Türkiye (Son Dakika) MEB'in sitesinde paylaşıldı! Milli Eğitim Bakanı'ndan yüz yüze eğitim açıklaması

MEB'in sitesinde paylaşıldı! Milli Eğitim Bakanı'ndan yüz yüze eğitim açıklaması

Paylaş
MEB'in sitesinde paylaşıldı! Milli Eğitim Bakanı'ndan yüz yüze eğitim açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer duyurdu. MEB'in sitesinde paylaşıldı. Yüz yüze eğitimle ilgili hazırlandı. 120 sayfalık kitap 180 günde hayata geçirildi. Mili Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 'meb.gov.tr' internet adresinden paylaştıklarını duyurdu. Milli Eğitim Bakanı, görevi devraldığında 'önceliğinin okulları yüz yüze eğitime hazır hale getirmek' olduğu şeklindeki açıklamasını da hatırlattı. İşte MEB'in son dakika yüz yüze eğitim paylaşımı...

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yüz yüze eğitime dönüş sürecindeki 180 günde hayata geçirilen 50'nin üzerinde eğitim projesi ve politikasına ilişkin hazırladıkları 120 sayfalık kitabı "meb.gov.tr" internet adresinden paylaştıklarını açıkladı. Bakan Özer, görevi devraldığı 6 Ağustos'ta yaptığı "önceliğinin okulları yüz yüze eğitime hazır hale getirmek" olduğuna yönelik açıklamasını hatırlatarak, o günden sonra yüz yüze eğitime geçiş için 180 günlük çalışma yürüttüklerini ifade etti.

Haberin Devamı

Eğitim sisteminin kalitesini sürekli kılmak ve geleceğe yönelik eğitim politikalarını şekillendirebilmek için eğitimde izleme ve değerlendirme çalışmalarını sürdürdüklerini aktaran Özer, şöyle devam etti:

"Yüz yüze eğitime dönüş sürecindeki 180 günde hayata geçirilen 50'nin üzerinde eğitim projesi ve politikasına ilişkin derlediğimiz 120 sayfalık kitabı, kamuoyuyla 'meb.gov.tr' internet adresinden bugünden itibaren paylaşıyoruz. Kitapta okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasından mesleki eğitimin güçlendirilmesine, hayat boyu öğrenme faaliyetlerinin iyileştirilmesinden öğretmenlerin mesleki gelişimlerinin artırılmasına 180 günde gerçekleştirdiğimiz proje ve politikalar yer alıyor. Kitapta yüz yüze eğitime dönüş süreci, eğitimde fırsat eşitliğinin artırılması, okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması, mesleki eğitimin güçlendirilmesi, öğretmenlerin mesleki gelişimi, özel eğitim ve rehberlik faaliyetlerinin iyileştirilmesi, yaygın eğitim ve hayat boyu eğitim faaliyetlerinin zenginleştirilmesi, çevre ve iklim dostu okullar, eğitimde küresel iş birlikleri, 20. Milli Eğitim Şûrası olmak üzere 10 ana başlıkta hayata geçirdiğimiz 50'nin üzerinde çalışma yer alıyor."

Haberin Devamı

"BU, İLK KEZ YAPILIYOR"

Özer, özellikle 20. Milli Eğitim Şurası'nda alınan kararlar doğrultusunda adımlar atıldığını belirterek, "Raporun sonunda şura kararlarına ne ölçüde uygulamada yer verildiği izlenebilir. Böylece şurada verdiğimiz sözü de yerine getirmiş olduk. Bu, ilk kez yapılıyor" ifadelerini kullandı.

Bu tip raporları belirli aralıklarla kamuoyu ile paylaşacaklarını kaydeden Bakan Özer, "Bunu hesap verilebilirliğin ve şeffaflığın çok önemli bir parçası olarak değerlendiriyorum" dedi.

'TEK TIKLA SALGIN SÜRECİNİ DİJİTAL ORTAMDA İZLEYEBİLİYORUZ'

Türkiye genelinde haftada 5 gün ve tam zamanlı yüz yüze eğitimin 6 Eylül'de başlatıldığını ve birinci dönemin başarılı şekilde tamamlandığını dile getiren Özer, yüz yüze eğitimi sürdürmekte kararlı olduklarını bildirdi. Bu süreçte okulların, öğrencilerin psikolojik, sosyal, duygusal, kişisel gelişimlerinin sağlandığı en önemli yerler olduğunun bir kez daha anlaşıldığına işaret eden Özer, "Gelinen aşamada öğrencilerimizi daha fazla öğrenme kayıplarına uğratmadığımız için memnunuz. Çift doz aşılı veya antikorlu öğretmen oranımız yüzde 95'e yükseldi. Bakanlığımızın okullarda hijyeni sağlamak için ayırdığı bütçe 722 milyon liraya ulaştı. Millî Eğitim Bakanlığınca kurduğumuz elektronik takip sistemiyle tek tıkla salgın sürecini dijital ortamda izleyebiliyoruz" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU

Bakan Özer, bu süreçte eğitimde fırsat eşitliğinin artırılması için çalıştıklarını, bu kapsamda 59 anaokulu ve 6 bin 950 yeni ana sınıfının eğitime başladığını, 5 yaş grubunda okullaşma oranının 180 günde yüzde 78'den yüzde 90'a ulaştığını anlattı. Mesleki eğitimde yapılan mevzuat düzenlemelerinin meyvelerini vermeye başlamasından büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Özer, "Hükûmetimizce başlatılan eğitim seferberliği, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile de taçlanmış oldu" dedi.

Haberin Devamı