Türkiye (Son Dakika) Uber yeniden hizmete başlıyor! Fiyatları UKOME belirleyecek

Uber yeniden hizmete başlıyor! Fiyatları UKOME belirleyecek

Paylaş
Uber yeniden hizmete başlıyor! Fiyatları UKOME belirleyecek

Uber yeniden İstanbul'da minibüsler ile hizmet vermeye başlıyor. Ancak bu defa kendi araçlarıyla değil siyah taksi adı verilen minibüsler ile hizmet verecek. Uber Türkiye, lüks taksi sınıfındaki yeni hizmetin adının Uber Siyah Taksi olacağını duyurdu.

Mobil uygulama üzerinden taksi çağırma platformu Uber cephesinde flaş bir gelişme yaşandı. Şirketten yapılan açıklamada, 'Siyah Taksi' olarak adlandırılan 8 yolcu kapasiteli araçların İstanbul'da hizmete sunulduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Her ne kadar şirketin 'Siyah Taksi' olarak adlandırdığı araçlar, 2019 yılında hizmeti sonlanan 'XL' araçlar ile aynı olsa da, statü olarak bu araçlar 'lüks taksi' olarak geçiyor.

Uber, İstanbul’da Siyah Taksi ürününü açarak hem yerli hem yabancı kullanıcılarına, Uber uygulamasından siyah taksilere kolayca ulaşım imkanı sağladığını açıkladı. Ayrıca, Uber Siyah Taksi’ye katılmak isteyenlere özel hazırlanan araç alım programı ve araç finansman desteği sayesinde, araçlarını siyah taksiye çevirmek isteyen sarı taksiler için özel araç alım avantajları sunulacağı da belirtildi.

FİYATLANDIRMA UKOME TARAFINDAN YAPILACAK

İstanbul’da Uber Siyah Taksi’nin hayata geçirilmesinden büyük heyecan duyduklarını belirten Türkiye Genel Müdürü Neyran Bahadırlı, “Uber Siyah Taksi hizmeti yalnızca İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin düzenlemelerine göre faaliyet gösteren, ticari taksi plakası taşıyan ve siyah renk lüks taksi kategorisinde çalışan araçlar tarafından sunulacak. Fiyatlandırma da yine UKOME tarafından belirlenen Siyah Taksi taksimetre fiyat tarifesine göre yapılacak. Hem yerli hem yabancı Uber kullanıcılarından yoğun talep bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Siyah Taksi ürün lansmanı için, Uber’in özel bir araç alım programı ve finansman desteği iş birliği gerçekleştirdiğini kaydeden Bahadırlı, “Söz konusu işbirliği çerçevesinde siyah taksiye geçmek isteyen sarı taksiler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin siyah taksi için belirlediği koşullara uygun lüks Ford Custom Tourneo 2022 model araçlara, Uber’e özel indirimler ve Ford Finans’ın sunduğu ön ödemesiz finansman desteği sayesinde kolayca sahip olabilecekler. Siyah Taksi bugün itibariyle sınırlı sayıda araç ile uygulama üzerinden ulaşılabilir olacak. Bu ürüne hem yerli hem yabancı kullanıcılarından yüksek talep beklediği için önümüzdeki dönemde uygulamaya kayıtlı Siyah Taksi sayısını artırmayı planlıyoruz” diye konuştu.