Magazin Son Lolita!

Son Lolita!

Paylaş
Son Lolita!

Cannes'da gösterimi yapılan Fransız filmi 'Genç ve Güzel' (Jeune&Jolie) festivalin en ilgi çeken filmlerinden biri oldu

Filmde tutku ve cinselliği keşfeden bir ergeni oynayan başrol oyuncusu Marine Vatch hakkında, "Fransızların yeni Lolita'sı" yorumları yapıldı. François Ozon’un yönettiği film, 17 yaşındaki genç bir kızın (Marine Vacth), dört mevsimde yaşadıklarını arka plandaki dört farklı şarkı eşliğinde anlatıyor.

Filmin baş karakterinin anlattığı hikaye doğrultusunda, genç kızın tutku ve cinselliği keşfetme ve hayatını bu şehvet üzerine kurmaya başlama öyküsüne tanık oluyoruz.

Son filmi ‘Dans la maison’ ile San Sebastian Festivali Jüri Özel Ödülü’nü kazanan François Ozon’un bir yıl sonra çektiği bu film 2013 Cannes Film Festivali’nin Altın Palmiye’deki iddialı filmlerinden.

SON LOLİTA



Vatch, bu film projesinden önce çeşitli moda çekimlerinde görev aldı. 23 yaşındaki güzel, ‘lolita’ görünümü nedeniyle Fransız Vogue dergisinde çıkan ilanlarında ‘Modelimiz 18 yaşından büyüktür ifadesi’ ile yer aldı

'Lolita' veya az bilinen adıyla 'Beyaz Irktan Dul Bir Erkeğin İtirafları' aslında ünlü yazar Vladimir Nabokov'un İngilizce kaleme aldığı romanı. 1955'te Paris'te ilk baskısı yapılan kitap daha sonra yazarı tarafından Rusça'ya çevrildi.

İŞTE SON LOLİTA'NIN FOTOĞRAFLARI....

Son Lolita


DAHA ÖNCEKİ BEYAZPERDE UYARLAMALARI



Roman 1962'de Stanley Kubrick tarafından yine 'Lolita' adı ile sinemaya uyarlandı. Filmde Lolita'yı Sue Lyon canlandırdı.


Lolita daha sonra 1997'de ABD-Fransa ortak yapımı olarak tekrar beyazperdeye uyarlandı. Türkiye'de de tüm Dünyada olduğu gibi özgün adıyla gösterime sunuldu. Senaryosunu Stephen Schiff'in uyarlayıp yazdığı filmi Adrian Lyne yönetti.

Başrollerinde Jeremy Irons, Melanie Griffith, Dominique Swain ve Frank Langella oynadı.

4

Haberin Devamı