Türkiye (Son Dakika) Pakistan uyrukluları rehin aldılar, 264 yıl hapisleri istendi

Pakistan uyrukluları rehin aldılar, 264 yıl hapisleri istendi

Paylaş
Pakistan uyrukluları rehin aldılar, 264 yıl hapisleri istendi

Bayrampaşa’da Pakistan uyruklu 9 kişiyi evinde rehin alan 6 Pakistan uyruklu şüpheliden 2’si hakkında 264 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 4 şüpheli ise polis tarafından aranıyor.

Bayrampaşa’da Pakistan uyruklu 9 kişiyi evinde rehin alarak gasp eden ve bu anları sosyal medya hesabından paylaşan 6 Pakistan uyruklu şüpheliden 2’si hakkında 264 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Firari olan 4 şüphelinin aranmasına devam ediliyor.

Haberin Devamı

İstanbul Bayrampaşa’da aynı evde yaşayan 9 Pakistan uyruklu kişi polise başvurarak 4 Ocak 2022 günü evlerine gelen 6 kişi tarafından rehin alındıklarını iddia ederek suç duyurusunda bulundu. Mağdurlar verdikleri ifadede şüphelilerin silah zoruyla kendilerini bağlayarak, telefonlarını, sırt çantalarını ve toplamda 6 bin lira paralarını aldıklarını söyledi. Ayrıca mağdurlar şüphelilerin bu anları kamera kaydına alarak sosyal medyadan paylaştıklarını iddia etti.

“SİLAH VE BIÇAKLARLA İÇERİ GİRDİLER”

Şikayet sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede olay günü 6 şüphelinin, aynı evde yaşayan 9 Pakistan uyruklu kişinin evine gittikleri anlatıldı.

Haberin Devamı

Şüphelilerin içeri silah ve bıçakla zorla girdikleri anlatılan iddianamede, “Müştekilere vurmaya başladıkları, müştekilerin üzerindeki kıyafetleri zorla çıkardıkları ve müştekilere ait 9 adet cep telefonu, 6 bin lira ile müştekilere ait ayakkabı ve kıyafetleri zorla aldıkları anlaşıldı” denildi. Şüphelilerin evden çıkmadan önce müştekilerin ellerini bağladıkları anlatılan iddianamede, “Bu anları da videoya kaydederek ikametten ayrıldıkları sonrasında söz konusu videoyu sosyal medya üzerinden paylaştıkları anlaşıldı” denildi. Yapılan araştırmalar sonucu iki şüphelinin yakalandığı anlatılan iddianamede, şüphelilerin evlerinden müştekilere ait eşyalar çıktığı anlatıldı.

264 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

İddianamede olaydan sonra iki şüphelinin yakalandığı 4 şüphelinin ise firari olduğu anlatıldı. İddianamede tutuklanan iki şüpheli hakkında, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “nitelikli yağma” ve “konut dokunulmazlığını ihlal” suçlarından 127 yıldan 264 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Kaynak: milliyet.com.tr