Türkiye (Son Dakika) Kar alarmı verildi! İstanbul için bir kritik uyarı daha

Kar alarmı verildi! İstanbul için bir kritik uyarı daha

Paylaş
Kar alarmı verildi! İstanbul için bir kritik uyarı daha

İstanbul'da kar yağışı etkili olmaya devam ediyor. Son dakika haberine göre; Meteoroloji'den İstanbul için yeni uyarılar geldi. Yayımlanan yeni hava durum raporunda İstanbul için bir kez daha turuncu uyarı yapıldı. İstanbul'da çoğu uçak seferi iptal edildi, ekipler 7/24 teyakkuzda bekliyor. İşte, İstanbul'daki kar yağışına dair detaylar..

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz (Zonguldak Bolu ve Düzce hariç), Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri ile Kütahya ve Afyonkarahisar çevreleri'nin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Orta ve Doğu Akdeniz kıyılarında yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Ordu, Bingöl, Muş, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Ülkemiz genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Marmara ve Kuzey Ege'de 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey, Doğu Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzeyinde bu akşam saatlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Ordu, Bingöl, Muş, Bitlis, ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, su baskını, sel, yüksek kesimlerde buzlanma ve don gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın bu akşam saatlerinde Marmara'nın kuzeyinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Ülkemiz genelinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, doğu kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Yalova çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bu gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; bu akşam saatlerinde kuzey kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz'in yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur ve sağanak iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin hafif olmak üzere aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Kastamonu, Bartın, Karabük ve Sinop çevrelerinin yerel olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Haberin Devamı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Bingöl, Muş, Hakkari ve Bitlis çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don bekleniyor. Yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, kuzey ve doğu kesimlerinin yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Haberin Devamı

DENİZLERDE HAVA

Batı Karadeniz'in batısı ile Batı Akdeniz’de fırtına; Marmara, Ege ile Van Gölü’nde fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, doğusu kuvvetli olmak üzere kar yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de batı ve güneybatıdan, batısı kuzeydoğudan 4 ila 6 yer yer 7, bugün (Cumartesi) akşam saatlerinde batısı kuzeybatıdan 8; Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan, doğusu güneybatıdan 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5 m, bugün (Cumartesi) akşam saatlerinde Batı Karadeniz’in batısında 3,5 m; Görüş: İyi, yağış anında orta, fırtına ve kuvvetli yağış anında zayıf.

MARMARA

Çok bulutlu, yarın (Pazar) sabah saatlerine kadar kuvvetli olmak üzere kar yağışlı, Rüzgar: Kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6, bugün (Cumartesi) akşam saatlerinde 7, yarın (Pazar) sabah saatlerinden sonra 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, bugün (Cumartesi) akşam saatlerinde 2,5 m; Görüş: İyi, yağış anında orta, kuvvetli yağış anında zayıf.

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, açıkları yağmur ve karla karışık yağmurlu; Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6, bugün (Cumartesi) akşam saatlerinde 7; Güney Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan, güneyi kuzeybatıdan 4 ila 6, yer yer 7 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5 m, yer yer 3,0 m Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu; Rüzgar: Batı Akdeniz’de kuzey ve kuzeybatıdan 5 ila 7, gece saatlerinden itibaren Antalya Körfezi 8; Doğu Akdeniz'in kuzey ve kuzeybatıdan, gece saatlerinden itibaren doğusu kuzeydoğudan 3 ila 5, yer yer 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, batısı 2,0 ila 3,0 m, yer yer 3,5 m; Görüş: İyi, yağış anında orta, fırtına anında zayıf.

VAN GÖLÜ

Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı; Rüzgar: Batı ve güneybatıdan, gece saatlerinde güneydoğudan 4 ila 6, yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren yer yer 7 kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,0 m, yer yer 1,25 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

"DIŞARI ÇIKMAYALIM"

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Ohan Şen yaptığı açıklamada, "Kar kalınlığı bazı bölgelerde 50 cm'i bulabilir. Kar etkisini artırdı. Gece boyunca yoğun yağış devam edecek. Evimizde oturalım dışarı çıkmayalım. Yarın öğleye kadar devam edecek." dedi.

ALİ YERLİKA'DAN ÖNEMLİ UYARI

İstanbul Valisi Yerlikaya sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: beklenen yoğun gök gürültülü kar yağışı İstanbul’a çok yaklaştı. Gelişmeleri uydu görüntüleri ve radardan sürekli takip ediyoruz. Lütfen zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım. Trafikte seyir halinde olan hemşehrilerimin de bir an önce evlerine dönmelerini rica ediyorum.