Türkiye (Son Dakika) Son dakika: Esnaftan haraç toplayan suç örgütüne operasyon: 30 şüpheli yakalandı

Son dakika: Esnaftan haraç toplayan suç örgütüne operasyon: 30 şüpheli yakalandı

Paylaş
Son dakika: Esnaftan haraç toplayan suç örgütüne operasyon: 30 şüpheli yakalandı

Son dakika haberine göre, Esnaftan haraç toplayan ve vermeyenlerin iş yerlerini kurşunlatan suç örgütüne Ankara merkezli 3 ilde operasyon yapıldı. Uyuşturucu ticareti, tefe ve silah ticareti yapan suç örgütünden 30 şüpheli yakalandı.

Ankara merkezli 3 ilde, esnaf üzerinde baskı kurarak zorla haraç topladıkları, vermeyenlerin iş yerlerini kurşunladıkları, uyuşturucu ticareti, tefe ve silah ticareti eylemlerini gerçekleştirdiği tespit edilen liderliğini U.T.'nin yaptığı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, 30 şüpheli yakalandı.

Haberin Devamı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Etimesgut ve Sincan ilçelerinde emlak, oto galeri ve kafe işletmeciliği adı altında elebaşılığını U.T'nin yaptığı suç örgütünün, bölgedeki esnafı baskıyla korkutup sindirdiğini tespit etti.

Polis, haraç, tefecilik, silahla yaralama, kasten öldürmeye teşebbüs, uyuşturucu ticareti ve yağma suçlarını işlediği iddia edilen suç örgütü üyelerinin yakalanmasına yönelik operasyon başlattı.

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Ankara, İstanbul ve Düzce'de belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda 30 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilere ait 47 adreste yapılan aramalarda, 14 ruhsatsız tabanca, 4 ruhsatsız av tüfeği, 335 farklı çaplarda fişek, 80 dolu av tüfeği fişeği, tabanca imalatında kullanılan çok sayıda silah parçası ve silah kalıpları, uyuşturucu madde, çok sayıda mağdur vatandaşa ait çek, senet ve dijital materyal ele geçirildi.

Haberin Devamı

Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.