! AFAD, Meteoroloji, AKOM... Hepsi uyardı: Sayıları 7 bini buldu!

Paylaş
İstanbul'da tarihi gece!  AFAD, Meteoroloji, AKOM... Hepsi uyardı: Sayıları 7 bini buldu!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD), aralarında İstanbul ve Ankara’nın da bulunduğu 21 il için yapılan kuvvetli yağış uyarısında "Sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun" denildi. Uyarıların ardından İstanbul'da gece saatlerinden bu yana yağışlı hava etkili oluyor. Esenyurt Pınar mahallesinde sağanak yağış nedeniyle taşan derede çok sayıda kişi mahsur kaldı. İlk belirlemeye göre mahsur kalan 10 kişi kurtarıldı. İstanbul'da gece boyunca çakan şimşek sayısı 7 bini aştı. Bakan Soylu, "İlk etapta evlerini su basanlara 5 bin TL, iş yerlerini su basanlara 10 bin TL nakit elden verilecek" dedi.

İstanbul için günlerdir yapılan uyarı dün kendini gösterdi. Dün gece 23.00'te başlayan etkili sağanak yağışa şimşek ve yıldırımlar da eşlik etti. İstanbul'da sabaha kadar gökyüzü adeta gündüze döndü, 7 bin şimşek megakenti aydınlattı. Olağanüstü bu durum sebebiyle İstanbul'da tarihi bir gece yaşandı.

Haberin Devamı

AFAD’dan yapılan açıklamada "Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, Pazar günü ilk saatlerden itibaren, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Balıkesir ve Çanakkale’nin doğusu ile zamanla Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak ile Kastamonu, Sinop ve Bartın’ın iç kesimleri; Ankara, Eskişehir ve Çankırı; Afyonkarahisar ve Kütahya çevreleri ile Çorum’un batısında Kuvvetli Yağış bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun" ifadeleri kaydedildi.

İstanbul'da tarihi gece! Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD), aralarında İstanbul ve Ankara’nın da bulunduğu 21 il için yapılan kuvvetli yağış uyarısında "Sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun" denildi. Uyarıların ardından İstanbul'da yağışlı hava etkili oluyor.

İSTANBUL'DA OLAĞANÜSTÜ GECE: ŞİMŞEK, GÖK GÜRÜLTÜLÜSÜ, KUVVETLİ YAĞIŞ

Uyarıların ardından İstanbul'da yağışlı hava etkili olmaya başladı. Kentte gökyüzü önce şimşeklerle aydınlanırken, daha sonra yağmur etkili oldu. Yolda ilerleyen sürücüler ve yayalar yağmurla birlikte zor anlar yaşadı. Sultangazi'de bir caddede rögarlar taşarken, araçlar güçlükle ilerledi. Taksim ve Mecidiyeköy'de trafiğe çıkan sürücülerin de güçlükle ilerlediği görüldü. Şehir genelinde yağışlı hava etkisini sürdürüyor.

Haberin Devamı


Meteoroloji'den yapılan son dakika uyarısında 21 kent için alarm durumuna geçildiği belirtildi. Özellikle İstanbul ve Marmara'nın genelinde turuncu alarma geçildi.

BAKAN SOYLU'DAN NAKDİ DESTEK AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Vatandaşlarımızı dinledik. Bir daha burada su basmaması için neler yapılabilir? Çalışmalar yapılacak. Evlerini ve iş yerlerini su basanlar yalnız bırakılmayacak. İlk etapta evlerini su basanlara 5 bin TL, iş yerlerini su basanlara 10 bin TL nakit elden verilecek. Allah'a hamdolsun can kaybı yok, önemli olan bu. Hasar tespit çalışmaları yapılıyor. İBB ile değerlendirmeler yapılacak. Maddi olarak gerekli yardımlar destekler yapılacak" dedi.

AFAD'DAN YENİ AÇIKLAMA: TEYAKKUZA GEÇİLDİ

İstanbul'da gece boyunca çakan şimşek sayısı 7 bini aştı. AFAD'dan yapılan açıklamada "Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bursa ve Balıkesir il AFAD müdürlüklerimiz teyakkuza geçirildi. Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi.

Haberin Devamı

ESENYURT'TA SAĞANAK YAĞIŞ SU BASKINLARINA YOL AÇTI

Sağanak yağış Esenyurt ilçesinde gecenin ilerleyen saatlerinde etkili oldu. Yağışla birlikte sel suları yolları doldururken, birçok ev ve işyerini de su bastığı öğrenildi. İlçede bulunan bir derenin taştığı öğrenilirken dere çevresinde bulunan vatandaşların ise güçlük çektiği belirtildi. Bölgedeki yoğun yağış devam ederken, belediye ekipleri de ilçede çalışmalarını sürdürüyor.

MAHSUR KALAN 10 KİŞİ KURTARILDI

Esenyurt Pınar mahallesinde sağanak yağış nedeniyle taşan derede çok sayıda kişi mahsur kaldı. İlk belirlemeye göre mahsur kalan 10 kişi kurtarıldı.

FABRİKADAKİ 4 İŞÇİ MAHSUR KALDI

Akçaburgaz Mahallesi 3137 Sokak içerisinde bulunan bir fabrikada ise 4 işçinin mahsur kaldığı bildirildi. Yağış nedeniyle fabrika sular altında kalırken, elektrik kaçağı ihtimaline karşı işçilere müdahale edilemediği öğrenildi.