Türkiye (Son Dakika) Yetiş Sabiha! Motosikletiyle hastalara hızır gibi yetişiyor

Yetiş Sabiha! Motosikletiyle hastalara hızır gibi yetişiyor

Paylaş
Yetiş Sabiha! Motosikletiyle hastalara hızır gibi yetişiyor

112 Acil’in tek motosikletli kadın tıp teknisyeni olan Sabiha Sözer, dört yıldır Eskişehir’de ambulansların giremediği yerlere motosikletiyle hızır gibi yetişip hastalara müdahale ediyor. Sabiha Sözer “Donanımımız ambulansla aynı. Tek fark tekerlek sayımız” diyor.

Eskişehir’de görevli motosikletli ambulans timleri, araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu kentte “araç giremez” denilen yerlere etkin ve hızlı şekilde müdahale ediyor. Ekibin içinde motosiklet tutkusunu mesleğiyle birleştiren bir kişi de var. Türkiye’nin tek motosikletli kadın acil tıp teknisyeni (ATT) Sabiha Sözer, “Sivil yaşamda motosiklet kullanıcısıyım. Sevdiğim iki şeyi aynı anda yapabilmek gurur verici” diyor.

Haberin Devamı
Motosikletiyle hastalara hızır gibi yetişiyor! Yetiş Sabiha 112 Acil’in tek motosikletli kadın tıp teknisyeni olan Sabiha Sözer, dört yıldır Eskişehir’de ambulansların giremediği yerlere motosikletiyle hızır gibi yetişip hastalara müdahale ediyor. Sabiha Sözer “Donanımımız ambulansla aynı. Tek fark tekerlek sayımız” diyor.

20 GÜNDE 170 VAKA

Şehrin tüm noktalarına 3 dakika içinde ulaşabildiklerini ifade eden Sabiha Sözer, “Motosiklet ambulansta, normal kara ambulanslarında olan bütün ekipman var. Monitör ve ilaçlar da dahil. Tek farkımız tekerlek sayımız” diyor. Sözer, tek sıkıntılarının sürücülerin motosikletlilere yol vermemesi olduğunu söylüyor. Eskişehir’in motosikletli ambulans timleri 20 günde 170 vakaya müdahale etti.

Motosiklet ambulansların en büyük avantajı acil vakalara kısa sürede ulaşıp hayat kurtarmaları.