Türkiye (Son Dakika) Meteoroloji'den yağış uyarısı! 'Çok kuvvetli olacak'

Meteoroloji'den yağış uyarısı! 'Çok kuvvetli olacak'

Paylaş
Meteoroloji'den yağış uyarısı! 'Çok kuvvetli olacak'

Meteoroloji tarafından yapılan son açıklamada bazı bölgelerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği ifade edildi. Prof. Dr. Orhan Şen hava sıcaklıklarının hafta başında 3-4 derece artacağını belirtti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Burdur, Ankara'nın kuzeyi, Çankırı, Konya, Erzurum, Kars ve Ardahan çevreleri, Antalya’nın iç kesimleri, Hatay ve Kırklareli kıyıları ile Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Sıcaklıkların güneybatı kesimlerde mevsim normallerinin 2-4 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

Prof. Dr. Orhan Şen sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bugün yağış İstanbuldan Artvine kadar karadeniz bölgesinde ve Akdenizde Toroslarda. Yağış Tabzon Rize Artvinde kyvvetli diğer bölgelerde hafif olacak. Rüzgar Marmara Ve kuzey Ege de kuvvetli deniz ulaşımını etkiler. Yağışlar önümüzdeki 3 gün bu şekilde Hafta başi sıcaklıklar 3-4 C artıyor" dedi.

RÜZGAR UYARISI

Genellikle kuzeyli, güney kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor. Yağışların, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Rüzgarın, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Haberin Devamı