Sonbahar için ödem attıran özel içecek tarifleri

Ödem ve şişkinlik özellikle kadınlar için oldukça yaygın sorunların başında geliyor. Ödem, vücudun çevresel etkilere karşı vücutta su tutmasıdır. Mevsim değişikliği de bu sebeplerden birisi. İşte evde oldukça kolay malzemelerle hazırlayabileceğiniz ödem attıran içecekler...

04 Ekim 2018, Perşembe 15:26
A A
Salatalıklı Su

Salatalıklı Su

Malzemeler: 1 sürahi su, 8-9 adet yaş nane, 1 limon, 2 adet salatalık

Hazırlanışı: Salatalığı çok büyük parçalar olmayacak şekilde doğrayın. Daha sonra limonları dörde bölün. 1 sürahi suyun içerisine bütün malzemeleri ekleyin ve oda sıcaklığında en az 7-8 saat bekletin. Su içer gibi bu karışımı tüketebilirsiniz. Ayrıca sıcak havalarda iyi bir serinletici olacaktır.

Elmalı Limon Çayı

Elmalı Limon Çayı

Malzemeler: 1 limon, 1 tarçın çubuğu, 1 elma, 1 litre su

Hazırlanışı: Elma ve limonu doğrayıp suyun içine atın. Daha sonra tarçını da ekleyip, kaynadıktan 4-5 dakika sonra altını kapatın. 2-3 dakika iyice demlesini bekledikten sonra içmeye hazır olacaktır.

Nane Ihlamur Çayı

Nane Ihlamur Çayı

Malzemeler: 4/1 demet taze nane, bir tutam ıhlamur, yarım limon, bir bardak su

Hazırlanışı: Nane en iyi ödem sökücülerden birisidir. Bu nedenle bu çayın düzenli kullanımında oldukça fazla etkisini göreceksiniz. Yarım limonu 3-4 parçaya bölün. Daha sonra bütün malzemeleri yıkadıktan sonra suyu koyun. Kaynadıktan sonra 5-6 dakika dinlenmesi bekleyin.

Karahindiba Çayı

Karahindiba Çayı

Malzemeler: 1 bardak su, 1 tatlı kaşığı karahindinba

Hazırlanışı: Antienflamatuar etkiye sahip olan karahinba idrar sökme konusunda adeta bir doğal mucize. Mutlaka her aktar da bulunur. Kaynamış suyun altını kapatın ve içerisine karahindibayı ekleyin. !0 dakika bekledikten sonra tüketebilirsiniz.


Maydanoz Suyu

Maydanoz Suyu

Malzemeler: 4/1 bağ maydanoz, bir bardak su, yarım limon suyu

Hazırlanışı: Maydanoz suyu en iyi ödem attıran içeceklerden birisi. Öncelikle bir bardak suyu bir cezveye dökün ve maydanozları ekleyin. Kaynadıktan 1-2 dakika sonra altını kapatın ve içerisine limon sıkın. Limon sıkmadan da içebilirsiniz. Ancak, bu içeceğin 1 haftadan fazla tüketilmemesi gerekiyor. Fazla tüketimde böbreklere zarar verebiliyor. Bu nedenle en fazla 2 ayda bir 1 hafta boyunca tüketmeniz sağlınız açısından daha iyi olacaktır.



Sıradaki haber yükleniyor...

Kişisel verilere ilişkin aydınlatma politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Kişisel verilere ilişkin aydınlatma metnimizi inceleyebilirsiniz.