Türkiye (Son Dakika) Meteoroloji İstanbul'u harita ile uyardı! Sıcaklıklar 8 derece birden düşüyor, 3 gün kar yağışı var

Meteoroloji İstanbul'u harita ile uyardı! Sıcaklıklar 8 derece birden düşüyor, 3 gün kar yağışı var

Paylaş
Meteoroloji İstanbul'u harita ile uyardı! Sıcaklıklar 8 derece birden düşüyor, 3 gün kar yağışı var

Mart ayının ortasında olmamıza rağmen kar yağışı İstanbul'u terk etmiyor. Cumadan itibaren yeni bir soğuk hava dalgası altına girecek İstanbul için Meteoroloji'den haritalı uyarı geldi. Havaların 8 derece birden soğuyacağı belirtilen uyarıda, kar yağışının yine yoğun olacağı belirtildi. Öte yandan Meteoroloji'nin yeni yayınladığı haritada İstanbul'da kar yağışının en yoğun olacağı günü de paylaştı. İşte 7 günlük hava durumu...

İstanbul'da geçtiğimiz hafta etkili olan kar yağışlı hava geri dönüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde etkili olan yeni soğuk ve yağışlı hava sistemine ilişkin raporu yayınladı. Meteoroloji'nin açıklamasına göre yarından itibaren Türkiye yeniden soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek. Yarın yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak yağışların cuma gününden itibaren kar yağışına dönmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

SICAKLIKLAR 8 DERECE BİRDEN DÜŞÜYOR

Meteoroloji raporuna göre yağışların, Marmara Bölgesi, Karadeniz ve Doğu Anadolu’da kuvvetli yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bunun yanı sıra önümüzdeki hafta ortasından itibaren yeni bir soğuk ve yağışlı havanın yurt genelinde etkili olacağı duyuruldu. Meteoroloji rüzgarın, batı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğini, hava sıcaklıklarının ise önümüzdeki bir haftalık periyotta mevsim normallerinin 4 ila 8 derece altında seyredeceğini açıkladı.




CUMARTESİ YOĞUN KAR YAĞIŞI VAR

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Cuma gününden itibaren pazartesi gününe kadar etkili olacak soğuk hava Kuzey ve iç bölgelerde kar yağışına neden olacak. İstanbul'da "ısı adası" etkisinden dolayı cuma günü karla karışık yağmur olacak, sonraki günlerde kar görülecek. Sıcaklık gündüz 4 derece, gece 0 dereceye kadar düşer" mesajını paylaştı. Duyuruda "Vatandaşlarımızın ve yetkililerin Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı güncel hava tahmin ve uyarı raporlarını takip etmeleri önem arz etmektedir" denildi.

Haberin Devamı

METEOROLOJİ HARİTA YAYINLADI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni hava durumu tahmin haritasını yayınladı. Haritaya göre İstanbul'da cuma günü başlayacak kar yağışı cumartesi günü yoğunlaşarak devam edecek. Pazar günü de devam etmesi beklenen yağışın pazartesiden itibaren sıcaklıkların biraz artmasıyla karla karışık yağmura dönmesi bekleniyor. Meteoroloji'nin paylaşımında "Hava sıcaklıklarının ülkemiz genelinde mevsim normalleri altında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor" denildi.

Üç büyük kentimizde önümüzdeki günlerde beklenen hava durumları şu şekildedir:

ANKARA

17.03.2022 Perşembe gününden itibaren aralıklarla kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıklarının Cuma gününden itibaren hissedilir derecede düşerek bir haftalık periyotta mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL

Yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak yağışların, 18.03.2022 Cuma gününden itibaren il genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Kar yağışlarının önümüzdeki hafta başına kadar aralıklarla yer yer kuvvetli kar sağanakları şeklinde etkili olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarının Cuma gününden itibaren hissedilir derecede düşerek bir haftalık periyotta mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

İZMİR

Havanın genellikle parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve iç kesimlerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor.