Türkiye (Son Dakika) Parkta oturan yaşlı vatandaşlara 'Evde kalın' çağrısına neden uymadıkları soruldu

Parkta oturan yaşlı vatandaşlara 'Evde kalın' çağrısına neden uymadıkları soruldu

Paylaş
Parkta oturan yaşlı vatandaşlara 'Evde kalın' çağrısına neden uymadıkları soruldu

Uyarılara rağmen parkta oturan yaşlı vatandaşlar, corona virüsten korunmak üzere "evde kalın" çağrısı yapılmasına ilişkin düşüncelerini anlattı. Belli bir yaşın üzerindeki insanların dışarı çıkmaması konusundaki uyarıların hatırlatıldığı bir vatandaş, "Sen gel onu bir de benim hanıma anlat" dedi.

Ankara’da bir parkta bulunan yaşlı vatandaşlar, corona virüsten korunmak amacıyla "evde kalın" çağrısı yapılmasına ilişkin düşüncelerini anlattı. Parkta oturan 70 yaşındaki Salih K. şunları söyledi:

Haberin Devamı

Televizyonda söylenen tedbirleri aldık.Ben zaten ona da bir anlam veremedim; elini yıka, ayağını yıka diyorlar. Şimdiye kadar bu insanlar hep pis geziyormuş demek. Ben elimi, ayağımı yıkamadan dışarı çıkmam, her sabah duş yapmadan çıkmam. Kronik hastayım ama evde de hanım kovdu şimdi bizi. ’Bu ne, evde otur otur usandım senden’ dedi. Hanımın korkusundan ne yapalım, dışarı çıktık.

Belli bir yaşın üzerindeki insanların dışarı çıkmaması konusundaki uyarıların hatırlatıldığı K., "Gel sen onu bir de benim hanıma anlat. ‘Bu ne her gün otur otur’ diyor. Baktım boşanacağız, ‘hastalık için hanımı kaybedeceğim, eyvah’ dedim, dışarı çıktım" dedi.

"Evde otur otur bunalıma giriyorum"

68 yaşındaki Ferhan K. ise şunları söyledi:

Corona virüs olayından dolayı tedirginim ama hijyenime çok dikkat ediyorum. Arkadaşlarla sohbet ederken aralıklı oturmaya dikkat ediyoruz. Kalabalık alanlardan genellikle kaçıyorum. Toplu taşıma araçlarına binmiyorum, yürüyerek gidip geliyorum. Allah’ım yardım etsin inşallah hepimize. Uzmanların dediklerine katılıyorum ama evde otur otur bunalıma giriyorum. Alışveriş için hiç olmazsa 1-2 saat dışarı çıkmak zorundayım, yoksa bunalıma giriyorum.

Haberin Devamı

İHA