Türkiye (Son Dakika) Unkapanı köprüsü trafiğe açıldı! Unkapanı Köprüsü'nde araçlara geçiş izni verildi

Unkapanı köprüsü trafiğe açıldı! Unkapanı Köprüsü'nde araçlara geçiş izni verildi

Paylaş
Unkapanı köprüsü trafiğe açıldı! Unkapanı Köprüsü'nde araçlara geçiş izni verildi

Unkapanı Köprüsü ulaşıma tekrar açıldı. Unkapanı Köprüsünde rüzgardan dolayı bağlantı noktalarında açılma oldu. Açılma nedeniyle Unkapanı köprüsü trafiğe tüm yönleriyle kapatılmıştı. Sürücüler dikkat! Çalışma sonrası köprüde araçların geçişine tekrar izin verilmeye başlandı.

İstanbul Unkapanı Köprüsü'nde bağlantı noktasında ayrılma nedeniyle köprü ulaşıma kapatılmıştı. İstanbul Unkapanı Köprüsü'nde şiddetli rüzgar nedeniyle bağlantı yerinde ayrılma meydana geldi. Köprüde oluşan 15-20 cm'lik ayrım nedeniyle, araçların geçişine bir süre izin verilmedi.

Haberin Devamı

Sibirya üzerinden gelen Ayber kar yağışı dünden itibaren İstanbul'da etkili olmaya başladı. Bazı bölgelerde 20 cm'ye ulaşırken İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yeni tedbirleri açıkladı. Öte yandan Unkapanı Köprüsü'nün bağlantı noktalarında rüzgarın etkisiyle açılma meydana geldi. Açılma nedeniyle Unkapanı Köprüsü iki yönde de bir süreliğine trafiğe kapatıldı.

ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Unkapanı Köprüsü'nü tekrar eski haline getirip yaya ve araç trafiğine açılması için çalışmalar yapıldı. Çalışmalar sırasında köprünün ayrılan kısmının bulunduğu dev duba römorkörlerle çekilerek açıldı. Hemen ardından tekrar kapatılarak iki köprü dubasının kusursuz bir şekilde birleştirilmeye çalışıldı. Bölgedeki çalışmalar dronla görüntülendi.

Haberin Devamı

Bağlantı noktasındaki ayrılma nedeniyle ulaşıma kapatılan Unkapanı köprüsü, saatler süren çalışmaların ardından trafiğe tamamen açıldı.

İBB YETKİLİSİ: 20 SANTİMETRE DERZ AÇIĞI MEYDANA GELDİ

Konu ile ilgili açıklama yapan bir İBB yetkilisi, "Burası açılıp kapanabilen bir köprü. Fırtınadan ve lodostan dolayı bu olağan bir şey. Şu anda 20 santimlik bir açıklık var. Çalışmanın ardından en azından 1 şeridi trafiğe açmayı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

İstanbul’da beklenen kar yağışı dün sabah saatlerinde başladı. Sibirya üzerinden gelen ve Ayber kar fırtınası kent genelinde etkili oldu. Bazı semtlerde kar kalınlığının 15-20 cm'ye ulaştığı belirtildi. Kar yağışı ve fırtınanın pazartesi gününe kadar sürmesi öngörülüyor.

UNKAPANI KÖPRÜSÜ'NDE AÇILMA, TRAFİK DURDU

İstanbul Taksim'e çıkan Unkapanı Köprüsü, bağlantı noktalarında meydana gelen açılma nedeniyle kapatılmıştı.

Köprüde oluşan 10-15 cm'lik ayrım nedeniyle, araçların geçişine bir süre izin verilmedi.

VALİ YERLİKAYA'DAN TIR VE KAMYON AÇIKLAMASI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı son paylaşımda "Anadolu ve Trakya istikametlerinden İstanbul’a seyahat eden TIR ve Kamyonların ilimize girişine kontrollü olarak izin verilmektedir." dedi. Yerlikaya, İstanbul içinde bulunan TIR ve kamyonların trafiğe çıkışının da kontrollü sağlandığını söyledi.

Haberin Devamı

OTOGARLARDAN KONTROLLÜ ÇIKIŞ

Vali Yerlikaya, İstanbul'daki Esenler, Harem ve tüm cep otogarlardaki otobüslerin çıkışlarının kontrollü şekilde yapıldığını aktardı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın açıkladığı tedbirlerle ilgili olarak kente giriş yapmak isteyen TIR ve kamyonlar da polis tarafından tek tek durduruldu. Silivri'de durdurulan ağır tonajlı araçlar, parklara yönlendirildi.