Türkiye (Son Dakika) Kabine toplantısı bitti mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan Millete Sesleniş konuşması açıklamaları neler?

Kabine toplantısı bitti mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan Millete Sesleniş konuşması açıklamaları neler?

Paylaş
Kabine toplantısı bitti mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan Millete Sesleniş konuşması açıklamaları neler?

Kabine toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında Beştepe’de başladı. Bugün düzenlenen toplantının en önemli gündem maddesinin ekonomi olması beklenirken, özellikle memur ve emekli memur maaşlarına 2022’de yapılacak zam açısından büyük önem taşıyor. Peki, Kabine toplantısı bitti mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan Millete Sesleniş konuşmasını ne zaman yapacak? İşte kritik toplantı hakkında son gelişmeler.

Kabine toplantısı 12 günlük aranın ardından yeniden yapılıyor. Bugün saat 17.00 sularında başlayan toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Millete Sesleniş konuşması yapması bekleniyor. Bugünkü toplantıyı önemli kılan konu ise milyonların heyecanla beklediği 2022 memur ve emekli memur maaşlarına yapılacak zammın ele alınacak olması…

Haberin Devamı

KABİNE TOPLANTISI BİTTİ Mİ?

Kabine toplantısı bugün (20 Aralık Pazartesi) saat 17.00 sularında başladı. Saat 19.30 civarında da sona erdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MİLLETE SESLENİŞ KONUŞMASI AÇIKLAMALARI NELER?

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomik önlemlere ilişkin açıklamaları

"YENİ ARAÇLARI DEVREYE ALIYORUZ"

Bundan sonra hiçbir vatandaşımızın 'kur daha yüksek olacak' diye mevduatını Türk lirasından dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak.

Döviz kurundaki dalgalanma sebebiyle fiyat vermekte zorlanan ihracatçı firmalarımıza doğrudan Merkez Bankası aracılığıyla ileri vadeli kur rakamı verilecek.

Şirketler tarafından yapılacak temettü ödemeleri üzerindeki stopajı yüzde 10'a indiriyoruz.

Bireysel emeklilik sistemimizin cazibesini artırmak için devlet katkısı oranını yüzde 5 daha artırarak yüzde 30'a çıkartıyoruz.

Haberin Devamı

KİT'lerden bütçeye aktarılan gelir payları endeksli kamu borç senetleri çıkarılarak yatırımcıların Türk lirası bazlı varlıklara yönelimi teşvik edilecektir

Yastık altında 280 milyar dolar değere sahip 5 bin ton altın bulunmaktadır. Ekonomiye kazandırılması için piyasa paydaşlarıyla yeni araçlar geliştirilecek

(Asgari Ücret kadarki miktardan damga ve gelir vergisi alınmaması) Memurları da bu kapsama dahil ederek fiilen aldıkları ücretlerin artmasını sağlıyoruz.

ÖĞRENCİLERE BURS VE KREDİ MÜJDESİ

Biz harçları kaldırdık. 45 liracık burs veriyorlardı. Biz onlardan aldık bu iktidarı. İlk 100'e giren öğrencilerimize aylık tutarın 3 katı kadar burs sağlıyoruz. Geçtiğimiz yıl lisans öğrencilerine aylık 650 lira, yüksek lisans öğrencilerine 1.300 lira, doktora öğrencilerine 1.950 lira burs veya kredi vermiştik. Önümüzdeki yıl bu rakamları lisans öğrencilerinde 850 liraya, yüksek lisans öğrencilerinde 1700 liraya, doktora öğrencilerinde 2 bin 550 liraya çıkartıyoruz.