Türkiye (Son Dakika) Kar yağışı etkili oluyor! Okullar tatil edildi

Kar yağışı etkili oluyor! Okullar tatil edildi

Paylaş
Kar yağışı etkili oluyor! Okullar tatil edildi

Rize, Van, Trabzon, Samsun ve Ağrı'da yoğun kar yağışı sebebiyle yüz yüze eğitime 1 gün ara verildi.

Rize'de geçen hafta cuma gününden bu yana merkez ve ilçelerinde süren kar yağışı şiddetini sürdürüyor. Ulaşımı olumsuz etkileyen kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün daha ara verildi. Rize Valiliği tarafından yapılmış olan açıklamada, “Meteorolojik tahminler doğrultusunda ilimizde devam eden olumsuz hava şartları nedeniyle ilimiz genelindeki resmi ve özel tüm okullarda (ilk, orta, lise), halk eğitim merkezleri, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim kursları, resmi ve özel okulların destekleme, yetiştirme ve takviye kursları ile motorlu taşıt kurslarında 16 Mart 2022 Çarşamba günü eğitim-öğretime bir gün süreyle ara verilmesine, engelli ve hamile olan kamu görevlilerinin idari izinli sayılmasına karar verilmiştir” denildi.

Haberin Devamı

VAN

Van'da etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Van Valiliğinden yapılan açıklamada, "Olumsuz hava şartları nedeniyle 16 Mart 2022 Çarşamba günü İpekyolu, Tuşba ve Edremit ilçelerimizde ilk ve orta dereceli eğitim öğretim (Lise, Halk Eğitim, RAM, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri dahil) 1 gün tatil edilmiştir. Engelli ve hamile kamu personeli idari izinlidir" denildi.

TRABZON

Trabzon'da kar tatili valilik kararı ile 8 ilçede devam ediyor. Trabzon Valiliğinden yapılan açıklamada "Olumsuz hava ve yol şartları nedeniyle ilimize bağlı Çaykara, Dernekpazarı, Düzköy, Hayrat, Köprübaşı, Maçka, Şalpazarı ve Tonya ilçelerimizde tüm kademelerdeki eğitim kurumlarında eğitim öğretime 16.03.2022 Çarşamba günü bir gün ara verilmesine; ayrıca engelli ve hamile olan kamu görevlilerinin idari izinli sayılmasına; Araklı, Arsin, Of, Sürmene ve Yomra ilçelerimizde ise aynı gün sadece taşımalı eğitime bir gün ara verilmesine karar verilmiştir" denildi.

Haberin Devamı

SAMSUN
Samsun'da kar yağışı nedeniyle 3 ilçede ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi Samsun'da özellikle kentin yüksek kesimlerindeki ilçelerde 3 gündür kar yağışı devam ediyor. Kar yağışının sürmesinin beklenmesi üzerine Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yapılan açıklamada, Ayvacık, Salıpazarı ve Terme ve ilçelerinde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle Çarşamba günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiği duyuruldu.

AĞRI
Ağrı'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki taşımalı ile köy okullarında eğitime bir gün ara verildi.
Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada,"Etkili olan yoğun kar yağışı dolayısıyla, ilimiz genelinde (merkez ve tüm ilçelerimizde) bulunan köy okullarımızı ve taşımalı eğitim gören öğrencilerimizi kapsayacak şekilde 16 Mart Çarşamba günü için eğitime 1 gün süre ile ara verilmiştir. İlimiz genelindeki tüm kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli personelimiz de 16 Mart Çarşamba gününü kapsayacak şekilde 1 gün süre ile idari izinli sayılacaktır"denildi.

Haberin Devamı