Türkiye (Son Dakika) Omicron varyantına karşı Mehmet Ceyhan'dan flaş uyarı! 'Çaresi şu...'

Omicron varyantına karşı Mehmet Ceyhan'dan flaş uyarı! 'Çaresi şu...'

Paylaş
Omicron varyantına karşı Mehmet Ceyhan'dan flaş uyarı! 'Çaresi şu...'

Aşı şirketleri Güney Afrika'da tespit edilen Omicron varyantına karşı çalışmalara başladı. Kolayca yayılabileceği ifade edilen Omicron varyantına karşı Prof. Mehmet Ceyhan uyarıda bulundu. Mehmet Ceyhan, koronavirüs vaka sayılarının çok daha ciddi noktalara gelebileceğini ifade etti. Ceyhan, 'G. Afrika ülkelerine uçuş yasağı koymak yeterli değil.' dedi ve 'Omicron varyantını engellemenin çaresi şu' diyerek duyurdu...İşte son dakika haberinin detayları...

Bilim insanları ve sağlık yetkilileri, ilk kez Güney Afrika'da tespit edilen Omicron varyantının dünyaya kolayca yayılabileceği konusunda uyarırken, aşı şirketleri varyanta karşı çalışmalara başladı. Prof. Mehmet Ceyhan CNN Türk canlı yayınında yeni varyant ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye'deki son duruma ilişkin konuşan Ceyhan, "Böyle bir varyant riski varken bunun çaresi şu; sadece G. Afrika ülkelerine uçuş yasağı koymak yeterli değil. Diğer bütün yurt dışından gelişmelere çok ciddi önlemler almalıyız. Yurt dışından gelenlere gerekirse çift test yapılmalı." dedi.

Haberin Devamı

Dünya Sağlık Örgütü'nün 'endişe verici' olarak ilan ettiği Omicron, ülkelerin de bir takım önlemler almasına sebep oldu. Prof. Mehmet Ceyhan CNN Türk canlı yayınında yeni varyant ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"OMİCRON VARYANTI AŞILARA KARŞI DİRENÇLİ"

Yeni türün Delta'daki genleri taşıdığını söyleyen Ceyhan, "Daha bulaşıcı olduğu ve ve aşılara karşı dirençli olduğu görülüyor. Tekrarlayan enfeksiyonlara neden olabilir." ifadelerini kullandı.

MEHMET CEYHAN: VAKA SAYILARI CİDDİ NOKTALARA GELEBİLİR

Yeni varyantta rapor edilen vakaların çoğunun genç olduğunu söyleyen Ceyhan, Omicron'un yaşlılarda ciddi etkilerinin olabileceğini belirtti. Virüsün hızlı bir şekilde bulaştığını aktaran Ceyhan, vaka sayılarının çok daha ciddi noktalara gelebileceğini ifade etti.

Haberin Devamı

"YURT DIŞINDAN GELENLERE ÇİFT TEST YAPILMALI"

Türkiye'deki son duruma ilişkin konuşan Ceyhan, "Türkiye'de aslında duruma farklı bakmak lazım. Daha delta varyantını halledemedik. Alınması gerek önlemler var. Devletin ve bireylerin alması gereken önlemler var. Böyle bir varyant riski varken bunun çaresi şu; sadece G.Afrika ülkerine uçuş yasağı koymak yeterli değil. Diğer bütün yurt dışından gelişmelere çok ciddi önlemler almalıyız. Yurt dışından gelenlere gerekirse çift test yapılmalı." dedi.

"BULAŞMAYI NE KADAR AZALTIRSAK MUTASYON O KADAR AZ OLUR"

Aşısız kişilerin olduğu sürece mutasyonların kaçınılmaz olduğunu söyleyen Ceyhan, "Bulaşmayı ne kadar azaltırsak mutasyon o kadar az olur. Aşılamanın çok hızlı artırılması lazım." şeklinde konuştu.